Piparminttu-suklaajuustokakku / liivatteeton

Tällainen superminttuinen suklaakakku tuli tehtyä jo jokin aika sitten, kun pakkasesta löytyi ylimääräinen suklaakakkupohja. Eipä menny montaa hetkeä, kun päätin tehdä pohja päälle suklaamoussen piparmintulla höystettynä, sillä mikäs suklaisen kanssa sopisi paremmin yhteen kuin suklaa 🙂

Kakkuun
tuli raikkautta melkoisesti, sillä piparminttuöljyä hurahti vahingossa
muutama tippa liikaa. Tein ohjeeseen vielä pienen korjauksen ennen sen
hyytymistä elikkä lisäsin hieman lisää suklaata. Näin liika
piparminttuisuus tasottui hieman, vaikka kyllä edelleenkin syömisen tuntui kuin olisi hammaspesulla käynyt 🙂 Jotain hyötyä epäonnesta piparminttuöljyn kanssa kuitenkin oli, sillä suklaan lisäyksen myötä täytteeseen tuli kivoja vaaleampia ja tummempia osia, jotka olisivat voineet olla vaikka vieläkin selkeämpiä. Ensi kerralla sitten 🙂

Maistelimme kotona kakusta muutaman palan ja loput päätyivät töihin. Kummasti se kakku vain sielläkin katosi. Suurin osa työkavereista tykkäsi kovinkin kakun raikkaudesta, eivätkä pitäneet pepsodenttimaista makua lainkaan huonoja ja loput tykkäsivät muuten vaan. Tai niin he ainakin väittivät 🙂 Ensi kerralla kuitenkin pari tippaa vähemmän öljyä, niin hyvä tulee.

 

Piparminttu-suklaajuustokakku

n. 20 cm irtopohjavuokaan

Pohja:

1/3 osa mehevästä suklaakakkupohjasta

Täyte:

2.5 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g tummaa (50%) suklaata

5 tippaa piparminttuöljyä (itselläni meni vahingossa 8 tippaa ja oli ”hitusen” liian piparminttuista)

50 g tummaa (50%) suklaata

0.5 dl kuohukermaa

Ohje:

Tee kakkupohja
useita tunteja tai päivää ennen täyttämistä valmiiksi. Tee 20 cm kokoiseen vuokaan
joko 1 annos (jolloin loput kakkupohjasta voi laittaa pakkaseen. Leikkaa
tällöin jäähtynyt pohja 3 osaan. Käytä kakkuun 1 osa ja laita loput
vaikkapa pakkaseen seuraavia kakkuja varten valmiiksi) tai tee
taikinasta 1/3, jolloin saat yhden muhkeamman kakkupohjan. Jäähdytä pohja kunnolla.

Laita tarjoilulautaselle n. 20 cm kakkuvuoan reunaosa ja kakkupala sen keskelle. Voitele reunaosan sisäpuoli kevyesti.Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata 100 g suklaata mikrossa varovasti n. 20 sekuntia kerrallaan. Kaada muutama tippa piparminttuöljyä sekä sula suklaa kerma-tuorejuustoseokseen ja vatkaa nopeasti kunnolla sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita reunoja myöten.

Sulata vielä 50 g suklaata. Sekoita joukkoon kuohukerma. Kaada lämmin suklaaseos (ei kuuma!) suklaavaahdon päälle. Sekoittele hieman täytettä nostellen sitä muun täytteen joukkoon. Älä sekoita kuitenkaan aivan reunoja myöten, niin ne säilyvät hieman vaaleampina. Jätä pinta epätasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään n. 3 tunniksi tai yön yli. Kun täyte on jähmettynyt, poista vuoan reunaosa.

 

 

Kommentit (4)

Ihana kakku! Tällaiset liivatteettomat kakkuohjeet on aina tervetulleita, kun lähipiiristä löytyy yksi kasvissyöjä 🙂

Kiitos Anu! 🙂 Tällaisia liivatteettomia kakkuja/täytteitä onkin tullut tehtyä viime aikoina reippaasti tavallista enemmän. Suklaa on siitä kätsy, että niillä onnistuu liivatteettomat melko kätevästi. Kiva jos näistä ohjeista on muillekin iloa 🙂

Kuulostaa ihanalta! Ja näyttääkin, nams!

Kiitos Tita! 🙂 Hyvää olikin! Siis jos vain unohtaa sen hammastahnamaisen liiallisen piparmintun maun 😉 Mutta vähemmällä piparminttuöljyllä olisi ollut taatusti vieläkin parempaa 🙂

Kommentoi juttua: Piparminttu-suklaajuustokakku / liivatteeton

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Omareista syntyy ihanan pehmeä ja herkullinen juustokakku. Ripottelin tuon makeahkon täytteen sisälle myös vadelmia ja voi kuinka ihanasti ne sopivatkaan tähän. Kakku toimi vanhimman tytön synttärikakkuna sukulaissynttäreillä ja paljon kehuja myös muilta syöjiltä. Kurkkaa koko ohje blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/omar-juustokakku-vadelmilla/⁠
⁠
#omar⁠
#juustokakku⁠
#omarjuustokakku⁠
#vadelmia⁠
#ihanitsetehty⁠
#⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Arki alkaa pikkuhiljaa ja ainakin meidän perheessä se tarkoittaa töiden lisäksi kiireisiä iltapäiviä ja iltoja mm. lasten harrastusten parissa. Ruokien pitäisi valmistua nopeasti ja mieluusti olla myös maukkaita. Vähän aikaa sitten teimme tämän ihanan vesimeloni-halloumisalaatin, johon ihastuimme lasten kanssa. Tämä onkin ihanan raikas ja nopea vaihtoehto arkiruokailuun, eikä tämän tekeminen ole jäänyt yhteen kertaan. Maistuisiko tämä myös sulle? Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vesimeloni-halloumisalaatti/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#halloum⁠
#salaatti⁠
#helppojanopea⁠
#vesimeloni⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Kuopuksemme täytti alkukesästä jo 3 vuotta! Hurjaa miten kovaa vauhtia aika kulkee ja lapset kasvavat. Yksi pojan lempparihahmoista on Palomies Sami, jota hän toivoi myös kakkuunsa. Vaikkei kaikki mennyt aivan putkeen kakun teossa, poika oli kakkuun enemmän kuin tyytyväinen :)⁠
Blogista löytyy kakusta enempi juttua⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/palomies-sami-kakku-3-vuotiaalle/⁠
⁠
#palomiessami
#täytekakku⁠
#synttärikakku⁠
#3vuotias
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Mä niin tykkään punaherukoista. Erilaisia ohjeista onkin tullut testattua vuosien saatossa aika monta. Kun kävin ohjeita läpi, keräsin samalla yhteen postaukseen Suklaapossun parhaimmat TOP11 -punaherukkaohjeet. Extrana on myös yksi ihana joululahjaidea! Kurkkaa tuo vinkki sekä muut ohjeet blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-punaherukkaleivonnaiset-top-10/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#parhaatohjeet⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#summerbaking⁠
#bestrecipes⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Tämä ihana punaherukkacurd syntyi lukijan antamasta vinkistä. Vinkki olikin todella herkullinen ja curdista tuli ihanan makeankirpeä ja sileä. Curdia eli tahnaa voi käyttää miltei mihin tahansa makeaan leivontaan mm. kakkuihin, eton mess tyyppisiin herkkuihin tai vaikka macaronien täytteiksi. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukkacurd-eli-punaherukkatahna-munaton/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#punaherukkacurd⁠
#kesä⁠
#kesäleivonta⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#summer⁠
#bakingblog
  • Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla helppo ja maukas kinkku-juustopiirakka, jonka tein poikamme allergian takia munattomana. Piirakkasta tuli todella herkullinen, eikä juhlien jälkeen koko pellillisestä ollut jäljellä muruakaan. Piirakassa oli testinä myös hieman erilainen sekoitettava piirakanpohja, johon tuli mm. kaurahiutaleita. Katso munattoman suolaisen piirakan ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-munaton/⁠
⁠
#munaton⁠
#suolainenpiirakka⁠
#arkiruoka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesä⁠
⁠
  • Kirsikat ovat, ainakin täällä meidän pihassa, juuri nyt parhaimmillaan. Ison sadon kunniaksi päätin tehdä Maisemakahvilan piirakan tyyppisen, munattoman piirakan kirsikasta, mutta pienin muutoksin. Mm. osan vehnäjauhoista korvasin kaurahiutaleilla ja täytteeseen laitoin rahkan lisäksi vaniljakastiketta. Kurkkaa koko piirakan helppo ohje blogin puolelta. ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-rahkamurupiirakka-munaton/⁠
⁠
#kirsikka⁠
#makeapiirakka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesäleivonta⁠
#kesä

suklaapossu

X