Mutakakku mikrossa – helppo ja nopea helpotus makeannälkään

Tämä mikrossa valmistuva mutakakku on varmaan maailman nopein ja helpoin leivonnainen. Aineet sekoitetaan vain nopeasti sekaisin, taikina kaadetaan kahteen mikron kestävään kippoon ja eikun mikroon. Kipot viettävät mikrossa aikaa vain noin 1-1.5 minuuttia, jonka jälkeen suklaaherkut ovat valmiita nautittavaksi vaikka kylmän jäätelö kanssa. Nam! Mikromutakakku on siis todella pikainen helpotus makeannälkään (joka ainakin itselläni ilmenee useimmiten juuri suklaanhimona).

Tämä mutakakku on munaton ja se valmistuu myös ilman aitoa suklaata. Tästä huolimatta hieman tahmaisen suklaaherkun maku on uskomattoman lähellä oikeaa suklaakakkua.

Taikinaa kannattaa sekoittaa vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään, jotta koostumus pysyy hyvänä.

Viimekertaisesta tämän kaltaisesta mukikakusta on vierähtänyt jo viitisen vuotta. Ihmettelen vain, miten tuo on mahdollista. Tämä on kuitenkin niin helppo ja herkullinen tapa vähentää erityisesti herkkuhimoa. Nyt kun suklaanhimoissani muistin tämän ohjeen, eipä mennyt montaakaan hetkeä kun mutakakku olikin jo mikrossa ja valmis nautittavaksi. Tämän ohje on muokattu tuosta aiemmasta mukikakusta munattomaksi.

Ohje on niin nopea ja herkullinen, että siitä innostui jopa perheemme laiskin leipuri! Hän on nyt tehnyt mukimutakakkua jo monen monta kertaa ensimmäisen kokeilunsa jälkeen ja on jopa innostunut tekemään siihen pieniä muutoksia mm. lisäämällä päälle suklaarouhetta.

Kylmä jäätelö sopii ihanasti yhteen kuuman mutakakun kanssa. Tekiskö mieli?

Nopea mutakakku mikrossa

2 annosta

Aineet:

1 dl vehnäjauhoja

0.75 dl fariinisokeria kevyesti mittaan paineltuna

0.5 dl tummaa, hyvää kaakaojauhetta (esim. Van Houten)

0.5 tl leivinjauhetta

2 mm = 2/5 tl suolaa

1 dl maitoa

0.5 dl rapsi- tai rypsiöljyä (tai juoksevaa margariinia tai sulatettua voita)

Lisäksi:

jäätelöä

Ohje:

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa sekaisin. Lisää joukkoon maito ja öljy. Sekoita kevyesti sekaisin vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Älä siis vaivaa taikinaa enempää kuin tarpeen, jotta taikina ei sitkisty. Lusikoi taikina kahteen mikron kestävään kulhoon.

Laita kupit mikroon ja kypsennä täydellä teholla 60-90 sekuntia. Huomaa, että mikrot ovat tehoiltaan erilaisia, joten etsi mikrollesi sopiva aika. Mutakakku on valmis, kun se on kohonnut ja kiinteytynyt reunoilta, mutta keskeltä se on edelleen taikinamaista.

Vinkit:

* Nauti mikromutakakku heti valmistamisen jälkeen vaikkapa kylmän jäätelön kanssa.

* Saat mutakakkuun vaihtelua, kun käytät fariinisokerin sijasta esimerkiksi lakritsiin vivahtavaa muscovadosokeria tai lisää kuivien aineiden joukkoon 1-2 tl espressopikakahvijauhetta.

*Fariinisokeri kannattaa painella kevyesti mittaan, jotta määrä on oikea.

* Tarkkaile mutakakun kypsymistä ja mikrota mieluummin liian vähän aikaa kuin liian kauan. Täysin kypsä leivonnainen menettää osan maustaan.

* Laita molemmat kipot mikroon samaan aikaan. Mutakakku kiehuu helpommin yli, jos mikrossa on vain yksi kippo (ainakin meillä kävi niin).

 

Kommentit (2)

Onnistui mainiosti – mikä ihana pikaherkku!

Ihana kuulla Anne-Helena! 🙂 Meilläkin herkuteltiin tällä taas pari päivää sitten, kun herkkuhimo iski, mutta leivonta-aikaa ei ollut.

Kommentoi juttua: Mutakakku mikrossa – helppo ja nopea helpotus makeannälkään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X