Suklaapossu

Rapeat suklaa-riisimuro-manteliherkut

Rocky Road on pieni makeinen, jossa sulan suklaan joukkoon on helppo hukuttaa kaapeista löytyneitä pähkinöitä, manteleita, kuivattuja hedelmän palasia, suklaahippuja, hillonokareita ym. Yleensä Rocky Road pitää sisällään myös vaahtokarkkeja, mutta näissä minun versioissa niitä ei tällä kertaa löytynyt, joten ehkä nämä eivät ole Rocky Road-namuja lainkaan… Paremminkin niitä voisi kutsua rapeiksi suklaapaloiksi. Ovat mitä ovat, todella helppoja, nopeita ja herkullisia joka tapauksessa! Eikä kannata antaa rouheisen ulkonäön hämätä, nämä kökkäreet olivat tosi hyviä.

Ajatus näihin lähti löydettyäni kaapista manteleita sekä kokonaisina että lastuina ja rouheena. Löysin myös pienen askin rusinoita. Koska kaapistani aina löytyy suklaata, oli selvä, että ylimääräisiä manteleita ja rusinoita hukutettaisiin siihen. Halusin mukaan myös jotain rapsakkaa, joten kaivoin esiin myös riisimuroja. Kysyin tytöltä haluaakö hän leipoa jotain ja pian hän jo pilkkoikin suklaata kulhoon. Tyttö sekoitteli innossaan aineet sekaisin ja levitteli ne vuokaan. Pian jo maisteltiin valmiita tuotoksia. Helppoa, nopeaa ja herkullista!

Käytin näihin pikkuherkkuihin mantelilastut, jotka paahdoin uunissa ennen lisäämistä. Paahtaminen antaa mantelille tosi hyvän aromin ja myös minä, joka en muuten mantelista pahemmin välitä, mussutan paahdettua mantelia mielihyvin. Manteli maistui suurehkosta määrästä huolimatta näissä melko miedosti. Riisimurot toivat paloihin tosi kivaa rapeutta. Riisimurot eivät yleensä pysy fudgetyyppisissä (ohje esim. täällä) suklaapaloissa rapeina, mutta jos ne sekoittaa pelkkään suklaaseen, kuten nyt, ne  ovat suklaan jähmetyttyä vielä kivan rapsakoita.

Suklaaseen voi tosiaan sekoitella miltei mitä tahansa kaapista löytyvää. Tässä ohje miten itse tein.

Rocky Road-tyyliset rapeat suklaa-riisimuro-manteliherkut

Aineet:

200 g maitosuklaata 50 g tummaa (50%) suklaata

n. 2.25 dl (n. 85 g) paahdettuja mantelilastuja

n. 2.5 dl riisimuroja

1 pieni aski (n. 42 g) rusinoita

Ohje:

Paahda ensin mantelilastut. Levitä ne pellille leivinpaperin päälle. Paahda 180 asteessa välillä sekoitellen, kunnes ne ovat saaneet nätin, vaalean pronssisen värin ja tuoksuvat paahtuneille. Tähän menee aikaa uunista riippuen n. 10 minuuttia. Tarkkaile tilannetta. Varo polttamasta mantelilastuja. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa. Sekoita joukkoon jäähtyneet mantelilastut, riisimurot ja rusinat. Levitä suklaamassa leivinpaperoidun n. 20 x 20 cm kokoiseen vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan n. puoleksi tunniksi. Leikkaa tai murra käsin sopivan kokoisiksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa.Vinkki: * Suklaina voi käyttää halutessaan myös vaikka makusuklaita. Nämä ovat hyvä keino hukuttaa kaappeihin kertyneet ylijäämäsuklaat. Siis jos sellaisia sattuu joskus jostain kumman syystä jäämään.. 😉

 

Vein näitä pikkanameja mökille tuliaisiksi sekä tarjosin juhlissa. Molemmilla kerroilla herkut näyttivät maistuvat ja pian kulhot olivatkin jo tyhjät.

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapeat suklaa-riisimuro-manteliherkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *