Piparminttu-suklaajuustokakku / liivatteeton

Tällainen superminttuinen suklaakakku tuli tehtyä jo jokin aika sitten, kun pakkasesta löytyi ylimääräinen suklaakakkupohja. Eipä menny montaa hetkeä, kun päätin tehdä pohja päälle suklaamoussen piparmintulla höystettynä, sillä mikäs suklaisen kanssa sopisi paremmin yhteen kuin suklaa 🙂

Kakkuun
tuli raikkautta melkoisesti, sillä piparminttuöljyä hurahti vahingossa
muutama tippa liikaa. Tein ohjeeseen vielä pienen korjauksen ennen sen
hyytymistä elikkä lisäsin hieman lisää suklaata. Näin liika
piparminttuisuus tasottui hieman, vaikka kyllä edelleenkin syömisen tuntui kuin olisi hammaspesulla käynyt 🙂 Jotain hyötyä epäonnesta piparminttuöljyn kanssa kuitenkin oli, sillä suklaan lisäyksen myötä täytteeseen tuli kivoja vaaleampia ja tummempia osia, jotka olisivat voineet olla vaikka vieläkin selkeämpiä. Ensi kerralla sitten 🙂

Maistelimme kotona kakusta muutaman palan ja loput päätyivät töihin. Kummasti se kakku vain sielläkin katosi. Suurin osa työkavereista tykkäsi kovinkin kakun raikkaudesta, eivätkä pitäneet pepsodenttimaista makua lainkaan huonoja ja loput tykkäsivät muuten vaan. Tai niin he ainakin väittivät 🙂 Ensi kerralla kuitenkin pari tippaa vähemmän öljyä, niin hyvä tulee.

 

Piparminttu-suklaajuustokakku

n. 20 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

1/3 osa mehevästä suklaakakkupohjasta

Täyte:

2.5 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g tummaa (50%) suklaata

5 tippaa piparminttuöljyä (itselläni meni vahingossa 8 tippaa ja oli ”hitusen” liian piparminttuista)

50 g tummaa (50%) suklaata

0.5 dl kuohukermaa

Ohje:

Tee kakkupohja
useita tunteja tai päivää ennen täyttämistä valmiiksi. Tee 20 cm kokoiseen vuokaan
joko 1 annos (jolloin loput kakkupohjasta voi laittaa pakkaseen. Leikkaa
tällöin jäähtynyt pohja 3 osaan. Käytä kakkuun 1 osa ja laita loput
vaikkapa pakkaseen seuraavia kakkuja varten valmiiksi) tai tee
taikinasta 1/3, jolloin saat yhden muhkeamman kakkupohjan. Jäähdytä pohja kunnolla.

Laita tarjoilulautaselle n. 20 cm kakkuvuoan reunaosa ja kakkupala sen keskelle. Voitele reunaosan sisäpuoli kevyesti.Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata 100 g suklaata mikrossa varovasti n. 20 sekuntia kerrallaan. Kaada muutama tippa piparminttuöljyä sekä sula suklaa kerma-tuorejuustoseokseen ja vatkaa nopeasti kunnolla sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita reunoja myöten.

Sulata vielä 50 g suklaata. Sekoita joukkoon kuohukerma. Kaada lämmin suklaaseos (ei kuuma!) suklaavaahdon päälle. Sekoittele hieman täytettä nostellen sitä muun täytteen joukkoon. Älä sekoita kuitenkaan aivan reunoja myöten, niin ne säilyvät hieman vaaleampina. Jätä pinta epätasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään n. 3 tunniksi tai yön yli. Kun täyte on jähmettynyt, poista vuoan reunaosa.

 

 

Kommentit (4)

Ihana kakku! Tällaiset liivatteettomat kakkuohjeet on aina tervetulleita, kun lähipiiristä löytyy yksi kasvissyöjä 🙂

Kiitos Anu! 🙂 Tällaisia liivatteettomia kakkuja/täytteitä onkin tullut tehtyä viime aikoina reippaasti tavallista enemmän. Suklaa on siitä kätsy, että niillä onnistuu liivatteettomat melko kätevästi. Kiva jos näistä ohjeista on muillekin iloa 🙂

Kuulostaa ihanalta! Ja näyttääkin, nams!

Kiitos Tita! 🙂 Hyvää olikin! Siis jos vain unohtaa sen hammastahnamaisen liiallisen piparmintun maun 😉 Mutta vähemmällä piparminttuöljyllä olisi ollut taatusti vieläkin parempaa 🙂

Kommentoi juttua: Piparminttu-suklaajuustokakku / liivatteeton

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Pienen prinsessan ristiäiskakuksi päätyi prinsessakakku reilulla vadelma- ja vaniljakiisselitäytteellä. Tätä oli ihana tehdä, ja vielä ihanempaa oli kuulla kehuja sekä kakun mausta että ulkonäöstä 💖 Ohje blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-tyton-ristiaiskakkuna-topposilla/ #suklaapossu #prinsessakakku #ristiäiskakku #vadelma #vaniljakiisseli #kotiliesiblogit #täytekakku #princess #cake #raspberry #vanilj
  • Aika suklaiselta näyttää Suklaapossun 9 tykätyintä instapostausta vuodelta 2018  Kiitos kaikille tykkäyksistä ja kommenteistanne 💖 Jatketaan samaan herkulliseen tapaan ensi vuonnakin 😘 #suklaapossu #kotiliesiblogit #2018bestnine #vuodenparhaat #leivontablogi
  • Testailin vihdoinkin rapeaa ja makeaa hunajakennoa. Se oli yllättävän helppo tehdä, kunhan vahti ettei sokeri päässyt kärvähtämään. Hunajakennolla saa kivaa tekstuuria esim. pehmeiden juustokakkujen koristeina tai sen voi esim. päällystää suklaalla. Kurkkaa kennon ohje blogin puolelta 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/hunajakenno/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #hunajakenno #honeycomb #makeatleivonnaiset
  • Ihanaa Joulua ja herkullista loppuvuotta 🎄💖☃️☺️ #suklaapossu #kotiliesiblogit #joulu2018
  • Pistaasi ja valkosuklaa ne yhteen soppii. Nämä helpot valkosuklaatryffelit sopivat tosi ihanasti vaikkapa lahjaksi, tai sitten omaan napaan vedettäväksi. Kurkkaa ohje blogin puolelta. Ps. Blogista löytyy myös muita suklaisia herkkuvinkkejä Jouluun! <3  https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaatryffelit-pistaasipahkinoilla-ja-lehtijuttua/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #pistaasi #pähkinä #valkosuklaa #tryffeli #chocolate #syötävälahja 
Kuvan on ottanut Pekka Holmström/Otavamedia
  • Jouluun valmistautumista syötävien lahjojen parissa❤️ Äsken valmistui helppo kahden suklaan fudgemassa pähkinöillä 😋 Kurkkaa lisää suklaafudgeohjeita blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/joululahjavinkki-nro-ii-helpot-suklaafudget-appelsiinilla-ja-ilman/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #pähkinä #fudge #helppojanopea #yummy #chocolate #nut
  • Oletko jo kokeillut liivatteetonta piparkakkujuustokakkua? Kokosin tämän lisäksi muita ihania jouluun sopivia kakkuohjeita blogiin. Löytyisikö sieltä kakku teidän pöytäänne? Katso nopeat herkulliset ohjeet blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/joulun-herkulliset-kakut/ #piparkakku #juustokakku #liivatteeton #suklaapossu #kotiliesiblogit #yummy #gingerbread #cheesecake

suklaapossu

X