Kinkku-fetapiirakka

Toiseksi suolaiseksi piiraksi juhliin tein herkullisen feta-kinkkupiirakan. Pohjaksi laitoin saman suolaisen piirakkapohjan kuin salamipiirakkaankin. Ihana suolapala oli tämäkin! Kinkkupiirakkaa fetajuustolla höystettynä. Myös vieraat tuntuivat tykkäävän, santsaustahdista päätellen 🙂

Myös tämän piirakan kuvaamisen kanssa meinasi käydä samalla tavalla kuin salamipiirakankin. Luulin jo ottaneeni monen monta kuvaa valmiista piirakasta, mutta onneksi huomasin viimeisen palan seistessä lautaselle, etten löytynytkään kamerasta kuin pari kuvaa tarjoilupöydällä nököttävästä piirakasta. Kuvat ovat mulle tosi tärkeitä, sillä ne toimivat muistina, joiden avulla saan paremmin kaivettua mieleeni leivonnaisiin liittyvän maun ja tekstuurin. Joten eikun äkkiä kamera esille ja pikainen palakuva, räps!

Kinkku-fetapiirakka
n. 28 cm pyöreään vuokaan

Piirakkapohja:
Porkkanainen piirakanpohja

Täyte:
250 g savukinkkusuikaleita
n. 150 g emmentalraastetta (laitoin 75 g punaleima ja 75 g mustaleima)
1 dl turkkilaista jogurttia
2 dl pekoni-sipulikermaa
2 munaa
lehtipersiljaa hienonnettuna
n. 150g valkosipulin makuista salaattijuustoa

Ohje:
Tee pohja porkkanaisen piirakkapohjan ohjeen mukaan.

Sekoita kaikki muut täytteen aineet keskenään, paitsi salaattijuusto. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle salaattijuusto.

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes piirakka on saanut pintaansa kauniin värin.

Vinkki:
* Valkosipuli-salaattijuuston sijasta voit käyttää tavallista salaatti-/fetajuustoa, ja sekoittaa täytteen joukkoon murskatun valkosipulin kynnen. Tai halutessasi jättää valkosipulin kokonaan pois.

Kommentit (6)

Tämäkin kuulostaa niin hyvältä! Feta sopii suolaisiin piirakoihin.

Kirjoitin vastauksen valmiiksi pari päivää sitten ja luulin aivan lähettäneeni sen.. Mutta kyllä vaan, feta ja juustot ylipäätään ovat ihania piirakoissa. Niin tässäkin 😛

Testasin tätä, oli ihan mahtavan herkullista! Ja pohja toimi tosi hyvin. Kiitos ihanasta ohjeesta 🙂

Onpa ihana kuulla! 🙂 Ole hyvä, ja kiitos kun kävit kertomassa 🙂

Tein ohjeen mukaan, PAITSI käytin kaurakermaa, margariinia, pelkkää fetaa ilman mausteita ja 50g liian paljon kinkkusuikaleita jotka ei ollut savunmakuisia. Ja lisäsin vähän mustaa pippuria. Ja silti oli TOSI hyvää. Ja tätä pohjaa teen tästä lähtien. Kiitos!

Kiva, että löysit tämän ohjeen Tiina. Ja hienoa, että maistui sullekin! 🙂

Kommentoi juttua: Kinkku-fetapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X