Herkullisen vadelmaisen seminakukakun postauksessa mainitsin, että meidän tytöt halusivat tehdä oman kakun mammansa synttäreille testimielessä leipomastani kakkupohjasta, joka ei ollut mieleeni. Tytöt hurauttivat kakun väliin miedon mustaherukkaisen täytteen, lapioivat kakun päälle samaa valkosuklaa-kuorrutetta kuin vadelmaisessa kakussa, muotoilivat koristeet ja lopulta koristelivat kakun. Ja esittelivät sen ylpeydellä mammalleen 🙂

Tällainen siitä kakusta sitten tuli.

Isompi tytöistä (8v) muotoili elämänsä ensimmäiset ruusut kakun päälle. Tyttö oli syystä ylpeä, sillä niistä tuli tosi hienoja ja vain paranivat kerta kerran jälkeen! Nuorempi sen sijaan paineli kaulitusta massasta kukkamuoteilla erilaisia ja erikokoisia kukkia koristeeksi ja kuivatteli niitä munakennoissa 🙂 Tytöt koristelivat yhdessä kakun noilla. Lopuksi vielä muutama sokerihelmi kunkin valmiin kukan keskelle ja kakun päälle, ja lasten luomus oli valmis.

Koska mamma rakastaa mustaherukkaa, kakun väliin päätyi miedon mustaherukkainen, helppo, liivatteeton täyte. Siitä tuli niin mahtavan värinen, että toimi tavallaan koristeena jo itsessään.

Alla on hieman tarkempaa tietoa ja muutama vaihekuva tyttöin puuhista. Pst. Pohja ei tosin ollut makuuni tarpeeksi hyvä, joten en laita sen ohjetta tähän lainkaan. Muokattu, parempi, mehevä, pehmoinen, ihana ohje löytyy vadelmaisen seminakukakun yhteydestä..

Lasten tekemä mustaherukkakakku mammalle
Pohja:
Parempi pohja löytyy vadelmaisen kakun postauksesta
Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
Päällä:
Valkosuklaa-tuorejuustokuorrutetta, jota käytettiin myös vadelmaisessa kakussa
Koristeet:
Pastaväreillä värjättyä kaulintamassaa
Ohje:
* Pohjan ohje puuttuu. Jos haluaa käyttää parempaa pohjaa, kannattaa katsoa vadelmaisen kakun pohjan ohje.
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Hurauta joukkoon notkistettu tuorejuusto ja hillo. Maista. Täytä kakku lusikoimalla täytettä kakun väleihin, tasoita.

Levitä valkosuklaa-kuorrutetta kakun päälle.

Koristele 🙂