Piparminttu-suklaajuustokakku / liivatteeton

Tällainen superminttuinen suklaakakku tuli tehtyä jo jokin aika sitten, kun pakkasesta löytyi ylimääräinen suklaakakkupohja. Eipä menny montaa hetkeä, kun päätin tehdä pohja päälle suklaamoussen piparmintulla höystettynä, sillä mikäs suklaisen kanssa sopisi paremmin yhteen kuin suklaa 🙂

Kakkuun
tuli raikkautta melkoisesti, sillä piparminttuöljyä hurahti vahingossa
muutama tippa liikaa. Tein ohjeeseen vielä pienen korjauksen ennen sen
hyytymistä elikkä lisäsin hieman lisää suklaata. Näin liika
piparminttuisuus tasottui hieman, vaikka kyllä edelleenkin syömisen tuntui kuin olisi hammaspesulla käynyt 🙂 Jotain hyötyä epäonnesta piparminttuöljyn kanssa kuitenkin oli, sillä suklaan lisäyksen myötä täytteeseen tuli kivoja vaaleampia ja tummempia osia, jotka olisivat voineet olla vaikka vieläkin selkeämpiä. Ensi kerralla sitten 🙂

Maistelimme kotona kakusta muutaman palan ja loput päätyivät töihin. Kummasti se kakku vain sielläkin katosi. Suurin osa työkavereista tykkäsi kovinkin kakun raikkaudesta, eivätkä pitäneet pepsodenttimaista makua lainkaan huonoja ja loput tykkäsivät muuten vaan. Tai niin he ainakin väittivät 🙂 Ensi kerralla kuitenkin pari tippaa vähemmän öljyä, niin hyvä tulee.

 

Piparminttu-suklaajuustokakku
n. 20 cm irtopohjavuokaan
Pohja:
Täyte:
2.5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g tummaa (50%) suklaata
5 tippaa piparminttuöljyä (itselläni meni vahingossa 8 tippaa ja oli ”hitusen” liian piparminttuista)
50 g tummaa (50%) suklaata
0.5 dl kuohukermaa
Ohje:
Tee kakkupohja
useita tunteja tai päivää ennen täyttämistä valmiiksi. Tee 20 cm kokoiseen vuokaan
joko 1 annos (jolloin loput kakkupohjasta voi laittaa pakkaseen. Leikkaa
tällöin jäähtynyt pohja 3 osaan. Käytä kakkuun 1 osa ja laita loput
vaikkapa pakkaseen seuraavia kakkuja varten valmiiksi) tai tee
taikinasta 1/3, jolloin saat yhden muhkeamman kakkupohjan. Jäähdytä pohja kunnolla.
Laita tarjoilulautaselle n. 20 cm kakkuvuoan reunaosa ja kakkupala sen keskelle. Voitele reunaosan sisäpuoli kevyesti.Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata 100 g suklaata mikrossa varovasti n. 20 sekuntia kerrallaan. Kaada muutama tippa piparminttuöljyä sekä sula suklaa kerma-tuorejuustoseokseen ja vatkaa nopeasti kunnolla sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita reunoja myöten.

Sulata vielä 50 g suklaata. Sekoita joukkoon kuohukerma. Kaada lämmin suklaaseos (ei kuuma!) suklaavaahdon päälle. Sekoittele hieman täytettä nostellen sitä muun täytteen joukkoon. Älä sekoita kuitenkaan aivan reunoja myöten, niin ne säilyvät hieman vaaleampina. Jätä pinta epätasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään n. 3 tunniksi tai yön yli. Kun täyte on jähmettynyt, poista vuoan reunaosa.

 

 

Instagram

  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Ihana kakku! Tällaiset liivatteettomat kakkuohjeet on aina tervetulleita, kun lähipiiristä löytyy yksi kasvissyöjä 🙂

Kiitos Anu! 🙂 Tällaisia liivatteettomia kakkuja/täytteitä onkin tullut tehtyä viime aikoina reippaasti tavallista enemmän. Suklaa on siitä kätsy, että niillä onnistuu liivatteettomat melko kätevästi. Kiva jos näistä ohjeista on muillekin iloa 🙂

Kuulostaa ihanalta! Ja näyttääkin, nams!

Kiitos Tita! 🙂 Hyvää olikin! Siis jos vain unohtaa sen hammastahnamaisen liiallisen piparmintun maun 😉 Mutta vähemmällä piparminttuöljyllä olisi ollut taatusti vieläkin parempaa 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.