Monster High kakku raikkaalla sitruuna-mansikkamoussella

Tein veljen tytön 7-vuotissynttäreiden mokkapalakakun lisäksi toiseksi kakuksi myös Monster High -aiheisen kakun. Tytön synttärilahjatoiveena oli Monster High-hahmo nimeltään Tora lei. Pienen googletuksen jälkeen huomasin sen olevan jonkin sortin tiikeri/leijona (oranssi mustilla raidoilla). Siitä se kakun koristeluajatus sitten lähti, vaikka itse Tora lei jäi piirtämättä 🙂

Tytön ensimmäinen Monster High -kakku oli toiveesta
mokkapalojen makuinen, mutta tämän toisen makumaailman sain päättää
itse. Annoin esikoiselle päätösvallan ja hän heitti toiveensa
mansikasta. Sellainen kakusta sitten tulikin. Ja hyvää oli. Lempeän mansikkaista moussea, mmmm.

Tällä kertaa tein Monster High logon tulostamalla kuvan ensin paperille, sen jälkeen piirsin hahmon ääriviivat leivinpaperiin ja painoin veitsellä ääriviivat vielä ohueksi kaulittuun kaulintamassalevyyn. Rusettia tehdessä huomasin, että olisi ollut helpompi tehdä pää ja rusetti erikseen, sillä rusetin ääriviivojen tekeminen oli näin hankalempaa. Mutta taisi siitä silti näkönen tulla. Silmät ja nenä on taas mustaa
marsipaania, kun marsipaanipuristimella puristettu hahmoa kiertävän reunuskin.

Käsitin, että Monster High-logo sisältää turkoosia ja pinkkiä, joten pitihän niitä värejä kakkuunkin laittaa. Sitruunainen mansikkamousse oli pinkki osia ja turkoosin väri tuli kakun sisälle piiloutuneesta värjätystä kakkupohjasta. En saanut otettua kunnon palakuvaa, mutta ohjeessa olevista kuvista voi hahmottaa, miltä kakku näytti sisältä värjätyn pohjan kanssa 🙂

Monster High kakku, Tora Lei

n. 22 cm vuokaan

Pohja:

6 munan sokerikakku pohja (4 munan värjäämätön + 2 munan pastaväreillä turkoosiksi värjätty sokerikakkutaikina)

Mansikkamousse:

2.5 dl vispikermaa

2 dl
ranskankermaa

200 g
maustamatonta tuorejuustoa

1.5-2 dl
(maun mukaan) sokeria

1 rkl vaniljasokeria

400 g
mansikoita soseutettuna
3.5 tl liivatejauhetta

3.5 rkl sitruunamehua
(hieman roosan väristä pastaväriä)Kuorrutus:
Valkosuklaamassaa (käytin massaan 400 g valkosuklaata)
punaista ja keltaista pastaväriä

Koristeet:
Monster High-hahmo valkoista kaulintamassaa + mustaa marsipaania
Tiikerin raidat tummaa suklaamassaa + mustaa pastaväriä

Ohje:

Tee valkosuklaamassa ja tumma suklaamassa valmiiksi päivää ennen kakun kuorruttamista ja koristelua.Tee pohjat. Jos haluat värjätä pohjan/pohjat, lisää taikinaan pastaväriä heti sen jälkeen, kun olet sekoittanut jauhot taikinaan varovasti. Kääntele, kunnes kaikki pastaväri on sekoittunut joukkoon. (Tässä postauksessa en laita tarkempaa ohjetta sokerikakkupohjaan ja sen värjäämiseen liittyvissä jutuissa, mutta mikäli lukijoiden keskuudessa ilmenee halukkuutta tarkemmista ohjeista riittävästi, niin laitan toki lisätietoja blogiin asti 🙂 ). Itse värjäsin yhden kakkupohjan turkoosiksi ja jätin kaksi muuta osaa värjäämättä:

Kun pohjat ovat kunnolla jäähtyneet, tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon ranskankerma ja tuorejuusto. Lisää sokeria sekä survotut mansikat. Turvota liivatejauhe sitruunan mehuun. Kuumenna turvonnut liivate mikrossa n. 15-20 sekuntia, kunnes liivate sulaa. Kaada mansikka-kermaseokseen sulanut liivateseos ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. (Jos haluat voimakkaamman punaisen värin täytteeseen, lisää tässä vaiheessa roosan väristä pastaväriä ja sekoita se joukkoon hyvin)

Täyte on ennen hyytymistään löysää, joten täytä kakku irtopohjavuoan reunoja/reunavuokaa apuna käyttäen. Alla vaihekuvia kakun täyttämisestä. Eli vuoan irtoreuna tarjoilulautaselle ja sen vuoraus piirtoheitinkalvosta leikatuilla suiruilla. Ensimmäisen kakkupala reunojen sisäpuolelle. Pohjan kostutus suoraan trippimehupurkista ja vajaa puolet täytteestä päälle.

Sen jälkeen värjätyn kakkupalan vuoro. Kostutus ja lähes kaikki moussetäytteestä päälle. Viimeinen kakkupala + kostutus ja vielä loput täytteestä pinnalle tarttumapinnaksi valkosuklaamassalle. Kakku jääkaappiin yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, poista reunavuoka/vuoan reunat.

Kaulitse valkosuklaamassa n. 3 millin paksuiseksi ja kuorruta kakku. Tee tiikerin raidat tummasta suklaasta tehdystä massasta. Koristele Monster High-naamalla.

Kommentit

Kommentoi juttua: Monster High kakku raikkaalla sitruuna-mansikkamoussella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Oikein Ihanaa ja Herkullista Ystävänpäivää! ❤️ Pst. Nämä donitsin makuiset muffinssit ehtii vielä hyvin leipomaan. Kurkkaa ohje blogista
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-ihanat-donitsin-makuiset-muffinit/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #donitsit #muffinssit #ystävänpäivä #ystävänpäivä2019 #valentinesday
  • Supersuklaiset browniespalat sammuttavat pahimman suklaanälän jo yhdellä pienellä palalla. Vaikka kyllähän se toinenkin vielä menee hienosti, nams... Katso helppo ohje tahmean kosteisiin browniespaloihin blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supersuklainen-brownies/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #chocolate #brownies #makeatleivonnaiset
  • Herkullista Runebergin päivän iltaa! Meillä maisteltiin tänä vuonna viimevuotista epäonnen Runebergin kakkua hieman muokattuna ja nyt onnistui, jipii! Ohje löytyy blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/runebergin-kakku-munaton/ #Runeberginkakku #Runeberginpäivä #Suklaapossu #Kotiliesiblogit
  • Kaipasin alkuvuoden juhlapöytään jotain kevyempää ja testailin smoothiekakkua. Tästä versiosta tuli trooppisen makuinen ja koostumus oli kivan pehmoinen. Kakkua tehdessä pohdin myös liivatteiden eroja. Kurkkaa ohje ja liivatehölpötykset blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/trooppinen-smoothiekakku-ja-juttua-liivatteista/ #trooppinen #smoothiekakku #banaani #mango #lime #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Churrot ❤️ Ihastuin näihin rapeisiin pötköihin viime vuonna ulkomaanreissullamme ja nyt kokeilin niiden tekoa itsekin, ilman kananmunaa. Nam, ihania olivat itsekin tehtyinä! Kurkkaa ohje blogista ja nauti vaikka kuuman kaakaon kera talvisen ulkoilun jälkeen
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/churrot-eli-munkkitangot/ #ilmankananmunaa #munaton #churro #churros #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat

suklaapossu

X