Suklaapossu

Pehmeä uuniriisipuuro

Tällä ohjeella saa aikaan ihanan pehmeän, kuorettoman uunipuuron. Puuro valmistuu miltei kuin itsekseen.

© Irina Lisinen

Julkaisin kattilassa keitettävän nopean riisipuuron ohjeen viime vuonna. Tuossa puurossa oli ”erikoista”se, että se keitettiin ensin veteen, jonka jälkeen joukkoon heitettiin vielä kermaa.

Sain silloin instassa useampia innostavia kommentteja siitä, että myös uunipuuron voisi tehdä samaan tapaan veteen ja laittaa vasta lopussa kerman tekemään puuron täyteläisemmäksi. Näin puurosta saisi kauttaaltaan pehmeän, ilman uuniriisipuuroon normaalisti kuuluvaa kuorta. Pakkohan sitä oli testata! Ensimmäinen testaus vuosi sitten tuotti vedelle maistuvan puuron, mutta pienen fiksaaminen jälkeen puurosta tuli vieläkin parempaa. Pehmeää ja miltei kuin kuin kattilassa pitkään haudutettu.

© Irina Lisinen

Kun uunipuuron hauduttaa ensin veteen ja lisää maitotuotteen vasta lopussa, ei puuroon tule kuorta, vaan se pysyy kauttaaltaan pehmeänä. Puuro on myös helppo tehdä vegaaniseksi, kun korvaa kerman esimerkiksi kookoskermalla tai muulla maidottomalla kermalla.

© Irina Lisinen

Tein tätä jo viime vuonna muutamaan otteeseen, mutta ohje on kyllä niin mainio, että sama puuha jatkuu tänäkin vuonna ja erittäin todennäköisesti myös tulevina vuosina. Tätä meillä siis tehdään jatkossakin!

Taisin tosin sanoa saman myös kattilassa keitetyn puuron kohdalla. Tämä uunipuuro-ohje vaatii enemmän aikaa (muttei vaivaa), joten kiireettömissä hetkissä tämä on hyvä, sillä puuro valmistuu vähän kuin itsekseen. Jos on enempi kiire, niin silloin puuroksi sopii hyvin tuo kattilaversio.

© Irina Lisinen

Uunissa tehtävän puuron tekointoon saattaa vaikuttaa tänä talvena sähkönhinta. Jos käytössäsi on pörssisähkö, voi puuron tekeminen olla sähkön puolesta kuitenkin miltei ilmaista, mikäli puuron kypsentää sähkön ollessa halvimmillaan eli esimerkiksi tuulisimpien päivien tai tuntien aikana. Kannattaa myös hyödyntää jälkilämpöä eli laittaa uunin pois päältä noin 15 minuuttia aiemmin ja antaa puuron jatkaa kypsymistään uunin lämmössä.

Pehmeä uuniriisipuuro

Aineet:

4 dl puuroriisiä

1.7 litraa (=17 dl) vettä

noin 4 dl (kuohu)kermaa

1-2 tl suolaa

Ohje:

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Mittaa uunivuokaan puuroriisi ja vesi. Kypsennä puuroa 175 asteessa 1 h 15 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt puuroon. Nosta vuoka pois uunista, lisää kermat ja lisää makusi mukaan suolaa. Anna vetäytyä noin vartti, kunnes kerma on kokonaan imeytynyt riisiin. Ja eikun nauttimaan!

Vinkit:

* Mitä täyteläisempää kerma on, sitä täyteläisempää tulee myös puurosta.

* Puuroa tulee näillä määrillä noin hyvän kokoiset annokset noin 5 syöjälle. Voit tarvittaessa helposti puolittaa ohjeen.

© Irina Lisinen

    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pehmeä uuniriisipuuro

Lukija969395

Olipas herkullista.

Hella

Meillä tästä tuli uusi tapa tehdä riisipuuro. Perheen miehet sanoivat, että ”aivan kuin kattilassa tehtyä, meillä tehdään jatkossa tätä!” Kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä reseptiä jos riisipuron keittely tuntuu työläältä ja tavallinen uuniriisipuuro ei maistu hyvälle.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *