Mehevät suklaakakkupohjat ja ajatuksia

Blogini päivitykset laahaavat tällä hetkella hieman jälkijunassa. Kuopus on siinä ihanassa iässä, että aina silmän välttäessä tekee tuhojaan ja ”joudun” antamaan hänelle enemmän huomiota. Laitoin tuon sanan lainausmerkkeihin, sillä eihän se tietenkään sananmukaisesti joutumista ole, kun pääsee viettämään aikaa tuon ihanan pikkuisen tytön ja myös hieman isomman prinsessan kanssa 🙂 Leikkiminen ja muut touhut kuitenkin järjestävät päivien ohjelmat uuteen uskoon, eikä aikaa kaikkeen haluamaansa löydy aina tarpeeksi. Kuopus ei nuku enää päikkäreitäkään samaa
tahtia kuin ennen, joten aikaa leivontatuotosten kuvaamiseen ja blogin päivittämiseen on entistä
vähemmän. Lisäksi mokomat päivätyöt syövät osan hyvästä blogiajasta 😉 Välillä pitää siis hieman pysähtyä ja miettiä, mitä haluaa ja mikä on oikeasti tärkeää. Tällä hetkellä, kun tytöt ovat pieniä, haluan viettää heidän kanssaan mahdollisimman paljon aikaa. Leipominen on kuitenkin myös todella suuri osa minua, joten jatkan sitä ehdottomasti. En siis missään nimessä aio lopettaa sitä, kuten en bloggaamistakaan. Tahti vain saattaa hieman hidastua ja uusia juttuja tulee jatkossa ehkä hieman harvemmin (uutta tulee ehkä vain 3-4 kertaa viikossa verrattuna aiempaan tahtiin, joka taisi olla likemmäs 6 kertaa viikossa 😉 ).. Tämä on kuitenkin niin mahdottoman mukavaa puuhaa 😀

Vaikka päivitystahti on ollut viime vuotta hitaampi jo jonkin aikaa, paljon on kuitenkin tullut kokeiltua erilaisia juttuja. Testailujen tuoksinassa on keittiöstäni kuulunut paljon onnistumisen riemua, mutta paljon myös pähkäilyjä ja parannusehdotusten miettimistä epäonnistuneiden väsäilyjen ääressä. Sen olen huomannut, että mitä enemmän tietää ja oppii, sitä enemmän tuntuu olevan opittavaa. Hauskaa puuhaa kaiken kaikkiaan tämä leipominen ja jatkuva uuden oppiminen 🙂

Laitan tämän kakkupohjatestauksen ohjeet äkkiä tänne blogiin ennen kuin ne katoavat
mielen syövereihin. Kerroin aiemmin mutakakku-postauksen yhteydessä innostuneeni testailemaan kahta erilaista suklaakakkupohjaa. Toisen ohjeen muokkasin tuhdin suklaamoussekakun kakkupohjasta, mutta tällä kertaa tein pohjat ilman maitojauhetta, ja veden korvasin maidolla. Toiseen kakkupohjaan käytin erästä toista aiemmin tekemääni ohjetta, joka kaipasi hieman muokkausta. 

Molemmista pohjista tuli erittäin hyvät. Ulkonäöllisesti pohjat ovat
yllättävän samankaltaiset erilaisista ainesosista huolimatta. Mutta
kuten kuvistakin saattaa erottaa, pohjalla oleva kakkupohja on
hieman murenevaisempi kuin lähempänä suklaakuorta oleva päällimmäinen
kakkupohja. Mauissa eroja ei kovin helposti huomannut, vaan molemmat
pohjat olivat hyvin suklaisen oloisia, meheviä sekä hieman
mutakakkumaisen tahmaisia. Pohjat eivät välttämättä kaipaa kostusta, mutta ne voi kevyesti kostuttaa jollain kakun täytteeseen sopivalla nesteelle (rommilla, baileysillä, appelsiinimehulla tms.).

Kokosin pohjista koekakun, ja laitoin väliin minttuista
tuorejuusto-voikreemiä. Täytteen ohjetta en ottanut ylös, sillä
käyttämäni tuorejuusto teki seoksesta vetelän ja jouduin tekemään muutamia
hätäratkaisuja sen pelastamiseksi, eikä lopputulos ollut
toivotunlainen.. Mutta tässä vielä pohjien ohjeet. Itse tein puolikkaan annoksen kumpaakin ja tein niistä yhden kakun. Ohjeet on kuitenkn mitoitettu niin, että yhdestä taikinasta saa kaksi n. 20 cm kakkupohjaa eli yhden kokonaisen kakun yhdellä täytevälillä.

Mehevä suklaakakkupohja I
Tämän kakkupohjan laitoin koekakussani päälimmäiseksi, sillä se kesti siirtämisen
paremmin kuin toinen pohja.
Aineet:

100 g voita tai leivinmargariinia
2 dl vettä
2 dl fariinisokeria
2 dl kaakaojauhoja
2 dl kermaviiliä
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
Ohje:
Kuumenna rasva kattilassa, kunnes se sulaa. Sekoita
joukkoon vesi, fariinisokeri ja kaakaojauhe. Anna jäähtyä hetki. Sekoita
vehnäjauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat kevyesti
rikki ja sekoita joukkoon kermaviili. Lisää jauhojen joukkoon kaakaoneste sekä
munaseos voimakkaasti vatkaten.
Kaada taikina kahteen voideltuun n. 20 cm vuokaan. Paista 175 asteessa n.
25-30 minuuttia, keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä.

Mehevä suklaakakkupohja II

Tämä pohja oli sen verran murenevaa, että jätin sen suosiolla kakkuvadille ja siitä tuli alempi pohja.
Aineet:
150 g
voita tai leivinmargariinia
2.5 dl maitoa
1.5 dl fariinisokeria
kevyesti mittaan pakattuna
1.5 dl sokeria
1 dl tummaa
kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
0.5 tl suolaa
Ohje:
Sekoita sulan rasvan
joukkoon maito, sokerit ja kaakaojauhe. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.
Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita loput
aineet keskenään ja kaada nesteiden joukkoon. Jatka vatkaimella vatkaamista n.
1 minuutti. Taikina jää löysähköksi. Kaada taikina kahteen voideltuun n. 20 cm
irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 20- minuuttia, kunnes pohjat ovat
kypsiä. Kypsä pohja tuntuu päältä kevyesti painettuna kiinteältä, mutta
pehmeältä, eikä pohjan pinta hölly, kun vuokaa heiluttaa. Varo kuitenkin
paistamasta liikaa, jotta pohja ei kuivu. Irrota pohjan vuoasta ja peitä hyvin,
jotta pohjista ei katoa kosteus.. Peitä hyvin esimerkiksi foliolla ja anna
jäähtyä kokonaan. 

Avainsanat

Instagram

  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops

suklaapossu

Keskustelu

oijoi sentään, kylläpä näyttää ihan huikean hyvältä! Pitääkin testata tällaista kakkupohjaa välillä.

Kiitos Tita 🙂 Mä tykkään tosi paljon tällaisista helpoista ohjeissa, joissa ei vatkata moneen kertaan. Ja kun lopputuloskin on mehevä ja suklainen, niin nams! 🙂 Heh, mä muuten kävin sun blogissas kommentoimassa samaan aikaan kun sun viesti tuli mulle.. 😀

Herkullisen näköinen kakkupala ja minttuiselta näyttää täyte ja päällinen 🙂 Tykkään kovasti tuollaisista pehmoisista ja kosteista pohjista, kuten Nigellan paholaisen kakusta ;D Se on tosi ihanaa! Pistän korvan taakse sun ohjeet ja palaan kun tarvis tulee 🙂

Kiitos Taru 🙂 Mulla on nyt keväällä ollut oikein kunnon testauskausi noiden suklaakakkupohjien osalta 😉 Nämäkin pohjat olivat tosi hyviä ja ihanan helppoja tehdä, mutta vielä on julkaisematta eräs aivan älyttömän ihanan pehmoinen ja mehevä pohja, josta pidän jopa Nigellan ohjetta enemmän. Siitä lisää vielä kevään aikana 😉 Ja nyt mulla on tuota täytettä ja kuorrutetta varten hankittu piparminttuöljyäkin, jos pysyisi sillä paremmin kasassa kuin minttuaromilla. Se on sen verran tujua tavaraa, että tarvitaan vain jokunen tippa, kun taas aromia menee helposti 1-2 tl jotta saa tarpeeksi makua. Voi kun vielä olisi sitä kuuluisaa aikaa enemmän 😉

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.