Punaherukka-mansikkatrifle

Mansikkatrifle punaherukoilla ja suklaakakkupohjalla

Ristiäisten valmistelut eivät sujuneet aivan käsikirjoitusten mukaan. Ensimmäisenä aloittelin macaronien teolla. Ne ovat tätä ennen aina (no joo, yhtä poikkeusta lukuunottamatta) onnistuneet, ainakin ulkoisesti. Nyt aloittelin niiden teon luottavaisin mielin. Näin jo silmissäni, kuinka juhlapöydässä oli valkoisia ja turkooseja macaronleivoksia. Asiat eivät kuitenkaan sujuneet kuten ennen, eivätkä kuoret kuorettuneet ennen paistoa, vaikka annoin niiden levätä pöydällä jopa yli tunnin. Lopputuloksena oli vinoja kuoria, jalattomia, raakoja, kuivia ja ties minkälaisia kuoria. Siis samalla pellillä ja kukin erilainen. Päätin kokeilla uudestaankin, mutta eih, sama loppu tulos! Nappasin parhaimmat yksilöt talteen, täytin lemon curdilla ja syötin mm. äidilleni. Loput kuoret nakkasin roskiin. Täydellisten macaronien metsästys sai siis jäädä siltä erää.

Ylemmässä kuvassa näkyykin nuo epäonniset macaronit taustalla. No mutta niiden jälkeen aloittelin suklaakakkupohjan tekemisen tulevaa juustokakkua varten. Paistoin annoksen Mielettömän mehevää suklaakakkupohjan taikinan pellillä ja otin kakkupohjaa varten tarvittavan osan talteen. Pohjasta jäi paljon yli, mutta sehän on niin mahdottoman herkullista, ettei haitannut yhtään! Loput suklaakakkupohjan palat päätinkin hukata trifleen, jälleen kerran 🙂 Nämä kun vain sattuvat olemaan niin hyviä. Ja helppoja. Ja nopeita. Tätä söimme kastekeskustelua läpikäydessämme hieman ennen ristiäisiä.

Meidän kaksi punaherukkapensasta tuottivat tänä vuonna ennätyssadon; pakkaseen päätyi noin 4 kiloa ja leivontaan parisen kiloa. Laitoinkin trifleen reilusti punaherukoita. Ne toivat mukaan ihanaa raikkautta ja sopivat tosi kivasti yhteen tuon mehevän suklaakakkupohjan kanssa. Kokonaisuudessaan aikas herkkua, nami nami! 🙂

Mansikka-punaherukkatrifle

Aineet:

Muusta leivonnasta ylijäänyttä, pellillä paistettua Mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa

2 dl vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

punaherukka-mansikkahilloa (tarkempi ohje edellisen triflen postauksessa)

reilusti punaherukoita

mansikoita

Ohje:

Käytä muusta leivonnasta ylijäänyttä suklaakakkupohjaa (tai leivo pohja trifleä ja ehkäpä sitä muuta leivontaa varten).Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon vaniljasokeri. Kokoa trifle laittamalla kulhoon vuorotellen suklaakakkupohjaa, kermavaahtoa, hillo sekä marjoja. Ja eikun herkuttelemaan!

 

Kommentit (4)

Älyttömän kaunis trifle! Ja varmasti herkullinen! 🙂
Mulla ei tule punaherukkaa ollenkaan tänä vuonna, kun mentiin leikkaamaan ainoa marjova punaherukkapensas matalaksi viime syksynä… Ostettiin toinen tänä kesänä ja tuo leikattu meinataan jakaa. Ehkä jo ensi kesänä uskallan toivoa satoa 🙂 Onneksi pakkasessa on vielä vähän punaherukkaa 🙂
Ps. Mulla on juurikin noin käynyt myös macaronien kanssa! Yhdellä pellillä oli kaikenlaista versiota! Mitkä lie ilmojen haltijat vaikuttaneet ;D;D

Kiitos Taru 🙂 Ihanaa oli. En näimmä kyllästy tuohon suklaakakkupohjaan ollenkaan 😛 Mulla taas on herukkapensaiden leikkaus edessä seuraavan vuoden aikana. En taida raaskia alas asti vetää, vaikka se tekisin varmaan tosi hyvää noilla vanhoilla risukasoille 😉
Jänniä nuo macaronit kyllä! Tätä ennen on sentään ulkonäkö onnistunut, vaikka sisus olisikin ollut jotain muuta mitä piti. Mutta nyt ei mennyt mikään putkeen, ei sitten niin millään! Syy oli varmaan tämä kesäinen kosteus, ei tekijä 😉

Oijoi, näyttää ja kuulostaa ihan taivaalliselta tuo trifle!!! Pitää kyllä testata !

Herkkua oli 😛 Voisin melkein leipoa tuon kakkupohjan tällaistä trifleä varten 😉 Tai jäätelön kanssa nautittavaksi, slurps! 😉

Kommentoi juttua: Punaherukka-mansikkatrifle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X