Pehmeät suklaamuffinit mustikka- ja puolukkakuorrutteilla

Nämä ihanan pehmoiset muffinit syntyivät, kun yritin keksiä vanhaksi
menevälle turkkilaiselle jogurtille käyttötarkoitusta. Muistin, että olin
miettinyt Mielettömän mehevää suklaakakkupohja-taikinan
muokkaamista hieman helpommaksi ja nyt siihen ja jogurtin hukkaamiselle tuli oiva tilaisuus.
Ulkona oli kunnon pakkaspäivä ja päätimmekin tyttöjen kanssa viettää
hetken aikaa leipomispuuhissa. Voi että kun näistä tuli hyviä! Juuri
sellaisia pehmoisia ja hieman höttöisiä mitä toivottiinkin. Nami!

Taikina on tosi tosi helppo, sillä ensin sekoitetaan kosteat aineet keskenään
ja sen jälkeen sekoitetaan joukkoon nopeasti sekoittaen kuivat aineet.
Vatkaimet voi siis unohtaa kaappiin. Tätä ei kuitenkaan uskoisi lopputuloksesta,
sillä valmiit herkkupalat ovat ihanan ilmavia ja hieman höttöisiä. Yritin saada vangittua kuviinkin tuon koostumuksen, mutta huh, olipas hankalaa ja sanoisinkos että mahdotonta. Kannattaakin itse kokeilla, niin huomaa paremmin mistä puhun 🙂

Tein muffinien päälle vielä testimielessä pari erilaista kuorrutetta, toisen kaupan puolukkahillosta ja toisen itse tehdystä mustikkamarmeladista, jota oli jäänyt yli pannacottien yhteydessä tekemästäni tupla-annoksen.
Tuosta mustikkamarmeladista tehdystä kermavaahdosta tuli aivan
mielettömän hyvää ja se sopi näihin suklamuffineihin tajuttoman hyvin! Se oli melko voimakkaan makuinen, sellainen kunnon mustikkapläjäys. Olisi tehnyt samantein mieli syödä muutama lisää, mutta onneksi olin
luvannut antaa lapsillekin omansa, niin sain näpit pidettyä erossa 😉 Ja tosi hyvää oli puolukkakermallakin! Puolukkainen oli melko miedonmakuista, ja vahvempana se olisikin ehkä jyrännyt liikaa suklaan päälle. Nyt maut olivat hyvässä tasapainossa.  Tytötkin pitivät yhtä paljon
molemmista 🙂

Muffinin maku ihanan suklainen siitäkin huolimatta, ettei näistä löydy oikeaa suklaata.
Halutessaan joukkoon voisi toki upottaa muutaman palan suklaarouhetta,
mutta itse en ainakaan jäänyt sitä kaipaamaan, sillä nämä olivat
muutenkin ihanan makuisia ja juuri sopivan kosteita. Tässäpä tämä ohje.

Pehmeät suklaamuffinit mustikka- ja puolukkakuorrutteilla
n. 12 kpl
Aineet:
1.25 dl juoksevaa rasvaa
2 dl turkkilaista jogurttia
2 munaa
2 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Päälle puolukkakerma (riittää n. 6 muffinin päälle):
1.5 dl vispikermaa
n. 1 dl (maun mukaan) puolukkahilloa
Päälle mustikkakerma (riittää n. 6 muffinin päälle):
1.5 dl vispikermaa
Ohje:
Sekoita rasva, jogurtti, munat ja fariinisokeri hyvin keskenään. Sekoita loput aineet keskenään ja siivilöi nesteiden joukkoon. Sekoita nopeasti sekaisin vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat, älä vaivaa.
Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes muffinit ovat juuri ja juuri kypsyneet keskeltä. Anna jäähtyä pari minuuttia pellillä ja poista sitten esim. lautaselle jäähtymään kokonaan. Peitä jäähtymisen ajan vaikkapa kelmulla.
Kun muffinit ovat jäähtyneet, tee kuorrute/kuorrutteet. Vatkaa vispikerma jämäkäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hillo/marmeladi ja vatkaa joukkoon kunnolla. Pursottele (tai levitä lusikalla) kermat muffinssien päälle.

 

Instagram

  • Tämä sitruunainen, liivatteeton juustokakku, jonka alla ja päällä reilusti mansikoita, oli ihan älyttömän hyvää ja maistui myös niille, jotka eivät makeasta muuten niin välitä. Katso ohje blogista ja herkuttele vaikka heti viikonloppuna https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taydellinen-mansikka-sitruunajuustokakku/ #liivatteeton #mansikka #sitruuna #juustokakku #keksimuru #yummy #lemon #strawberry #cheesecake #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy

suklaapossu

Keskustelu

Aivan upeita herkkuja! Menee ehdottomasti testiin. Lurpsis vaan! ;D

Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Tuo pohja oli iloinen yllätys, kun siitä tuli vatkaamatta just sellainen höttöinen, kuin yleensä tulee jos munia+sokeria tai voita+sokeria vaahdottelee. Ja makukin kohdillaan. Lurpsis tosiaan! 😉 Kiitos Leena 😀

Näyttää niin herkullisilta! 🙂

Kiitos Raisa P 🙂 Nämä olivat kyllä mahdottoman hyviä 😛

Nam nam! Herkullisen näköisiä 😀

Ihania olivat 😛 Kiitos Niina 🙂

Ihanan hempeän näköisiä!:) Tosi hyvin kuvista ilmenee tuo kuohkeus ja näyttävät kyllä höttöisiltä. Varmaan tulisi aika helposti syötyä enemmän kuin yksi…;)

Kiitos Heidi 🙂 Kiva kuulla, että koostumus välittyy myös kuvista 🙂 Taisi siina kumpaakin makua hujahtaa pari omaan vatsaan ennen kuin loput päätyivät muille tarjolle. Ihan vain testimielessä piti maistella 😉

Ihanan näköisiä, mustikka on yksi omistakin suosikeistani!

Kiitos Kakkuvaltakunta! 🙂 Mustikka sopii kyllä moneen paikkaan ja näissä oli yhdessä suklaapohjan kanssa aivan lyömätön yhdistelmä 😛

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.