Prinsessakakku tytön ristiäiskakkuna töppösillä

Tytön ristiäiskakkuna prinsessakakku

Sain kunnian tehdä pienelle tytölle ristiäiskakun viime vuoden syyskuussa vietettyihin ristiäisiin. Tein ristiäiskakun muutama vuosi sitten myös tytön isoveljelle, jonka johdosta tämän kakun tekeminen oli erityisen ihanaa. Toiveena kakun suhteen oli, että kakku olisi vaaleanpunainen prinsessakakku ja siinä olisi päällä tossut. Muuten sain kakun suhteen vapaat kädet.

funny letters kirjaimet kaulintamassasta kakun päälle

En ollut ennen viime syksyä koskaan aiemmin tehnyt prinsessakakkua, joten tein tyttöni 6-vuotissynttäreillä Prinsessakakun testikakuksi tätä kakkua varten. Jos ja kun olen oikein kriittinen, löysin tuosta testikakun makumaailmasta pari parannettavaa kohtaa. Vaikka kakku olikin tosi hyvänmakuinen, halusin tähän versioon vaniljatäytettä enemmän ja samalla myös vadelmatäytettä kaikkiin kolmeen kerrokseen kahden sijasta. Tein vaniljatäytettä lopulta yli 2-kertaisen määrä ja käytin siihen myös kermaa.

pitsimatolla pitsi kakun koristeena

Kuten usein kakkuja tehdessäni, tälläkin kertaa näin silmissäni miltä kakku tulee näyttämään valmiina. Yleensä vain lopputulos ei ole lainkaan kuvitelmieni kaltainen, vaan kakut vaativat usein lisäkoristelua tai muuta fiksaamista. Mutta voi sitä iloa, kun kakku tällä kertaa näyttikin siltä, mitä olin kuvitellutkin. Ihanan tyttömäinen ja prinsessamainen, juuri sitä mitä hain. Tuo reunoja kiertävä pitsi teki kakusta mielestäni just ihanan. Ja mikä parasta, myös kakun hakenut pienen tytön äiti oli kakkuun myös todella tyytyväinen. Sekä ulkonäköön, että kuulemma makuunkin 🙂

Prinsessakakku ristiäiskakkuna

n. 20 hengelle, n. 27 cm vuokaan

Pohja:

7 munaa

2.5 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1.5 dl perunajauhoja

0.5 tl leivinjauhetta

Täyte:

reilu 2-kertainen annos Prinsessakakun täytettä muokattuna:

2 dl kuohukermaa

5 dl maitoa

3 rkl maissitärkkelysjauhoja

2 munaa

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

n. 0.5 tl vaniljatangon siemeniä/vaniljajauhetta

Lisäksi väliin:

4 dl vispikermaa

2.5 dl vadelmahilloa

400 g vadelmia

Kuorrutus:

4 dl vispikermaa

750 g marsipaania

värjäys roosalla pastavärillä ja Wiltonin valkoisella väriaineella

Koristeet:

Kaulintamassasta tehdyt töppöset (ohjetta ei tässä postauksessa, mutta googlella löytyy hyvät ohjeet esim. Pionilaakson blogista. Voin toki pyynnöstä tehdä joskus omankin ohjeen 🙂 )

Pitsimatolla tehdyt pitsit (ohjetta ei tässä postauksessa erikseen, mutta vanhasta postauksesta tai googlettamalla löytyy)

Ohje:

Vatkaa sokeri ja munat paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi paksua, kun pystyt kirjoittamaan taikinan pintaan vatkaimilla nron. 8 ja se jää pintaan kirjoittamisen ajaksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot, vaniljasokeri ja sooda ja sekoita ne muna-sokerivaahtoon. Voitele n. 23 cm irtopohjavuoka kevyesti esim. öljyllä. Kaada taikina vuokaan.

Paista sokerikakkupohjaa 175 asteessa n. 35 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Kokeile kypsyys tarvittaessa tikulla. Jos tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, on pohja kypsä. Tiputa uunivuoka heti uunista poisottamisen jälkeen n. 20 cm korkeudelta pöydälle. Tämä estää kakun lässähtämisen.

Tee vaniljakiisseli ajoissa valmiiksi: Sekoita maissitärkkelysjauhot pieneen määrään maitoa. Mittaa kerma, maito ja sokerit kattilaan ja riko joukkoon myös munat. Vatkaa munien rakenne rikki. Kuumenna seosta koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes kiisseli paksenee ja pulpahtaa muutaman kerran. Älä keitä sen enempää, sillä tällöin kiisseli voi alkaa maistumaan munakokkelille. Ota kattila levyltä ja vatkaa joukkoon halutessasi vaniljajauhe. Jäähdytä kiisseli hyvin esim. kylmää vettä sisältävässä altaassa välillä sekoittaen. Kiisseli paksenee vielä lisää jäähtyessään. Vatkaa 4 dl vispikerma kunnon vaahdoksi ja lisää joukkoon jäähtynyt vaniljakiisseli.

Täytä kakku. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Murskaa vadelmat ja sekoita ne vadelmahillon joukkoon. Nosta yksi kakkupohja tarjoilulautaselle. Levitä alimmalle pohjalle noin kolmannes vadelmahilloseoksesta. Levitä päälle hieman vajaa puolet kerma-vaniljakiisseliseoksesta ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Nosta päälle toinen kakkupohja ja toista sama juttu kuin edellä. Nosta päälle vielä kolmas kerros ja levitä loput hillosta päälle ja loput kiisselistä sekä päälle että ohuelti reunoille. Laita jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi.

Viimeistele kakku tarjoilupäivänä. Vatkaa 4 dl vispikermaa hyväksi vaahdoksi. Levitä kermavaahto kakun päälle niin, että sitä on keskellä paksumpi ja reunoilla ohuempi kerros, jotta kakkuun saadaan kupera muoto. Levitä ohut kerros kermavaahtoa myös kakun reunoille, jotta niistä saadaan tasaiset.

Värjää marsipaani pastavärillä. Lisää joukkoon myös hieman valkoista väriainetta, jotta marsipaanin oma kellertävä sävy ei paista roosan värin läpi. Kaulitse marsipaani kakkua isommaksi pyöreäksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja painele kevyesti kakun pintaan kiinni reunoja myöten.

Leikkaa ylimääräiset marsipaanit kakun reunoilta pois.

Pitsikoristeet: ohje pitsikoristeisiin löytyy täältä. Huomaa, että kuivumisaika riippuu maton urien syvydestä ja esim. tässä kakussa käytetyssä matossa kuivumisaika oli triplat ohjeessa mainittuun aikaan. Pitsimaton voi tehdä ajoissa valmiiksi. Kiinnitä pitsi vedellä.

Vinkki:

* Vaniljakiisseliin saattaa joskus tulla paakkuja. Jos näin käy, siivilöi kiisseli vielä kuumana.

tytön ristiäiskakku prinsessakakku

Kommentit

Kommentoi juttua: Prinsessakakku tytön ristiäiskakkuna töppösillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Testailin tähän lukijan vinkkaamaan ihanaan punaherukka-juustokakkuun hieman erilaista pohjaa, ja voi kuinka herkullista siitä tuli! Olisin voinut syödä pelkkää pohjaa pelkiltään, niin herkullista, rapeaa ja kinuskisen makeaa se oli. Pehmeä miedosti sitruunainen ja vaniljainen juustokakkutäyte sekä kirpeähkö punaherukkapäällinen olivat piste i:n päällä. Ihanaa herkkua kaikinpuolin 💖 Enkä ole ainut tätä mieltä oleva, sillä myös monet muut syöjät kehuivat tätä ja pyysivät innoissaan myös ohjetta. Lue koko ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/herkullinen-punaherukka-juustokakku/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#juustokakku⁠
#juustokakunpohja⁠
#ihanitsetehty⁠
#kesäleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#kesä⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Meillä oli mökillä jälkkärinä ihana Eton mess, paremmin ehkä Pappilan hätävarana tunnettu todella helppa ja nopea jälkiruoka, joka valmistuu vain kourallisesta aineita. Tuoreet mansikat yhdessä marengin ja sitruunalla maustetun vaniljavaahdon kanssa ovat ihanaa herkkua, joka tuntuu maistuvan aina jokaiselle. Kurkkaa helppo ohje blogista
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/eton-mess-helppo-ja-nopea-jalkiruoka/⁠
⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Nämä ihanat, älyttömän hyvät, uunittomat suklaakeksit valmistuvat helposti ja nopeasti vain muutamasta aineesta. Näiden tekeminen onnistuu myös vaikka mökillä, jos sieltä vain löytyy edes jonkinlainen liesi, jotta kaurahiutaleet pystyy paahtamaan pannulla ja suklaan saa sulatettua. Aivan loistava ohje, vaikka itse sanonkin. Katso tarkka ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kaura-suklaakeksit-ilman-uunia/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakeksi⁠
#kaurakeksi
#ilmanuunia⁠
#keksit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#yummy⁠
#easybaking⁠
#chocolate⁠
#cookies⁠
#withoutoven⁠
  • Mein tyttö täytti 10-vuotta ja toivoi synttärikakukseen suklaakakkua. Kakun suhteen tytöllä oli tarkat toiveet sekä maun että ulkonäön suhteen. Valmis kakku ilahdutti tytön ja tytön kaverit, jotka ottivat kakusta parikin santsikierrosta. Lopulta jäljellä oli vain pienen pieni pala. Kurkkaa kakun tarkka ohje blogin puolelta ⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-tyton-10-vuotissynttareille/⁠
⁠
#suklaa⁠
#suklaakakku⁠
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja⁠
#mansikat⁠
#10vuotta⁠
#kaverisynttärit⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#yummy⁠
#chocolate⁠
#cake⁠
#strawberry⁠
⁠
  • Suolainen pannukakku on helppo ja herkullinen arkiruoka tai vaikkapa lounas. Pannariin voi hukuttaa miltei mitä tahansa. Kurkkaa ohje blogin puolelta ja testaa vaikka heti tänään⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/arkiruokavinkkina-suolainen-pannukakku/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#helppojanopea⁠
#suolainen ⁠
#pannukakku⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivontablogi⁠
#blogi
  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry

suklaapossu

X