Mutakakku mikrossa – helppo ja nopea helpotus makeannälkään

Tämä mikrossa valmistuva mutakakku on varmaan maailman nopein ja helpoin leivonnainen. Aineet sekoitetaan vain nopeasti sekaisin, taikina kaadetaan kahteen mikron kestävään kippoon ja eikun mikroon. Kipot viettävät mikrossa aikaa vain noin 1-1.5 minuuttia, jonka jälkeen suklaaherkut ovat valmiita nautittavaksi vaikka kylmän jäätelö kanssa. Nam! Mikromutakakku on siis todella pikainen helpotus makeannälkään (joka ainakin itselläni ilmenee useimmiten juuri suklaanhimona).

Tämä mutakakku on munaton ja se valmistuu myös ilman aitoa suklaata. Tästä huolimatta hieman tahmaisen suklaaherkun maku on uskomattoman lähellä oikeaa suklaakakkua.

Taikinaa kannattaa sekoittaa vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään, jotta koostumus pysyy hyvänä.

Viimekertaisesta tämän kaltaisesta mukikakusta on vierähtänyt jo viitisen vuotta. Ihmettelen vain, miten tuo on mahdollista. Tämä on kuitenkin niin helppo ja herkullinen tapa vähentää erityisesti herkkuhimoa. Nyt kun suklaanhimoissani muistin tämän ohjeen, eipä mennyt montaakaan hetkeä kun mutakakku olikin jo mikrossa ja valmis nautittavaksi. Tämän ohje on muokattu tuosta aiemmasta mukikakusta munattomaksi.

Ohje on niin nopea ja herkullinen, että siitä innostui jopa perheemme laiskin leipuri! Hän on nyt tehnyt mukimutakakkua jo monen monta kertaa ensimmäisen kokeilunsa jälkeen ja on jopa innostunut tekemään siihen pieniä muutoksia mm. lisäämällä päälle suklaarouhetta.

Kylmä jäätelö sopii ihanasti yhteen kuuman mutakakun kanssa. Tekiskö mieli?

Nopea mutakakku mikrossa

2 annosta

Aineet:

1 dl vehnäjauhoja

0.75 dl fariinisokeria kevyesti mittaan paineltuna

0.5 dl tummaa, hyvää kaakaojauhetta (esim. Van Houten)

0.5 tl leivinjauhetta

2 ml = 2/5 tl = 0.4 tl (tai maun mukaan) suolaa

1 dl maitoa

0.5 dl rapsi- tai rypsiöljyä (tai juoksevaa margariinia tai sulatettua voita)

Lisäksi:

jäätelöä

Ohje:

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa sekaisin. Lisää joukkoon maito ja öljy. Sekoita kevyesti sekaisin vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Älä siis vaivaa taikinaa enempää kuin tarpeen, jotta taikina ei sitkisty. Lusikoi taikina kahteen mikron kestävään kulhoon.

Laita kupit mikroon ja kypsennä täydellä teholla 60-90 sekuntia. Huomaa, että mikrot ovat tehoiltaan erilaisia, joten etsi mikrollesi sopiva aika. Mutakakku on valmis, kun se on kohonnut ja kiinteytynyt reunoilta, mutta keskeltä se on edelleen taikinamaista.

Vinkit:

* Nauti mikromutakakku heti valmistamisen jälkeen vaikkapa kylmän jäätelön kanssa.

* Saat mutakakkuun vaihtelua, kun käytät fariinisokerin sijasta esimerkiksi lakritsiin vivahtavaa muscovadosokeria tai lisää kuivien aineiden joukkoon 1-2 tl espressopikakahvijauhetta.

*Fariinisokeri kannattaa painella kevyesti mittaan, jotta määrä on oikea.

* Tarkkaile mutakakun kypsymistä ja mikrota mieluummin liian vähän aikaa kuin liian kauan. Täysin kypsä leivonnainen menettää osan maustaan.

* Laita molemmat kipot mikroon samaan aikaan. Mutakakku kiehuu helpommin yli, jos mikrossa on vain yksi kippo (ainakin meillä kävi niin).

 

Kommentit (20)

Onnistui mainiosti – mikä ihana pikaherkku!

Ihana kuulla Anne-Helena! 🙂 Meilläkin herkuteltiin tällä taas pari päivää sitten, kun herkkuhimo iski, mutta leivonta-aikaa ei ollut.

Ehdottomasti PARAS mutakakku mikrossa!!! Monia reseptejä kokeilleena tämä peittoaa 100-0 👌🏼 aivan ravintolamatskua 😋

Oooh, loistavaa! 😀 Vaikka kyllähän tämä on hyvää. Juuri tänään viimeksi haaveilin tekeväni tätä taas pikapuoliin 😋

Mun elämäni pelastus 😍! On ihan parasta tulla kotiin ja tehdä tällänen viiden minuutin mutakakku!

Eikös olekin! 😍

Tää oli parasta!

Ihana kuulla Alisa! 🙂

Ei olisi pitänyt tehdä tätä väsyneenä. Luin että 2,5 tl suolaa ja meinasin lentää pyllylleni. Laitoin 3/4 tl tms ja silti tuli kamalan suolasta, tietysti. No, ehkä ensi kerralla onnistuu.

Hups! No mutta tällaisia sattuu, varsinkin väsyneenä.

Vielä uudelleen luettuani mietin, että pitäisikö tuossa lukea 2 ml suolaa? En keksi miten se voisi olla mimmimetriä.

Hei Suvi! Tuo mm tarkoittaa tässä maustemittaa (joka vastaa ml-mittaa). Olen tottunut käyttämään sitä, koska omassa 1ml:n mitassani lukee noin. Se on kuitenkin ehkä hieman hämäävä, kun muut mitat ovat tilavuusmittoja, joten korjaan sen.

Kiitos, nyt se on ainakin erittäin selkeä. Voi ei, en tiedä mitä oikein ajattelin lukiessani että 2,5 tl 🙂

Hyvä, että selkeentyi. Tästä on apuja varmaan muillekin tuota mm-kohtaa miettiville 🙂

Kauhean suolaisen makuista tuli. En voinut syödä loppuun. En tiedä onko vika minun 1ml mitassa vai etteikö suola liuennut kunnolla vai mikä vikana mutta olisi pitänyt suola jättää pois niin ehkä olisi sitten hyvää ollut.

Harmi, että tästä tuli liian suolaista. Eri suolatkin ovat maultaan kovin erilaisia, joten syy voi olla myös siinä. Pikkuripaus suolaa kuitenkin korostaa suklaan makua, joten sitä kannattaa laittaa edes ripaus.

Mutakakut olleet jo varmaankin kymmenen minuuttia mikrossa ja silti vieläkään ei ole tarpeeksi kypsiä.

Hei Mestari leipuri! Onkohan mikro päällä ja täysteholla? 😉 Jos on, niin olisikohan mikrossa jokin vika, eikä kypsennys toimi kunnolla…?

Tää on maailman parasta

Ihana kuulla ”Juu” 😀 Tämä on mein tyttöjen yksi lemppariohjeista. Toinen tytöistä voisi tehdä tätä vaikka joka päivä, jos vain saisi luvan 🙂

Kommentoi juttua: Mutakakku mikrossa – helppo ja nopea helpotus makeannälkään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X