Tämä limeä ja valkosuklaata sisältävä kakku on ihana, kostea, mehevä, sopivan makea, raikas, tasapainoinen ja ja ja, mitäs tästä täydellisyydestä enää voisi sanoakaan! Kakku vilahtikin jo instagramin puolella muutama viikko sitten, kun kuvaushetken alussa sydän hypähti muutaman ylimääräisen kerran ja tuntui pomppaavan kokonaan pois raiteiltaan. Olin nimittäin juuri asettanut kakun kuvausalustalle ja ottanut kameran käteeni testatakseni valotusta. Ja sitten se tapahtui! Näin kuinka kakun vieressä ollut heijastuspahvi alkoi kaatua. Ei ehtinyt tekemään mitään vaan pahvi lösähti suoraan kakun päälle, kääääk! Onneksi kakku tuli sentään vain oman perheen vatsan täytteeksi, muuten harmitus olisi ollut hitusen suurempi. No mutta tuosta huolimatta, tai ehkä jopa sen takia, kakku maistui törkeen hyvälle!

Kakku sai alkunsa, kun kaupasta mukaan tarttui piiiitkästä aikaa muutama lime. Yleensä pidän muutaman sitruunan tai limen pöydällä, sillä niistä saa taiottua helposti herkkuja, mutta viime aikoina on ollut pientä taukoa ja suklaa maistunut vähän liiankin hyvin. Mutta vaihtelu virkistää. Katselin noita limejä pöydällä hetken, kunnes muistin pakkasessa nököttävän yksinäisen kakkupohjan, joka suorastaan huusi päästä limen kanssa tekemisiin. Eipä muuta kuin kakkua tekemään. Tyylin pidin rentona ja kakusta tuli nakukakku.

Tein täytteestä jälleen liivatteettoman. Siitä tuli just passelisti limen makuinen. Täytteessä ei ole tavallista (itse lisättyä) sokeria ollenkaan, vaan täyte sai makeutensa valkosuklaasta ja valmiiksi maustetusta tuorejuustosta. Limen ja valkosuklaan makuinen, melko tukeva täyte on nappi yhdistelmä tuon mehevän vaalean kakkupohjan kanssa. Voi että kun tätä olisi vielä jäljellä!

Kakun onnistumisesta kertoo myös se, että eräs hyvinkin kriittinen maistelija näytti samantein peukkua maistamisen jälkeen ja pyysi uutta palaa 🙂 Tosin makujahan on tunnetusti monia, mutta meille syöjille tämä maistui paremmin kuin hyvin 😛

Tässäpä tulee tämä herkkuohje.

Lime nakukakku
n. 20 cm vuokaan
Pohja:
Mehevä vaalea kakkupohja (20 cm vuokaan paistettuna)
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g sitruunatuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 limen kuoriraaste
2 rkl (n. 1 kpl limeä) limen mehua
150 g valkosuklaata
Koristeluun:
1 dl vispikermaa
100 g maustatonta tuorejuustoa (TAI 100 g sitruunatuorejuusto, eikä tomusokeria)
1 rkl tomusokeria
limeä
Ohje:
Tee kakkupohja valmiiksi päivää ennen täyttämistä. Jaa valmis kakkupohja kolmeen osaan.

Tee täyte vatkaamalla tuorejuustoja voimakkaasti sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Lisää joukkoon 1 dl vispikermaa. Jatka vatkaamista, kunnes täyte paksenee. Pese limen kuori hyvin ja raasta se hienoksi. Purista mehut limestä. Vatkaa kuoriraaste sekä mehu kerma-tuorejuustoseokseen. Jatka vatkaamista taas hetki, kunnes täyte paksenee jonkin verran. Sulata vielä suklaa varovasti mikrossa välillä sekoitellen. Vatkaa sula (ei kuuma!) suklaa muun täytteen joukkoon. Jos täyte on tässä vaiheessa liian löysää kakun väliin laitettavaksi, odota hetki, kunnes se paksenee.

Täytä kakku lusikoimalla noin kolmannes täytteestä yhden pohjan päälle. Tee toinen kerros samalla tavalla. Nosta päälle kolmas kakkupohja ja levitä loput täytteestä kakun pinnalle ja reunoille.

Vatkaa 1 dl vispikermaa vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös tuorejuusto sekä tomusokeri. Jos käytät valmiiksi maustettua tuorejuustoa, jätä tomusokeria lisäämättä. Pursottele kakun pinnalle nokareita ja koristele limellä.

Vinkki:
* Kakkupohja on melko murenevaista, joten siirrä palat varoen vaikka isoa paistinlastaa käyttäen.