Mansikka-punaherukkahillo

Mansikka-punaherukkahillo on meidän perheen suosikkihillo. Se sopii rahkan tai jogurtin joukkoon, letun päälle, pannarin seuraksi tai vaikka kakun väliin… Eli oikeastaan mihin vain. Mansikka tasoittaa mukavasti punaherukan kirpeyttä (ja punaherukka tuo mansikkaan happamuutta).

 

Kävin pari päivää sitten tyttäreni kanssa poimimassa naapurin pensaista (luvan kanssa 🙂 ) lähes ylikypsiä punaherukoita. Osasta tein punaherukkalikööriä ja lopuista tätä hilloa. Ylikypsät marjat sopivat mainiosti mehuun, mutta hillon kohdalla saa olla varovainen, sillä silloin hillo ei hyydy.

Punaherukan ja mansikat suhteita voi vaihdella mielensä
mukaan. Yleensä käytän mansikoita suhteessa enemmän, niin lopputulos on
herkullisen mansikkainen. Tällä kertaa käytin hillon tekoon hillo-marmeladisokeria, koska halusin hieman kiinteämmän ja vähemmän makean lopputuloksen. Lisäksi käytin punaherukoita suhteessa mansikoita enemmän, jotta lopputulos olisi hieman kirpeämpi. Hillo-marmeladisokerin annostelu poikkeaa tavallisesta hillosokerista ja sitä käytetään yksi (330g=n.4 dl) paketillinen/1 kg marjoja. Koska minulla oli tuota sokeria kaapissa avattu laatikko, käytin sen loppuun ja lisäsin myös yhden kokonaisen paketillisen. Laskeskelin, että marjoja tuolle määrälle tulisi n.1330g. Sen takia määrät on hieman hassut. Vaikka eipä se niin gramman päälle tarkkaa puuhaa olekaan, niin punnitsimpa huvikseni punaherukoita olevan 950g ja mansikoita löytyi tasan 400g. Aika tarkalle meni. Kokonaiset 20 grammaa punaherukoita jäi siis naposteltavaksi 🙂 

Mansikka-punaherukkahillo

Aineet:

930 (= n. 1.8 dl) punaherukoita

400 g (= n. 8 dl) mansikoita

5.3 dl hillo-marmeladisokeria

0.5 dl vettä

Ohje:

Laita kaikki aineet kattilaan. Kuumenna hiljaksiin kiehuvaksi. Keittele n. 10 minuuttia. Kaada kuumana hyvin pestyihin lasipurkkeihin, kierrä kansi tiukkaan päälle. Umpioi halutessasi purkit (jos on sellaiset tölkit jotka voi umpioida). Laita purkit isoon kattilaan ja päälle kuumaa vettä niin, että purkit peittyvät. Keitä n. 10 minuuttia, laita lämpö pois päältä ja anna hillopurkkien jäähtyä hetken aikaa vedessä. Kannet napsahtavat jäähtyessään alas ja tällöin umpioiminen on onnistunut.

Marjat tuppaavat helposti jäämään hillon yläosaan, joten ravistele purkkeja ennen kuin hillo on kokonaan jämähtänyt, jotta marjat sekoittuvat joukkoon tasaisemmin. Säilytä hillo-marmeladisokerilla tehtyjä hilloja viileässä.

Vinkki:

 * Tällä ohjeella tulee ei-niin-makea hillo. Makeampaa kaivatessasi laita enemmän mansikoita ja puolestaan punaherukoita vähemmän. Jos laittaa puolet mansikkaa, on hillo jo selvästi makeampaa.

 

Kommentit (2)

Ai mahoton ku kuulostaa herkulliselle kombinaatiolle!!

Sitä se onkin 😀

Kommentoi juttua: Mansikka-punaherukkahillo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Testasin vegaanisen "mädin" tekemistä juhliin ja meni täydestä kuin väärä raha, erityisesti ulkonäkönsä puolesta. Juhlijat hämmästyivät siitä, ettei kyseessä ollutkaan aito mäti. Vilkaise helppo ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/ #suklaapossu #vegaaninen #mäti #kotiliesiblogit
  • Pehmeä, liivatteeton suklaamousse, munaton suklaakakkupohja ja voimakkaan suklainen suklaakuorrutus. Oli muuten aikas hyvä paketti 😋 Lue tarkempi ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/
#suklaapossu #munaton #suklaakakku #liivatteeton #ilmanliivatetta #suklaamousse #suklaakuorrute  #chocolate #cake #withoutgelatine #kotiliesiblogit
  • Tein tytön synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tuulihattukakun. Tuulihattulevyjen sisältä oli superherkullinen savulohitäyte ❤️ Kakku maistui myös tytöille, ja seuraavana päivänä ne tappelivatkin kakun jämistä. Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suolainen-tuulihattukakku-savulohitaytteella/
#tuulihattu #kakku #herkullinen #savulohi #yummu #profiteroles #salmon #cake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat, hieman sitkeät kaura-suklaapalat päätyivät tyttömme 6-vuotisjuhlapöytään. Juhlien jälkeen tarjoilukiposta löytyi onneksi vielä pari keksiä seuraavan päivän jälkkäriksi.
Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-sitkeat-kaura-suklaapalat/ #tytönsynttärit #suklaa #kaurakeksi #yummy #chocolate #oatmeal #cookies #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Elämäni ensimmäinen prinsessakakku! Onkohan ikä tehnyt tehtävänsä, mutta tässä myös marsipaani maistui ihmeen hyvältä. Vai olikohan kakku vaan niin älyttömän hyvää muuten.. Kakku päätyi mein pikkuprinsessan synttärikakuksi. Ohje löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-suklaapossun-tyyliin-nro-1/ #suklaapossu #prinsessakakku #vadelma #vaniljakiisseli #kakku #6vuotias #tyttö #synttärit #birthday #cake #girl #6yearsold #suklaapossublogit
  • Tällaiset tohtorinhatun malliset suklaafudge-lakupalat pääsivät tuttavani väitöksen jälkeiseen kahvipöytään ja katosivat sieltä aika haipakkaa. Näitä oli tosi kiva tehdä, ja syödä 😋 Kurkkaa kuvalliset ohjeet blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tohtorinhattu-suklaafudget-lakritsilla/ #suklaapossu #väitös #pikkumakea #suklaafudge #kick #chocolate #fudge #kotiliesiblogit
  • Nämä kahden aineet suklaafudget on mun lemppariohje kiireisiin leipomistilanteisiin. Ja kyllähän nämä fudget myös maistuvat ihan älyn hyville. Niitä on myös helppo muuttaa lisäämällä joukkoon esim. pähkinöitä ja lakun paloja, nams! Kurkkaa ohje blogista ja tee vimeistään joululahjaksi (ensin pitää tietty harjoitella ja maistella eri variaatioita 😉 ) ! https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-nopeat-kahden-aineen-suklaafudget/ #suklaapossu #suklaafudget #helppojanopea #easy #chocolate #fudge #kotiliesiblogit

suklaapossu

X