Pääsiäinen viuhahti vauhdilla ohi ja huomasin, että samaan aikaan myös Suklaapossun blogissa hujahti 2 000 000 käynnin raja rikki! Vau! On ihana huomata, että blogini on kerännyt näin paljon kävijöitä tämän miltei kolmen vuoden olemassaolonsa aikana. Toivottavasti te kaikki ihanaiset lukijat viihdytte jatkossakin mukana seuraamassa  ja jättämässä kannustavia kommenttejanne. Kiitos teille kaikille 😀

Samalla totean hieman anteeksi pyydellen, että tämän ja edellisen postauksen väli oli pidempi kuin koskaan aiemmin blogin historiassa minkään muun postauksen väli. Syy löytyy siitä, että olen viimeiset viikot uppoutunut valokuvien läpikäymiseen ja vuosittaisten valokuvakirjojen luomiseen alkaen 2009. Huh mikä homma! Ensimmäinen seulontakierros tehty neljältä vuodelta, ja homma jatkuu. Mutta kyllähän leipominen ja bloggaaminen jatkuu! 🙂

Jatketaanpa vaikka tällä helpolla, kostealla ja mokkaisella kahvikakulla. Innostuin uudesta kahvikakkuvuoastani niin paljon, että
tein siinä heti sitruunakakun jälkeen myös tämän kakun.
Tai itseasiassa kaksikin mokkakakkua. Tapani mukaan kehittelin kakkuohjetta
päässäni ja aloin leipomaan. Kaikki ei ”yllättäen” aivan onnistunutkaan, vaan ensimmäinen
kakku meni suoraan roskiin. Toinen kakku uhkasi sen sijaan sujahtaa suoraan parempiin suihin..!

Ensmäisen kakun kohdalla suurin ongelma oli sen paistaminen, joka ei
menny aivan putkeen. Uuden uutukaisen silikoninen kahvikakkuvuoan
paisto-ominaisuudet
olivat hieman erilaiset kuin aiemmin käyttämieni
metallisten/pinnoitettujen vuokien. Tikkutesti näytti kakun olevan
valmis 50 minuutin kohdalla, mutta kun poistin sitä vuasta, keskustasta
alkoi valua raakaa taikinaa. Plääh! Loppujen lopuksi kakun koostumuskin
kaipasi hiomista. No, tuosta sisuuntuneena muokkasin ohjetta ja testasin
seuraavana päivänä uudestaan. Nyt onnistui, huh huh!

Kakusta tuli ihanan pehmoinen, kostea, mehevä, mokkainen.. Eli suorastaan herkkua!
Taikina on jälleen tyyliä aineet-vain-nopeasti-sekaisin-ja-paistumaan
eli ihan mahdottoman helppo. Ainut havaitsemani vika kakussa oli se,
että taikina oli edelleenkin liian pieni tuohon suureen
kahvikakkuvuokaan, joten se ei tullut tälläkään kertaa täyteen eikä
vuoan koko kauneus näy tässäkään kakussa. Ehkäpä sitten ensi kerralla
suuren kahvikakkuhimon iskiessä 🙂

Mokkaisen kakun päälle tein vielä mokkaisen kuorrutteen. Se oli kyllä piste i:n päällä, nams! Sitä olisi voinut olla kuulemma enemmänkin 🙂

Tai no taisin hieman valehdella tuolla ylempänä, kun kerroin kakun ainoaksi viaksi liian pienen taikinan.. Kakussa oli ulkonäöllisesti vikana myös pinnassa olevan suuret reiät. Pinnasta ei tullut siis aivan niin tasaista, kuin olisin halunnut. Mutta toisaalta eihän tuolla pinnalla niin väliä ole, kun siihen päälle tulee kuitenkin kuorrutus. Ja sitäkin voi halutessaan laittaa vielä ohjetta enemmänkin, jolloin koko pinnan saa kauttaaltaan peitettyä, ja herkusta vieläkin makeamman ja makoisamman 🙂

Tässäpä tämä helppoakin helpompi aineet-vain-sekaisin -kakkuohje 🙂

Mokka-kahvikakku
Isohko kahvikakku (väh. 2 litran vuokaan)
Taikinaan:
175 g leivinmargariinia/voita sulatettuna

2 rkl espressopikakahvijauhetta
0.75 dl vettä
2 dl piimää
2 munaa
3 dl sokeria
6.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus:
40 g voita
1 tl espressiopikakahvijauhetta
2 dl tomusokeria
(nonparelleja) 

 Ohje:

Tee taikina. Sulata rasva ja sekoita sen joukkoon pikakahvijauhe. Lisää joukkoon vesi, piimä, munat ja sokeri hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki aineet sekaisin nopeasti.
Voitele (silikoninen) kahvikakkuvuoka kevyesti. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita. Paista 160 asteessa noin 1 h 15 minuuttia. Paistoajoissa on uuni- ja vuokakohtaisia eroja, joten kokeile kypsyys pitkällä tikulla heti, kun kakku vaikuttaa olevan kypsä. Jos tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, on kakku valmis. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ennen kumoamista. Peitä hyvin jäähtymisen ajaksi.

Kun kakku on jäähtynyt, tee kuorrutus. Sulata rasva ja liuota joukkoon espressipikakahvijauhe. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita hyvin. Liruttele kuorrutus kakun päälle. Koristele halutessasi vaikkapa suklaanmakuisilla nonparelleilla.