Punaherukkainen kinuskipiirakka piparmintulla

Piparmintulla maustettu punoffee eli punaherukka-kinuskipiirakka on herkkua

Päästiin poimimaan ensimmäinen erä punaherukoita (=kahdesta pensaasta toinen tyhjäksi) heinäkuun alkupuolella. Sato oli yllättäen melko hyväkin, vaikka kävin taas lintujen kanssa pientä taistelua siitä, kumpi saa niistä enemmän syötävää. Tällä kertaa linnut hävisivät taistelun ja perheen käyttöön saimme poimittua molemmista pensaista marjoja reilu 4 kiloa. Eilen kävin vielä tyhjentämässä naapurin pensaita, joten eiköhän näillä punaherukoilla hetken aikaa pärjätä. Osa päätyi pakkaseen talven varalta, ja osasta tuli leivottua tuoreeltaan. Tämä banoffeen tyyppinen kinuskipiirakka oli ensimmäinen juttu, jonka väsäsin. Piirakkaa tarjottiin kylään saapuneille tyttöjen leikkikavereille ja heidän äidillensä. Hyvin maistui ja eräs syöjä totesikin piirakan olevan lähes täydellinen. Kyseiseltä syöjältä tuo on jo aikamoinen kohteliaisuus 🙂

Olen tehnyt tällaisia punoffee-piirakoita jo aiempinakin vuosina. Koska mulla on jonkinlainen pakkomielle tuunata jokaista, herkulliseksikin havaittua leivonnaista, viime vuonna piirakkaa maisteltiin kardemummalla maistettuna. Tällä kertaa kohnasin hetken nettiä, ja sain sieltä idean yhdistää punaherukkaan piparminttua. Ja kyllä, aikas hyvää oli. Raikasta, makeaa ja kirpeää samassa paketissa, mmmmm!

Myös pohja koki muutoksen ja tein siitä rasvattoman korvaamalla voin maidolla (samaan tapaan kuin parissa aiemmassa juustokakussakin). Lopputulos ei ehkä ole aivan niin rapea kuin voita käytettäessä, mutta toimii mielestäni oikein hyvin, kunhan pitää maidon määrän maltillisena, eikä siis lutraa sen kanssa keksejä likomäriksi.

Mmm. Tätä kun saisi lisää.. 🙂

Punaherukkainen kinuskipiirakka piparmintulla eli punoffee

noin 24 cm (irtopohja- tai piirakka)vuokaan

Pohja:

200g Digestive -keksejä

n. 3 rkl maitoa

Täyte:

2.5 dl Flora Vispiä

1.5 rkl vaniljasokeria

1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa

3 tippaa piparminttuöljyä

n. 2.5 dl punaherukoita

Pinnalle:

n.1 dl punaherukoita 

mansikoita

piparmintun lehtiä

Ohje:

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon maitoa sen verran, että keksin murut pysyvät juuri ja juuri kasassa, kun niitä puristaa kämmenen välissä. Laita irtopohjavuoan reunat tarjoilulautasella ja painele keksiseos vuoan sisäpuolelle. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi ja mausta vaahto sokereilla. Sekoita kondensoidun maidon joukkoon piparminttuöljy.Levitä pohjan päälle kondensoitu maito. Ripottele päälle punaherukoita. Levitä kermavaahto marjojen päälle ja ripottele pinnalle lisää punaherukoita, mansikoita ja piparmintun lehtiä.

Vinkki:

*Kokeile punaherukoiden sijasta piirakkaan muita kirpeitä marjoja, tai vaikkapa mansikoita.

* Punoffee maistuu taivaalliselta myös ilman piparminttua.

Kommentit (4)

Kiitos ohjeesta, pitääpä tehä.
Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

Suosittelen kokeilemaan, oli ihanaa! 😛 Kiitos arvontavinkistä, koitan muistaa tulla osallistumaan hetken päästä 🙂

Punaherukat on tuoreeltaan herkkua! Vaikka tulee niitä pakastettunakin käytettyä.. 🙂

Meillä napsitaan tuoreeltaan pensaasta eka omaan suuhun ja leivontaan niin paljon kuin jaksetaan, ja loput laitetaan pakkaseen talvea ja kevättä varten 🙂 Herkkua molemmilla tavoilla 🙂

Kommentoi juttua: Punaherukkainen kinuskipiirakka piparmintulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Oikein Ihanaa ja Herkullista Ystävänpäivää! ❤️ Pst. Nämä donitsin makuiset muffinssit ehtii vielä hyvin leipomaan. Kurkkaa ohje blogista
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-ihanat-donitsin-makuiset-muffinit/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #donitsit #muffinssit #ystävänpäivä #ystävänpäivä2019 #valentinesday
  • Supersuklaiset browniespalat sammuttavat pahimman suklaanälän jo yhdellä pienellä palalla. Vaikka kyllähän se toinenkin vielä menee hienosti, nams... Katso helppo ohje tahmean kosteisiin browniespaloihin blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supersuklainen-brownies/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #chocolate #brownies #makeatleivonnaiset
  • Herkullista Runebergin päivän iltaa! Meillä maisteltiin tänä vuonna viimevuotista epäonnen Runebergin kakkua hieman muokattuna ja nyt onnistui, jipii! Ohje löytyy blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/runebergin-kakku-munaton/ #Runeberginkakku #Runeberginpäivä #Suklaapossu #Kotiliesiblogit
  • Kaipasin alkuvuoden juhlapöytään jotain kevyempää ja testailin smoothiekakkua. Tästä versiosta tuli trooppisen makuinen ja koostumus oli kivan pehmoinen. Kakkua tehdessä pohdin myös liivatteiden eroja. Kurkkaa ohje ja liivatehölpötykset blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/trooppinen-smoothiekakku-ja-juttua-liivatteista/ #trooppinen #smoothiekakku #banaani #mango #lime #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Churrot ❤️ Ihastuin näihin rapeisiin pötköihin viime vuonna ulkomaanreissullamme ja nyt kokeilin niiden tekoa itsekin, ilman kananmunaa. Nam, ihania olivat itsekin tehtyinä! Kurkkaa ohje blogista ja nauti vaikka kuuman kaakaon kera talvisen ulkoilun jälkeen
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/churrot-eli-munkkitangot/ #ilmankananmunaa #munaton #churro #churros #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat

suklaapossu

X