Punaherukka-rahkapiirakka

Sekä Taikakakkujen Taru että Maistuis varmaan sullekin-blogin Katja olivat tehneet herkullisen
kuulloista ja näköistä marja-jogurttipiirakka. Kävin poimimassa hieman lisää
punaherukoita naapurin pensaista ja päätin tehdä samankaltaisen piirakan. Omassa versiossani jogurtti
vaihtui maitorahkaan ja sokerina käytin kinuskisen aromin antavaa ruokosokeria.
Koska maitorahkapurkki on kooltaan 500g, käytin sen kokonaan ja muokkailin ohjetta sen
pohjalta. Jätin myös perunajauhot pois pohjasta ja ja.., muita pieniä muutoksia sinne tänne.. Piirakka ei siis lopulta taida olla lähelläkään alkuperäistä, mutta hyvää tämä oli kuitenkin! Punaherukan kirpeys sopi hyvin kinuskinsävyiseen makeahkoon rahkatäytteeseen.

Piirakkapohja on itseasiassa melkolailla sama, kuin
aiemmin tekemässäni ja hyväksi havaitsemassani kardemumma-punaherukkapiirakassa,
tällä kertaa ilman mausteita tosin. Tein piirakan isompaan sydänreunavuokaani.
Taisi olla ensimmäinen kerta kun se oli käytössä, vaikka olenkin omistanut se
jo parisen vuotta. Piirakasta tuli mielestäni niin kivanmuotoinen, että
pitääkin muistaa käyttää vuokaa hieman useammin 🙂

Piirakan reunat pääsivät hieman ottamaan väriä, sillä
jouduin vauvan nukutuspuuhiin juuri kun kriittiset hetket olivat käsillä.
Reunojen väristä huolimatta, piirakka ei ollut kuiva, vaan kostea, pehmeä ja
mehevä.

Pohja:

100 g öljyä

1 muna

2 dl sokeria

200 g maitorahkaa

1 rkl vaniljasokeria

1 tl soodaa

4.5 dl vehnäjauhoja

Täyte:

300 g maitorahkaa

2 munaa

2 dl tummaa ruokosokeria

1 rkl perunajauhoja

1 rkl vaniljasokeria

2 dl punaherukoita

Pinnalle:

1 dl punaherukoita

Koristeeksi:

lisää punaherukoita

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää
niiden joukkoon öljy, rahka ja muna. Sekoita tasaiseksi. Taikina on melko
löysää. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin
käsin. Laita reunoille vain hyvin ohuesti, sillä reunat turpoavat melko paljon
kypsyessä. Jos paistat reunavuoassa (kuten minä), tee täyte ensin valmiiksi,
niin saat laitettua sen pohjan päälle samantein ja piirakan äkkiä  uuniin
(sillä pohja alkaa pikku hiljaa valumaan reunojen alta ulos). Sekoita täytteen
aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle 1 dl
punaherukoita. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia, kunnes täyte on
liki kokonaan hyytynyt. Täyte saa tutista uunista otettaessa vielä hieman keskeltä. Anna jäähtyä kunnolla. Ripottele päälle vielä punaherukoita
koristeeksi. Piirakan voi halutessaan nauttia kinuskin kera, mikäli kaipaa
lisämakeutta.

Kommentit (4)

Herkullisen näköistä! 🙂 Itsellänikin on paljon erikoisia vuokia, mutta usein tulee tehtyä piirakat pyöreisiin vuokiin tai pelille.

Kiitos! Hyvältä tuo maistuikin; tuhottiin se miehen kanssa parissa päivässä 🙂 Piirakka oli kivasti hieman erilainen mitä oon viime aikoina tehnyt. Ja se oli myös todella helppo tehdä, kun sai taas jättää vatkaimet kaappiin..

Pyöreät vuoat ja normaalia pienempi pelti ovat mullakin ahkerassa käytössä. Jos nyt alkaisin käyttään niitä muitakin vuokia hieman ahkerammin 🙂

Tätä pitää ehdottomasti testata!! Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! 🙂

Kiitos 🙂 Tämä oli mielestäni oikein hyvää! Testaa ihmeessä 🙂

Kommentoi juttua: Punaherukka-rahkapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat
  • Pienen prinsessan ristiäiskakuksi päätyi prinsessakakku reilulla vadelma- ja vaniljakiisselitäytteellä. Tätä oli ihana tehdä, ja vielä ihanempaa oli kuulla kehuja sekä kakun mausta että ulkonäöstä 💖 Ohje blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-tyton-ristiaiskakkuna-topposilla/ #suklaapossu #prinsessakakku #ristiäiskakku #vadelma #vaniljakiisseli #kotiliesiblogit #täytekakku #princess #cake #raspberry #vanilj
  • Aika suklaiselta näyttää Suklaapossun 9 tykätyintä instapostausta vuodelta 2018  Kiitos kaikille tykkäyksistä ja kommenteistanne 💖 Jatketaan samaan herkulliseen tapaan ensi vuonnakin 😘 #suklaapossu #kotiliesiblogit #2018bestnine #vuodenparhaat #leivontablogi
  • Testailin vihdoinkin rapeaa ja makeaa hunajakennoa. Se oli yllättävän helppo tehdä, kunhan vahti ettei sokeri päässyt kärvähtämään. Hunajakennolla saa kivaa tekstuuria esim. pehmeiden juustokakkujen koristeina tai sen voi esim. päällystää suklaalla. Kurkkaa kennon ohje blogin puolelta 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/hunajakenno/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #hunajakenno #honeycomb #makeatleivonnaiset
  • Ihanaa Joulua ja herkullista loppuvuotta 🎄💖☃️☺️ #suklaapossu #kotiliesiblogit #joulu2018
  • Pistaasi ja valkosuklaa ne yhteen soppii. Nämä helpot valkosuklaatryffelit sopivat tosi ihanasti vaikkapa lahjaksi, tai sitten omaan napaan vedettäväksi. Kurkkaa ohje blogin puolelta. Ps. Blogista löytyy myös muita suklaisia herkkuvinkkejä Jouluun! <3  https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaatryffelit-pistaasipahkinoilla-ja-lehtijuttua/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #pistaasi #pähkinä #valkosuklaa #tryffeli #chocolate #syötävälahja 
Kuvan on ottanut Pekka Holmström/Otavamedia

suklaapossu

X