Kostea mokka-kahvikakku

Pääsiäinen viuhahti vauhdilla ohi ja huomasin, että samaan aikaan myös Suklaapossun blogissa hujahti 2 000 000 käynnin raja rikki! Vau! On ihana huomata, että blogini on kerännyt näin paljon kävijöitä tämän miltei kolmen vuoden olemassaolonsa aikana. Toivottavasti te kaikki ihanaiset lukijat viihdytte jatkossakin mukana seuraamassa  ja jättämässä kannustavia kommenttejanne. Kiitos teille kaikille 😀

Samalla totean hieman anteeksi pyydellen, että tämän ja edellisen postauksen väli oli pidempi kuin koskaan aiemmin blogin historiassa minkään muun postauksen väli. Syy löytyy siitä, että olen viimeiset viikot uppoutunut valokuvien läpikäymiseen ja vuosittaisten valokuvakirjojen luomiseen alkaen 2009. Huh mikä homma! Ensimmäinen seulontakierros tehty neljältä vuodelta, ja homma jatkuu. Mutta kyllähän leipominen ja bloggaaminen jatkuu! 🙂

Jatketaanpa vaikka tällä helpolla, kostealla ja mokkaisella kahvikakulla. Innostuin uudesta kahvikakkuvuoastani niin paljon, että
tein siinä heti sitruunakakun jälkeen myös tämän kakun.
Tai itseasiassa kaksikin mokkakakkua. Tapani mukaan kehittelin kakkuohjetta
päässäni ja aloin leipomaan. Kaikki ei ”yllättäen” aivan onnistunutkaan, vaan ensimmäinen
kakku meni suoraan roskiin. Toinen kakku uhkasi sen sijaan sujahtaa suoraan parempiin suihin..!

Ensmäisen kakun kohdalla suurin ongelma oli sen paistaminen, joka ei
menny aivan putkeen. Uuden uutukaisen silikoninen kahvikakkuvuoan
paisto-ominaisuudet
olivat hieman erilaiset kuin aiemmin käyttämieni
metallisten/pinnoitettujen vuokien. Tikkutesti näytti kakun olevan
valmis 50 minuutin kohdalla, mutta kun poistin sitä vuasta, keskustasta
alkoi valua raakaa taikinaa. Plääh! Loppujen lopuksi kakun koostumuskin
kaipasi hiomista. No, tuosta sisuuntuneena muokkasin ohjetta ja testasin
seuraavana päivänä uudestaan. Nyt onnistui, huh huh!

Kakusta tuli ihanan pehmoinen, kostea, mehevä, mokkainen.. Eli suorastaan herkkua!
Taikina on jälleen tyyliä aineet-vain-nopeasti-sekaisin-ja-paistumaan
eli ihan mahdottoman helppo. Ainut havaitsemani vika kakussa oli se,
että taikina oli edelleenkin liian pieni tuohon suureen
kahvikakkuvuokaan, joten se ei tullut tälläkään kertaa täyteen eikä
vuoan koko kauneus näy tässäkään kakussa. Ehkäpä sitten ensi kerralla
suuren kahvikakkuhimon iskiessä 🙂

Mokkaisen kakun päälle tein vielä mokkaisen kuorrutteen. Se oli kyllä piste i:n päällä, nams! Sitä olisi voinut olla kuulemma enemmänkin 🙂

Tai no taisin hieman valehdella tuolla ylempänä, kun kerroin kakun ainoaksi viaksi liian pienen taikinan.. Kakussa oli ulkonäöllisesti vikana myös pinnassa olevan suuret reiät. Pinnasta ei tullut siis aivan niin tasaista, kuin olisin halunnut. Mutta toisaalta eihän tuolla pinnalla niin väliä ole, kun siihen päälle tulee kuitenkin kuorrutus. Ja sitäkin voi halutessaan laittaa vielä ohjetta enemmänkin, jolloin koko pinnan saa kauttaaltaan peitettyä, ja herkusta vieläkin makeamman ja makoisamman 🙂

Tässäpä tämä helppoakin helpompi aineet-vain-sekaisin -kakkuohje 🙂

Mokka-kahvikakku

Isohko kahvikakku (väh. 2 litran vuokaan)

Taikinaan:

175 g leivinmargariinia/voita sulatettuna

2 rkl espressopikakahvijauhetta
0.75 dl vettä

2 dl piimää
2 munaa

3 dl sokeria

6.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa

1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus:
40 g voita
1 tl espressiopikakahvijauhetta
2 dl tomusokeria
(nonparelleja) 

 Ohje:

Tee taikina. Sulata rasva ja sekoita sen joukkoon pikakahvijauhe. Lisää joukkoon vesi, piimä, munat ja sokeri hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki aineet sekaisin nopeasti.

Voitele (silikoninen) kahvikakkuvuoka kevyesti. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita. Paista 160 asteessa noin 1 h 15 minuuttia. Paistoajoissa on uuni- ja vuokakohtaisia eroja, joten kokeile kypsyys pitkällä tikulla heti, kun kakku vaikuttaa olevan kypsä. Jos tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, on kakku valmis. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ennen kumoamista. Peitä hyvin jäähtymisen ajaksi.

Kun kakku on jäähtynyt, tee kuorrutus. Sulata rasva ja liuota joukkoon espressipikakahvijauhe. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita hyvin. Liruttele kuorrutus kakun päälle. Koristele halutessasi vaikkapa suklaanmakuisilla nonparelleilla. 

 

Kommentit (29)

Aivan ihana kakku! Olet mestari! Kiitos taas kokeiltavasta ohjeesta, Suklaapossu! 🙂

Kiitos Leena! 🙂 Nätillä vuoalla saa aikaan nättejä, "mestarillisia" kakkuja 😉 Tuollainen päälle roiskittu kuorrute on musta tosi kiva, koristelee kakun kuin kakun. Ja ole hyvä vaan, toivottavasti maistuu teille vähintään yhtä hyvin kuin meille 😛

Ei ihme, että kahden miljoonan raja on ylittynyt. Mielestäni blogisi on paras leivontablogi. Ei sinun tarvitse pyydellä anteeksi, jos postauksien väli venähtää. Lukijat varmaan ymmärtävät, että pienten lasten äidillä arkihommissa kuluu aikaa ja ylimääräiseen sitä on kovin vähän. Kaikesta päätellen olet kyllä energinen ihminen.

Voi kiitos ihanasta kommentistasi! 😀 Vuorokauden tunnit eivät tosiaan tunnu riittävän läheskään kaikkeen mitä haluaisi tehdä. Kiinnostuksen kohteet vain näimmä lisääntyvät iän myötä, ja tuntien jakaminen eri juttujen välillä on joskus haasteellista. Rakastan leipomista ja bloggaamista, ja sen takia tunnen hieman syyllisyyttä, kun ne ovat viime aikoina jääneet hieman vähemmälle. Mutta eiköhän niihinkin ehdi taas paneutua, kunhan valokuvajutut ja loput remontit ovat ohi 🙂 Kiitos kannustavista sanoistasi 🙂

Heippa! Ihanaa, kun laitat näitä helppoja "aineet vain sekaisin" ohjeita jakoon! Kysyisin, että voiko tämän tehdä tavalliseen kakkuvuokaan vai pitääkö se olla silikoninen?

Heippa! 🙂 En ole testannut juuri tätä taikinaa muussa kuin tuossa silikonisessa vuoassa, mutta uskon, että se toimii hyvin myös tavallisessa kakkuvuoassa. Paistoaika saattaa tällöin muuttua, ja ainakin itse olen todennut, että tavallisessa vuoassa kypsyminen saattaa olla aika paljon nopeampaakin, kuin silikonisessa. Kun kakku näyttää kypsältä, kokeile ensin painamalla kevyesti sormella sen päältä. Mikäli se tuntuu kiinteältä, testaa kypsyys vielä tikulla keskeltä kakkua. Kivoja leivontahetkiä! 🙂

Paljon onnea Suklaapossu!!! ♥ Sulla on kyllä aivan ihana blogi! 🙂
Ja onpas ihana kakku, oikein kostean ja mehevän näköinen 🙂

Voi kiitos Taru!!! ♥ Me näimmä vietämme vuorotellen näitä "merkkipaaluja" blogin parissa 🙂 Ihanaa puuhaa tämä 🙂 Tuo kakku oli tosi ihanaa. Kuorrutetta vain ensi kerralla vieläkin enemmän, niin slurps! Vähän kuin söisi kosteita mokkapaloja 😛

Tästä on tullut uusi kahvikakkusuosikkini! Aivan ihanan mehevä ja kaupan päälle tuo helppous. 🙂 Kaapista löytyisi ranskankermaa, mutta ei piimää – mitä luulet onnistuisiko kakku ranskankermalla vai jääkö tuo kakulle ominainen mehevyys pois silloin?

Kuullostaa hyvältä. Kun ehdit testailemaan ranskankermalla, niin kuulisin mielelläni lopputuloksen. Kiitos Riku, ihanaa joulunaikaa sinullekin! 🙂

Kiitos nopeasta vastauksestasi! Ehkä teen tätä jouluksi alkuperäisellä reseptillä, ettei käy huonosti ja testailen sitten myöhemmin. Hyvää joulunaikaa! 🙂

Kiva kuulla Riku 🙂 Uskon, että onnistuu raskankermallakin, pienin fiksauksin. Mehevyyskin säilyy hyvin, sillä se on rasvaisempaa kuin piimä. Ainut mitä mietin on se, onko ranskankerma liiankin rasvaista, jolloin lopputulos saattaa kärsiä, ainakin jos korvaa yks yhteen piimän kanssa.. Itse vähentäisin ranskankermaa käytettäessä hieman leivinmargariinin/voin määrää ja lisäisin vastaavan määrän vettä. Riippuen ranskankerman rasvapitoisuudesta, voisi voita vähentää noin 25g. Uskallatko testailla? 🙂

Voisiko piimää korvata jollain muulla?:)

En ole kokeillut, mutta yleensä tällaisissa taikinoissa piimän voi korvata esim. maustamattomalla jogurtilla tai kermaviilillä. Kävisikö jompikumpi noista? 🙂

Joo. Kyllä varmaan käy.?

Moikka!
Sellainen tuli tässä mieleen että säilyykö tämä kuorrute samalla tavalla kuin mokkapaloisss?:) Mietin että tekisin tämän joululahjaksi, mutta kuorrutteen joutuisin tekemään lauantaina kun taas tämä varmaan tarjoiltaisiin sunnuntaina!
Tää kakku on mun uus ihastus vaikka kypsää kakkua en olekkaa vielä maistanut mutta taikina lupailee jo hyvää ❤️❤️❤️ Löysin tämän reseptin tällä viikolla ja tällä hetkellä juuri toinen kakku jo uunissa ? Osaatko muuten sanoa että kärsiikö kakku pakastamisesta?:)

Moikka Jenna! 🙂 Juu, se kuorrute on hyvin samantapainen kuin mokkapaloissa ja säilyy samalla tavalla. Eli voit hyvin kuorruttaa kakun jo lauantaina 🙂 En muistaakseni ole pakastanut tätä, mutta uskoisin tuon pohjan säilyvän pakkasessa hyvin. Ja eiköhän se kuorrutekin siellä pysy hyvänä. Kiva että innostuit ohjeesta. Ja jos vain ehdit tulla kertomaan, niin olisi kiva kuulla mitä pidit valmiista kakusta 🙂 Ihanaa Joulunodotusta!

Moikka taas!
Eka kakku kohta tuhottuna tosin ilman kuorrutetta 😀 Reseptiä jaettu useammalle ja kakku saannu paljon kehuja 🙂 Tästä tulikin minun lemppari kakku ja nyt jo mietinkin mitä muita paisto muotoja voisi olla <3
Kuorrutetta ei vielä ole pakastettu eikä pakastettua kakkua maistettu mutta tuun kertomaan ne sitten erikseen joulun jälkeen kun herkut kadonneet 🙂
Iloista Joulunaikaa sinulle !

Mahtavaa, ihana kuulla Jenna! Oikein iloita ja herkullista Joulunaikaa sinullekin! Palaillaan asiaan Joulun jälkeen 🙂

Hei!
Tein kakun mutta korvasin piimän purkillisella ranskankermalla ( Lidlin creme fraiche) ja onnistui ihan hyvin! Suosittelen kokeilemaan! Minulla oli tavallinen pinnoitettu vuoka ja pidin uunissa 160 astetta ja n 1 tunti. Mutta sehän voi vaihdella uunin mukaan. Tämä tuli nyt meidän reseptikirjaan ja aikomukseni on kokeilla eri versioita että tuleeko hyvää…myönnettävä on että lisäsin taikinaan pienen määrän marmelaadia jota jäännyt purkin pohjaan mutta oli varmaan sen verran vähän että ei maistunut yhtään. Kiitos ihanasta ja helposta reseptistä!

Hei Anne! On aina kiva kuulla muiden leipomisten tuloksia, joten tämäpä oli ihana lukea 🙂 Kiva että ohje toimi myös ranskankermalla. Ja tuo hillolisä ehkä vain mehevöitti taikinaa lisää 🙂 Kiitos sulle 🙂

Tuo Kostea mokka.kahvikakku näyttää jä tuntuu niin hyvältä että on pakko kokeilla.
Voisi olla kiva Tapaninpivän kahvipöydässä. Silloin mulla on synttärit.
Olisi jotain uutta tarjottavaa.

Suosittelen kokeilemaan! Meillä ainakin tykättiin tästä kovin. Synttärionnea ja ihanaa Joulun odotusta jo näin etukäteen 🙂

Kommentoi juttua: Kostea mokka-kahvikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry
  • Laitoin vähän aikaa sitten tekemääni raparperihilloketta lasiin vuorotellen vaniljamoussen kanssa ja kylläpä tuli hyvää! Samalla myös helppotekoista ja nopeaa. Koska hilloke löytyi jo valmiina ei juustokakkumaisen vaniljamoussen tekemiseen hujahtanut kuin pieni hetki. Tästä muuten tykkäsi myös syöjä, joka ei normaalisti raparperista välitä, jeei! Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperi-vaniljajuustokakku-lasissa/⠀
⠀
#raparperi⠀
#vaniljamousse⠀
#helppojanopea⠀
#kesä⠀
#jälkiruoka⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#kotiliesi
  • Näistä uunissa valmistuvista Tex mex-lihapiirakoista tuli tosi hyviä! Miedosti tuliset (tai lisächilillä kunnolla tuliset) lihikset sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Meillä näitä tarjotaan tulevissa juhlissa ja oikein jo odotan, montako piirakkaa juhlista jää töihin lounaaksi 😋 Kurkkaa ohje blogista⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tex-mex-lihapiirakat-uunissa/⠀
⠀
#lihikset⠀
#lihapiirakat⠀
#lihapiirakatuunissa⠀
#texmex⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit⠀
#suolainenleivonnainen⠀
#arkiruoka
  • Ihana kesä on saapunut ja helteetkin hemmottelevat. Pätkisjäätelö on ihana, helppo herkku näihin helteisiin ja se valmistuu näppärästi ilman jäätelökonetta. Aineet vain sekaisin, massa pakkaseen muutamaksi tunniksi ja eikun herkuttelemaan! Katso ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/patkis-jaatelo-ilman-jaatelokonetta/

#pätkis
#jäätelö
#jäätelöilmankonetta
#jäätelökesä
#helpotjanopeat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
#kesä2019
#chocolate
#icecream
  • Kakkupuuhissa 😋 Ihania nämä marmorikoristellut kakut 😍

Kurkkaa ohje tähän herkulliseen ja näyttävään kakkuun vanhasta blogijutusta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-appelsiinitaytteella-ja-marmoroidulla-mirror-glazella/

#suklaa
#suklaakakku 
#mirrorglaze 
#marmorointi
#appelsiinimousse 
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja 
#yojuhlat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
  • Kesän ensimmäinen raparperiherkku, raparperihilloke, tuli tehtyä muutama päivä sitten. Tämä sopii ihanasti niin moneen herkkuun, niin kakkuihin, piirakoihin kuin muihinkin jälkiruokiin. Itselläni pyörii jo muutamakin erilainen ajatus mielessä tämän suhteen. Mihin kaikkeen sinä laittaisit raparperihilloketta? ⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-nopea-raparperihilloke/⠀
⠀
#raparperi⠀
#hilloke⠀
#kesä⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#summer
#foodphotography

suklaapossu

X