Kolmen juuston lohipiirakka

Joskus vuosia sitten tein usein Neljän juuston lohipiirakkaa.
Piirakka oli tosi tosi hyvää, mutta jostain syystä (=piti jättää tilaa
muidenkin ohjeiden testaamiseen) ohje unohtui. Muistin sen taas nyt kun
aloin miettimään kuopuksen synttäritarjoiluja, joita vietettiin syyskuun alussa. Aikaa
ylimääräisen näpertämiseen ei ollut, joten tarvitsin jotain helppoa,
nopeaa ja riittoisaa. Piirakat ovat sellaisia, joten eipä muuta kuin
ohje esille ja leipomaan.

Tein piirakkaan pieniä muutoksia. Esim. pohjasta tein
reippaasti rukiisen ja feta ja tilli tipahti kokonaan täytteestä pois.
Kyllä oli taas niin hyvää! Pienessä paketissa reilusti makua.

Vaikka juhlissa tarjolla oli kaksi muutakin suolaista piirakkaa, ei tätä jäänyt kuin muutama pala jäljelle seuraavana päivänä nautittavaksi. En saanut otettua piirakasta kuin yhden
kuvan kypsänä. Muistakin leivonnaisista jäi ottamatta kuvia juuri tuona
synttäriaamuna. Aamu nimittäin meni selkäkivusta kärvistellen sängyn
pohjalla. Kun siitä selvisi ylös, sen jälkeen olikin kiire laittaa
kaikki tarjoilut paikoilleen, ja tietenkin ilman kameraa.

Yllä olevassa kuvassa piirakka näyttää kuivalta, mutta oli kaikkea muuta kuin sitä. Eli kuvista huolimatta, uskokaa vaan, tämä on hyvää! 🙂 Noiden kahden muunkin, herkullisen suolaisen piirakan ohjeet tulossa blogiin lähiviikkoina.

Juustoinen lohipiirakka
uunipellillinen, koosta riippuen n. 36 palaa
Pohja:
200 g
voita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g
maitorahkaa
vajaa 1 tl suolaa 

Pohjan päälle:

200 g
valkosipuli-tuorejuustoa
150 g
punaleima emmental-juustoraastetta
70g tomaattipyrettä 

Täyte:

250 g kylmäsavulohta
½ pkt aurajuustoa
1 sipuli pieneksi silputtuna 

Ohje:


Valmista pohja sekoittamalla hieman pehmeä voi keskenään
sekoitettuihin jauhoihin, lisää maitorahka ja vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi.
Älä vaivaa liikaa. Laita taikina jääkaappiin vetäytymään n. puoleksi tunniksi. Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päällä ohueksi. Nosta levy leivinpapereineen uunipellille. Leikkaa ylimääräiset taikinat pois.

Sekoita tuorejuusto, juustoraaste ja tomaattipyre
tasaiseksi tahnaksi. Levitä tahna pohjan päälle.

Levitä piirakan päälle kylmäsavulohisiivuja, murusteltu
aurajuusto ja pilkottu sipuli. Ylimääräisestä taikinasta voi kaulita päälle vielä koristeita esim. piparkakkumuotilla.

Paista piirakka uunin alatasolla +200 asteessa noin 25
minuuttia (varo paistamasta yli ettei kuivu suotta). Anna jäähtyä ennen nauttimista.

Vinkki:
* Voit maustaa piirakan esim. tillillä.

* Piirakka on parhaimmillaan hieman haaleana.

 * Piirakan voi myös pakastaa. Pohjan suutuntuma hieman muuttuu, mutta ei huonolla tavalla. Pieni lämmitys vain ennen tarjoamista.

Instagram

  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Nam, näyttääpä hyvältä! Varsinkin tällaisen juuston ystävän mielestä! (;

Kiitos Roosa 🙂 Oli aikamoista herkkua, jälleen 😛

Oih, tämä kyllä menee kokeiluun. Mukavaa alkavaa viikkoa

Kiitos Kaisa! 🙂 Vastaaminen vetyi (keittiön purkamisen ja seinien tasoittelun takia) sen verran paljon, että toivottelen hyvää viikonloppua! Ja ihania herkutteluhetkiä piirakan parissa 😛

Ihanan näköistä! Tuo kylmäsavulohi on niin hyvää! 🙂

Kiitos Taru! Kiva jos herkullisuus välittyy myös hätäisesti räpsityistä kuvista. Savulohi on ihan mahdottoman hyvää. Itse en pidä kylmäsavulohesta "raakana", mutta näin kuumennettuna sekin menee. Aiemmin olen käyttänyt kylmäsavulohen sijasta lämminsavuversiota ja molemmat aivan ihania. Tämä piirakkaa on ihania makuja täynnä, nams! 😛

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.