Rapeat suklaa-riisimuro-manteliherkut

Rocky Road on pieni makeinen, jossa sulan suklaan joukkoon on helppo hukuttaa kaapeista löytyneitä pähkinöitä, manteleita, kuivattuja hedelmän palasia, suklaahippuja, hillonokareita ym. Yleensä Rocky Road pitää sisällään myös vaahtokarkkeja, mutta näissä minun versioissa niitä ei tällä kertaa löytynyt, joten ehkä nämä eivät ole Rocky Road-namuja lainkaan… Paremminkin niitä voisi kutsua rapeiksi suklaapaloiksi. Ovat mitä ovat, todella helppoja, nopeita ja herkullisia joka tapauksessa! Eikä kannata antaa rouheisen ulkonäön hämätä, nämä kökkäreet olivat tosi hyviä.

Ajatus näihin lähti löydettyäni kaapista manteleita sekä kokonaisina että lastuina ja rouheena. Löysin myös pienen askin rusinoita. Koska kaapistani aina löytyy suklaata, oli selvä, että ylimääräisiä manteleita ja rusinoita hukutettaisiin siihen. Halusin mukaan myös jotain rapsakkaa, joten kaivoin esiin myös riisimuroja. Kysyin tytöltä haluaakö hän leipoa jotain ja pian hän jo pilkkoikin suklaata kulhoon. Tyttö sekoitteli innossaan aineet sekaisin ja levitteli ne vuokaan. Pian jo maisteltiin valmiita tuotoksia. Helppoa, nopeaa ja herkullista!

Käytin näihin pikkuherkkuihin mantelilastut, jotka paahdoin uunissa ennen lisäämistä. Paahtaminen antaa mantelille tosi hyvän aromin ja myös minä, joka en muuten mantelista pahemmin välitä, mussutan paahdettua mantelia mielihyvin. Manteli maistui suurehkosta määrästä huolimatta näissä melko miedosti. Riisimurot toivat paloihin tosi kivaa rapeutta. Riisimurot eivät yleensä pysy fudgetyyppisissä (ohje esim. täällä) suklaapaloissa rapeina, mutta jos ne sekoittaa pelkkään suklaaseen, kuten nyt, ne  ovat suklaan jähmetyttyä vielä kivan rapsakoita.

Suklaaseen voi tosiaan sekoitella miltei mitä tahansa kaapista löytyvää. Tässä ohje miten itse tein.

Rocky Road-tyyliset rapeat suklaa-riisimuro-manteliherkut

Aineet:

200 g maitosuklaata
50 g tummaa (50%) suklaata

n. 2.25 dl (n. 85 g) paahdettuja mantelilastuja

n. 2.5 dl riisimuroja

1 pieni aski (n. 42 g) rusinoita

Ohje:

Paahda ensin mantelilastut. Levitä ne pellille leivinpaperin päälle. Paahda 180 asteessa välillä sekoitellen, kunnes ne ovat saaneet nätin, vaalean pronssisen värin ja tuoksuvat paahtuneille. Tähän menee aikaa uunista riippuen n. 10 minuuttia. Tarkkaile tilannetta. Varo polttamasta mantelilastuja. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa. Sekoita joukkoon jäähtyneet mantelilastut, riisimurot ja rusinat. Levitä suklaamassa leivinpaperoidun n. 20 x 20 cm kokoiseen vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan n. puoleksi tunniksi. Leikkaa tai murra käsin sopivan kokoisiksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa.Vinkki:
* Suklaina voi käyttää halutessaan myös vaikka makusuklaita. Nämä ovat hyvä keino hukuttaa kaappeihin kertyneet ylijäämäsuklaat. Siis jos sellaisia sattuu joskus jostain kumman syystä jäämään.. 😉

 

Vein näitä pikkanameja mökille tuliaisiksi sekä tarjosin juhlissa. Molemmilla kerroilla herkut näyttivät maistuvat ja pian kulhot olivatkin jo tyhjät.

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Rapeat suklaa-riisimuro-manteliherkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X