Kolmen juuston lohipiirakka

Joskus vuosia sitten tein usein Neljän juuston lohipiirakkaa.
Piirakka oli tosi tosi hyvää, mutta jostain syystä (=piti jättää tilaa
muidenkin ohjeiden testaamiseen) ohje unohtui. Muistin sen taas nyt kun
aloin miettimään kuopuksen synttäritarjoiluja, joita vietettiin syyskuun alussa. Aikaa
ylimääräisen näpertämiseen ei ollut, joten tarvitsin jotain helppoa,
nopeaa ja riittoisaa. Piirakat ovat sellaisia, joten eipä muuta kuin
ohje esille ja leipomaan.

Tein piirakkaan pieniä muutoksia. Esim. pohjasta tein
reippaasti rukiisen ja feta ja tilli tipahti kokonaan täytteestä pois.
Kyllä oli taas niin hyvää! Pienessä paketissa reilusti makua.

Vaikka juhlissa tarjolla oli kaksi muutakin suolaista piirakkaa, ei tätä jäänyt kuin muutama pala jäljelle seuraavana päivänä nautittavaksi. En saanut otettua piirakasta kuin yhden
kuvan kypsänä. Muistakin leivonnaisista jäi ottamatta kuvia juuri tuona
synttäriaamuna. Aamu nimittäin meni selkäkivusta kärvistellen sängyn
pohjalla. Kun siitä selvisi ylös, sen jälkeen olikin kiire laittaa
kaikki tarjoilut paikoilleen, ja tietenkin ilman kameraa.

Yllä olevassa kuvassa piirakka näyttää kuivalta, mutta oli kaikkea muuta kuin sitä. Eli kuvista huolimatta, uskokaa vaan, tämä on hyvää! 🙂 Noiden kahden muunkin, herkullisen suolaisen piirakan ohjeet tulossa blogiin lähiviikkoina.

Juustoinen lohipiirakka

uunipellillinen, koosta riippuen n. 36 palaa

Pohja:

200 g
voita

2 dl vehnäjauhoja

2 dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

250 g
maitorahkaa

vajaa 1 tl suolaa 

Pohjan päälle:

200 g
valkosipuli-tuorejuustoa

150 g
punaleima emmental-juustoraastetta

70g tomaattipyrettä 

Täyte:

250 g kylmäsavulohta

½ pkt aurajuustoa

1 sipuli pieneksi silputtuna 

Ohje:


Valmista pohja sekoittamalla hieman pehmeä voi keskenään
sekoitettuihin jauhoihin, lisää maitorahka ja vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi.
Älä vaivaa liikaa. Laita taikina jääkaappiin vetäytymään n. puoleksi tunniksi. Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päällä ohueksi. Nosta levy leivinpapereineen uunipellille. Leikkaa ylimääräiset taikinat pois.

Sekoita tuorejuusto, juustoraaste ja tomaattipyre
tasaiseksi tahnaksi. Levitä tahna pohjan päälle.

Levitä piirakan päälle kylmäsavulohisiivuja, murusteltu
aurajuusto ja pilkottu sipuli. Ylimääräisestä taikinasta voi kaulita päälle vielä koristeita esim. piparkakkumuotilla.

Paista piirakka uunin alatasolla +200 asteessa noin 25
minuuttia (varo paistamasta yli ettei kuivu suotta). Anna jäähtyä ennen nauttimista.

Vinkki:

* Voit maustaa piirakan esim. tillillä.

* Piirakka on parhaimmillaan hieman haaleana.

 * Piirakan voi myös pakastaa. Pohjan suutuntuma hieman muuttuu, mutta ei huonolla tavalla. Pieni lämmitys vain ennen tarjoamista.

Kommentit (6)

Nam, näyttääpä hyvältä! Varsinkin tällaisen juuston ystävän mielestä! (;

Kiitos Roosa 🙂 Oli aikamoista herkkua, jälleen 😛

Oih, tämä kyllä menee kokeiluun. Mukavaa alkavaa viikkoa

Kiitos Kaisa! 🙂 Vastaaminen vetyi (keittiön purkamisen ja seinien tasoittelun takia) sen verran paljon, että toivottelen hyvää viikonloppua! Ja ihania herkutteluhetkiä piirakan parissa 😛

Ihanan näköistä! Tuo kylmäsavulohi on niin hyvää! 🙂

Kiitos Taru! Kiva jos herkullisuus välittyy myös hätäisesti räpsityistä kuvista. Savulohi on ihan mahdottoman hyvää. Itse en pidä kylmäsavulohesta "raakana", mutta näin kuumennettuna sekin menee. Aiemmin olen käyttänyt kylmäsavulohen sijasta lämminsavuversiota ja molemmat aivan ihania. Tämä piirakkaa on ihania makuja täynnä, nams! 😛

Kommentoi juttua: Kolmen juuston lohipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat
  • Pienen prinsessan ristiäiskakuksi päätyi prinsessakakku reilulla vadelma- ja vaniljakiisselitäytteellä. Tätä oli ihana tehdä, ja vielä ihanempaa oli kuulla kehuja sekä kakun mausta että ulkonäöstä 💖 Ohje blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-tyton-ristiaiskakkuna-topposilla/ #suklaapossu #prinsessakakku #ristiäiskakku #vadelma #vaniljakiisseli #kotiliesiblogit #täytekakku #princess #cake #raspberry #vanilj
  • Aika suklaiselta näyttää Suklaapossun 9 tykätyintä instapostausta vuodelta 2018  Kiitos kaikille tykkäyksistä ja kommenteistanne 💖 Jatketaan samaan herkulliseen tapaan ensi vuonnakin 😘 #suklaapossu #kotiliesiblogit #2018bestnine #vuodenparhaat #leivontablogi
  • Testailin vihdoinkin rapeaa ja makeaa hunajakennoa. Se oli yllättävän helppo tehdä, kunhan vahti ettei sokeri päässyt kärvähtämään. Hunajakennolla saa kivaa tekstuuria esim. pehmeiden juustokakkujen koristeina tai sen voi esim. päällystää suklaalla. Kurkkaa kennon ohje blogin puolelta 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/hunajakenno/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #hunajakenno #honeycomb #makeatleivonnaiset
  • Ihanaa Joulua ja herkullista loppuvuotta 🎄💖☃️☺️ #suklaapossu #kotiliesiblogit #joulu2018
  • Pistaasi ja valkosuklaa ne yhteen soppii. Nämä helpot valkosuklaatryffelit sopivat tosi ihanasti vaikkapa lahjaksi, tai sitten omaan napaan vedettäväksi. Kurkkaa ohje blogin puolelta. Ps. Blogista löytyy myös muita suklaisia herkkuvinkkejä Jouluun! <3  https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaatryffelit-pistaasipahkinoilla-ja-lehtijuttua/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #pistaasi #pähkinä #valkosuklaa #tryffeli #chocolate #syötävälahja 
Kuvan on ottanut Pekka Holmström/Otavamedia

suklaapossu

X