Punaherukka-rahkapiirakka

Sekä Taikakakkujen Taru että Maistuis varmaan sullekin-blogin Katja olivat tehneet herkullisen
kuulloista ja näköistä marja-jogurttipiirakka. Kävin poimimassa hieman lisää
punaherukoita naapurin pensaista ja päätin tehdä samankaltaisen piirakan. Omassa versiossani jogurtti
vaihtui maitorahkaan ja sokerina käytin kinuskisen aromin antavaa ruokosokeria.
Koska maitorahkapurkki on kooltaan 500g, käytin sen kokonaan ja muokkailin ohjetta sen
pohjalta. Jätin myös perunajauhot pois pohjasta ja ja.., muita pieniä muutoksia sinne tänne.. Piirakka ei siis lopulta taida olla lähelläkään alkuperäistä, mutta hyvää tämä oli kuitenkin! Punaherukan kirpeys sopi hyvin kinuskinsävyiseen makeahkoon rahkatäytteeseen.

Piirakkapohja on itseasiassa melkolailla sama, kuin
aiemmin tekemässäni ja hyväksi havaitsemassani kardemumma-punaherukkapiirakassa,
tällä kertaa ilman mausteita tosin. Tein piirakan isompaan sydänreunavuokaani.
Taisi olla ensimmäinen kerta kun se oli käytössä, vaikka olenkin omistanut se
jo parisen vuotta. Piirakasta tuli mielestäni niin kivanmuotoinen, että
pitääkin muistaa käyttää vuokaa hieman useammin 🙂

Piirakan reunat pääsivät hieman ottamaan väriä, sillä
jouduin vauvan nukutuspuuhiin juuri kun kriittiset hetket olivat käsillä.
Reunojen väristä huolimatta, piirakka ei ollut kuiva, vaan kostea, pehmeä ja
mehevä.

Pohja:

100 g öljyä

1 muna

2 dl sokeria

200 g maitorahkaa

1 rkl vaniljasokeria

1 tl soodaa

4.5 dl vehnäjauhoja

Täyte:

300 g maitorahkaa

2 munaa

2 dl tummaa ruokosokeria

1 rkl perunajauhoja

1 rkl vaniljasokeria

2 dl punaherukoita

Pinnalle:

1 dl punaherukoita

Koristeeksi:

lisää punaherukoita

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää
niiden joukkoon öljy, rahka ja muna. Sekoita tasaiseksi. Taikina on melko
löysää. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin
käsin. Laita reunoille vain hyvin ohuesti, sillä reunat turpoavat melko paljon
kypsyessä. Jos paistat reunavuoassa (kuten minä), tee täyte ensin valmiiksi,
niin saat laitettua sen pohjan päälle samantein ja piirakan äkkiä  uuniin
(sillä pohja alkaa pikku hiljaa valumaan reunojen alta ulos). Sekoita täytteen
aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle 1 dl
punaherukoita. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia, kunnes täyte on
liki kokonaan hyytynyt. Täyte saa tutista uunista otettaessa vielä hieman keskeltä. Anna jäähtyä kunnolla. Ripottele päälle vielä punaherukoita
koristeeksi. Piirakan voi halutessaan nauttia kinuskin kera, mikäli kaipaa
lisämakeutta.

Kommentit (4)

Herkullisen näköistä! 🙂 Itsellänikin on paljon erikoisia vuokia, mutta usein tulee tehtyä piirakat pyöreisiin vuokiin tai pelille.

Kiitos! Hyvältä tuo maistuikin; tuhottiin se miehen kanssa parissa päivässä 🙂 Piirakka oli kivasti hieman erilainen mitä oon viime aikoina tehnyt. Ja se oli myös todella helppo tehdä, kun sai taas jättää vatkaimet kaappiin..

Pyöreät vuoat ja normaalia pienempi pelti ovat mullakin ahkerassa käytössä. Jos nyt alkaisin käyttään niitä muitakin vuokia hieman ahkerammin 🙂

Tätä pitää ehdottomasti testata!! Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! 🙂

Kiitos 🙂 Tämä oli mielestäni oikein hyvää! Testaa ihmeessä 🙂

Kommentoi juttua: Punaherukka-rahkapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X