Mehevät suklaakakkupohjat ja ajatuksia

Blogini päivitykset laahaavat tällä hetkella hieman jälkijunassa. Kuopus on siinä ihanassa iässä, että aina silmän välttäessä tekee tuhojaan ja ”joudun” antamaan hänelle enemmän huomiota. Laitoin tuon sanan lainausmerkkeihin, sillä eihän se tietenkään sananmukaisesti joutumista ole, kun pääsee viettämään aikaa tuon ihanan pikkuisen tytön ja myös hieman isomman prinsessan kanssa 🙂 Leikkiminen ja muut touhut kuitenkin järjestävät päivien ohjelmat uuteen uskoon, eikä aikaa kaikkeen haluamaansa löydy aina tarpeeksi. Kuopus ei nuku enää päikkäreitäkään samaa
tahtia kuin ennen, joten aikaa leivontatuotosten kuvaamiseen ja blogin päivittämiseen on entistä
vähemmän. Lisäksi mokomat päivätyöt syövät osan hyvästä blogiajasta 😉 Välillä pitää siis hieman pysähtyä ja miettiä, mitä haluaa ja mikä on oikeasti tärkeää. Tällä hetkellä, kun tytöt ovat pieniä, haluan viettää heidän kanssaan mahdollisimman paljon aikaa. Leipominen on kuitenkin myös todella suuri osa minua, joten jatkan sitä ehdottomasti. En siis missään nimessä aio lopettaa sitä, kuten en bloggaamistakaan. Tahti vain saattaa hieman hidastua ja uusia juttuja tulee jatkossa ehkä hieman harvemmin (uutta tulee ehkä vain 3-4 kertaa viikossa verrattuna aiempaan tahtiin, joka taisi olla likemmäs 6 kertaa viikossa 😉 ).. Tämä on kuitenkin niin mahdottoman mukavaa puuhaa 😀

Vaikka päivitystahti on ollut viime vuotta hitaampi jo jonkin aikaa, paljon on kuitenkin tullut kokeiltua erilaisia juttuja. Testailujen tuoksinassa on keittiöstäni kuulunut paljon onnistumisen riemua, mutta paljon myös pähkäilyjä ja parannusehdotusten miettimistä epäonnistuneiden väsäilyjen ääressä. Sen olen huomannut, että mitä enemmän tietää ja oppii, sitä enemmän tuntuu olevan opittavaa. Hauskaa puuhaa kaiken kaikkiaan tämä leipominen ja jatkuva uuden oppiminen 🙂

Laitan tämän kakkupohjatestauksen ohjeet äkkiä tänne blogiin ennen kuin ne katoavat
mielen syövereihin. Kerroin aiemmin mutakakku-postauksen yhteydessä innostuneeni testailemaan kahta erilaista suklaakakkupohjaa. Toisen ohjeen muokkasin tuhdin suklaamoussekakun kakkupohjasta, mutta tällä kertaa tein pohjat ilman maitojauhetta, ja veden korvasin maidolla. Toiseen kakkupohjaan käytin erästä toista aiemmin tekemääni ohjetta, joka kaipasi hieman muokkausta. 

Molemmista pohjista tuli erittäin hyvät. Ulkonäöllisesti pohjat ovat
yllättävän samankaltaiset erilaisista ainesosista huolimatta. Mutta
kuten kuvistakin saattaa erottaa, pohjalla oleva kakkupohja on
hieman murenevaisempi kuin lähempänä suklaakuorta oleva päällimmäinen
kakkupohja. Mauissa eroja ei kovin helposti huomannut, vaan molemmat
pohjat olivat hyvin suklaisen oloisia, meheviä sekä hieman
mutakakkumaisen tahmaisia. Pohjat eivät välttämättä kaipaa kostusta, mutta ne voi kevyesti kostuttaa jollain kakun täytteeseen sopivalla nesteelle (rommilla, baileysillä, appelsiinimehulla tms.).

Kokosin pohjista koekakun, ja laitoin väliin minttuista
tuorejuusto-voikreemiä. Täytteen ohjetta en ottanut ylös, sillä
käyttämäni tuorejuusto teki seoksesta vetelän ja jouduin tekemään muutamia
hätäratkaisuja sen pelastamiseksi, eikä lopputulos ollut
toivotunlainen.. Mutta tässä vielä pohjien ohjeet. Itse tein puolikkaan annoksen kumpaakin ja tein niistä yhden kakun. Ohjeet on kuitenkn mitoitettu niin, että yhdestä taikinasta saa kaksi n. 20 cm kakkupohjaa eli yhden kokonaisen kakun yhdellä täytevälillä.

Mehevä suklaakakkupohja I

Tämän kakkupohjan laitoin koekakussani päälimmäiseksi, sillä se kesti siirtämisen
paremmin kuin toinen pohja.

Aineet:

100 g voita tai leivinmargariinia

2 dl vettä

2 dl fariinisokeria

2 dl kaakaojauhoja

2 dl kermaviiliä

2 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

Ohje:

Kuumenna rasva kattilassa, kunnes se sulaa. Sekoita
joukkoon vesi, fariinisokeri ja kaakaojauhe. Anna jäähtyä hetki. Sekoita
vehnäjauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat kevyesti
rikki ja sekoita joukkoon kermaviili. Lisää jauhojen joukkoon kaakaoneste sekä
munaseos voimakkaasti vatkaten.

Kaada taikina kahteen voideltuun n. 20 cm vuokaan. Paista 175 asteessa n.
25-30 minuuttia, keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä.

Mehevä suklaakakkupohja II


Tämä pohja oli sen verran murenevaa, että jätin sen suosiolla kakkuvadille ja siitä tuli alempi pohja.

Aineet:

150 g
voita tai leivinmargariinia

2.5 dl maitoa

1.5 dl fariinisokeria
kevyesti mittaan pakattuna

1.5 dl sokeria

1 dl tummaa
kaakaojauhetta

1 rkl vaniljasokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa

0.5 tl suolaa

Ohje:

Sekoita sulan rasvan
joukkoon maito, sokerit ja kaakaojauhe. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.
Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita loput
aineet keskenään ja kaada nesteiden joukkoon. Jatka vatkaimella vatkaamista n.
1 minuutti. Taikina jää löysähköksi. Kaada taikina kahteen voideltuun n. 20 cm
irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 20- minuuttia, kunnes pohjat ovat
kypsiä. Kypsä pohja tuntuu päältä kevyesti painettuna kiinteältä, mutta
pehmeältä, eikä pohjan pinta hölly, kun vuokaa heiluttaa. Varo kuitenkin
paistamasta liikaa, jotta pohja ei kuivu. Irrota pohjan vuoasta ja peitä hyvin,
jotta pohjista ei katoa kosteus.. Peitä hyvin esimerkiksi foliolla ja anna
jäähtyä kokonaan. 

Avainsanat

Kommentit (4)

oijoi sentään, kylläpä näyttää ihan huikean hyvältä! Pitääkin testata tällaista kakkupohjaa välillä.

Kiitos Tita 🙂 Mä tykkään tosi paljon tällaisista helpoista ohjeissa, joissa ei vatkata moneen kertaan. Ja kun lopputuloskin on mehevä ja suklainen, niin nams! 🙂 Heh, mä muuten kävin sun blogissas kommentoimassa samaan aikaan kun sun viesti tuli mulle.. 😀

Herkullisen näköinen kakkupala ja minttuiselta näyttää täyte ja päällinen 🙂 Tykkään kovasti tuollaisista pehmoisista ja kosteista pohjista, kuten Nigellan paholaisen kakusta ;D Se on tosi ihanaa! Pistän korvan taakse sun ohjeet ja palaan kun tarvis tulee 🙂

Kiitos Taru 🙂 Mulla on nyt keväällä ollut oikein kunnon testauskausi noiden suklaakakkupohjien osalta 😉 Nämäkin pohjat olivat tosi hyviä ja ihanan helppoja tehdä, mutta vielä on julkaisematta eräs aivan älyttömän ihanan pehmoinen ja mehevä pohja, josta pidän jopa Nigellan ohjetta enemmän. Siitä lisää vielä kevään aikana 😉 Ja nyt mulla on tuota täytettä ja kuorrutetta varten hankittu piparminttuöljyäkin, jos pysyisi sillä paremmin kasassa kuin minttuaromilla. Se on sen verran tujua tavaraa, että tarvitaan vain jokunen tippa, kun taas aromia menee helposti 1-2 tl jotta saa tarpeeksi makua. Voi kun vielä olisi sitä kuuluisaa aikaa enemmän 😉

Kommentoi juttua: Mehevät suklaakakkupohjat ja ajatuksia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Testailin tähän lukijan vinkkaamaan ihanaan punaherukka-juustokakkuun hieman erilaista pohjaa, ja voi kuinka herkullista siitä tuli! Olisin voinut syödä pelkkää pohjaa pelkiltään, niin herkullista, rapeaa ja kinuskisen makeaa se oli. Pehmeä miedosti sitruunainen ja vaniljainen juustokakkutäyte sekä kirpeähkö punaherukkapäällinen olivat piste i:n päällä. Ihanaa herkkua kaikinpuolin 💖 Enkä ole ainut tätä mieltä oleva, sillä myös monet muut syöjät kehuivat tätä ja pyysivät innoissaan myös ohjetta. Lue koko ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/herkullinen-punaherukka-juustokakku/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#juustokakku⁠
#juustokakunpohja⁠
#ihanitsetehty⁠
#kesäleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#kesä⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Meillä oli mökillä jälkkärinä ihana Eton mess, paremmin ehkä Pappilan hätävarana tunnettu todella helppa ja nopea jälkiruoka, joka valmistuu vain kourallisesta aineita. Tuoreet mansikat yhdessä marengin ja sitruunalla maustetun vaniljavaahdon kanssa ovat ihanaa herkkua, joka tuntuu maistuvan aina jokaiselle. Kurkkaa helppo ohje blogista
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/eton-mess-helppo-ja-nopea-jalkiruoka/⁠
⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Nämä ihanat, älyttömän hyvät, uunittomat suklaakeksit valmistuvat helposti ja nopeasti vain muutamasta aineesta. Näiden tekeminen onnistuu myös vaikka mökillä, jos sieltä vain löytyy edes jonkinlainen liesi, jotta kaurahiutaleet pystyy paahtamaan pannulla ja suklaan saa sulatettua. Aivan loistava ohje, vaikka itse sanonkin. Katso tarkka ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kaura-suklaakeksit-ilman-uunia/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakeksi⁠
#kaurakeksi
#ilmanuunia⁠
#keksit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#yummy⁠
#easybaking⁠
#chocolate⁠
#cookies⁠
#withoutoven⁠
  • Mein tyttö täytti 10-vuotta ja toivoi synttärikakukseen suklaakakkua. Kakun suhteen tytöllä oli tarkat toiveet sekä maun että ulkonäön suhteen. Valmis kakku ilahdutti tytön ja tytön kaverit, jotka ottivat kakusta parikin santsikierrosta. Lopulta jäljellä oli vain pienen pieni pala. Kurkkaa kakun tarkka ohje blogin puolelta ⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-tyton-10-vuotissynttareille/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakakku⁠
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja⁠
#mansikat⁠
#10vuotta⁠
#kaverisynttärit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#chocolate⁠
#cake⁠
#strawberry⁠
⁠
  • Suolainen pannukakku on helppo ja herkullinen arkiruoka tai vaikkapa lounas. Pannariin voi hukuttaa miltei mitä tahansa. Kurkkaa ohje blogin puolelta ja testaa vaikka heti tänään⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/arkiruokavinkkina-suolainen-pannukakku/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#helppojanopea⁠
#suolainen ⁠
#pannukakku⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#blogi
  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry

suklaapossu

X