Piparminttu-suklaajuustokakku / liivatteeton

Tällainen superminttuinen suklaakakku tuli tehtyä jo jokin aika sitten, kun pakkasesta löytyi ylimääräinen suklaakakkupohja. Eipä menny montaa hetkeä, kun päätin tehdä pohja päälle suklaamoussen piparmintulla höystettynä, sillä mikäs suklaisen kanssa sopisi paremmin yhteen kuin suklaa 🙂

Kakkuun
tuli raikkautta melkoisesti, sillä piparminttuöljyä hurahti vahingossa
muutama tippa liikaa. Tein ohjeeseen vielä pienen korjauksen ennen sen
hyytymistä elikkä lisäsin hieman lisää suklaata. Näin liika
piparminttuisuus tasottui hieman, vaikka kyllä edelleenkin syömisen tuntui kuin olisi hammaspesulla käynyt 🙂 Jotain hyötyä epäonnesta piparminttuöljyn kanssa kuitenkin oli, sillä suklaan lisäyksen myötä täytteeseen tuli kivoja vaaleampia ja tummempia osia, jotka olisivat voineet olla vaikka vieläkin selkeämpiä. Ensi kerralla sitten 🙂

Maistelimme kotona kakusta muutaman palan ja loput päätyivät töihin. Kummasti se kakku vain sielläkin katosi. Suurin osa työkavereista tykkäsi kovinkin kakun raikkaudesta, eivätkä pitäneet pepsodenttimaista makua lainkaan huonoja ja loput tykkäsivät muuten vaan. Tai niin he ainakin väittivät 🙂 Ensi kerralla kuitenkin pari tippaa vähemmän öljyä, niin hyvä tulee.

 

Piparminttu-suklaajuustokakku

n. 20 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

1/3 osa mehevästä suklaakakkupohjasta

Täyte:

2.5 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g tummaa (50%) suklaata

5 tippaa piparminttuöljyä (itselläni meni vahingossa 8 tippaa ja oli ”hitusen” liian piparminttuista)

50 g tummaa (50%) suklaata

0.5 dl kuohukermaa

Ohje:

Tee kakkupohja
useita tunteja tai päivää ennen täyttämistä valmiiksi. Tee 20 cm kokoiseen vuokaan
joko 1 annos (jolloin loput kakkupohjasta voi laittaa pakkaseen. Leikkaa
tällöin jäähtynyt pohja 3 osaan. Käytä kakkuun 1 osa ja laita loput
vaikkapa pakkaseen seuraavia kakkuja varten valmiiksi) tai tee
taikinasta 1/3, jolloin saat yhden muhkeamman kakkupohjan. Jäähdytä pohja kunnolla.

Laita tarjoilulautaselle n. 20 cm kakkuvuoan reunaosa ja kakkupala sen keskelle. Voitele reunaosan sisäpuoli kevyesti.Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata 100 g suklaata mikrossa varovasti n. 20 sekuntia kerrallaan. Kaada muutama tippa piparminttuöljyä sekä sula suklaa kerma-tuorejuustoseokseen ja vatkaa nopeasti kunnolla sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita reunoja myöten.

Sulata vielä 50 g suklaata. Sekoita joukkoon kuohukerma. Kaada lämmin suklaaseos (ei kuuma!) suklaavaahdon päälle. Sekoittele hieman täytettä nostellen sitä muun täytteen joukkoon. Älä sekoita kuitenkaan aivan reunoja myöten, niin ne säilyvät hieman vaaleampina. Jätä pinta epätasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään n. 3 tunniksi tai yön yli. Kun täyte on jähmettynyt, poista vuoan reunaosa.

 

 

Kommentit (4)

Ihana kakku! Tällaiset liivatteettomat kakkuohjeet on aina tervetulleita, kun lähipiiristä löytyy yksi kasvissyöjä 🙂

Kiitos Anu! 🙂 Tällaisia liivatteettomia kakkuja/täytteitä onkin tullut tehtyä viime aikoina reippaasti tavallista enemmän. Suklaa on siitä kätsy, että niillä onnistuu liivatteettomat melko kätevästi. Kiva jos näistä ohjeista on muillekin iloa 🙂

Kuulostaa ihanalta! Ja näyttääkin, nams!

Kiitos Tita! 🙂 Hyvää olikin! Siis jos vain unohtaa sen hammastahnamaisen liiallisen piparmintun maun 😉 Mutta vähemmällä piparminttuöljyllä olisi ollut taatusti vieläkin parempaa 🙂

Kommentoi juttua: Piparminttu-suklaajuustokakku / liivatteeton

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X