Suklaapossu

Riisimuro-vaahtokarkki-kakku

Tässä vielä yksi meidän uuden vuoden herkuista eli värikäs ja rapea riisimuro-vaahtokarkkikakku.

En ehtinyt edes suunnittelemaan kakku sen enempää, vaan se muodostui hieman kuin vahingossa kaapeista löytyneistä jämistä. Löysin kaapista avatun riisimuropaketin ja vaahtokarkkipussin loput ja noista kahdesta tein kakun pohjan käyttäen riisimuromassan ohjetta hieman soveltaen. Purutuntumaa sai värikkäistä suklaanapeista. Koska suklaa ja riisimuromassa sopii mielestäni tosi kivasti yhteen (olen kokeillut samaa yhdistelmää aiemmin suklaakuorrutteisissa riisimurokarkeissa), päälle liruttelin vielä lisää sulaa suklaata.

Riisimuro vaahtokarkki kakku maistuu lapsille

Ihan kiva kakku tuli. Värikkäät suklaanapitkin olivat vähän kuin ilotulitusraketteja 🙂 Makukin oli passeli. Meillä ainakin lapset tykkäsivät ja napsivat pieniä paloja aina jälkkäriksi. Samassa paketissa sitkeää riisimuromassaa, rapeita karkkeja ja suussa sulavaa suklaata.

Riisimuro-vaahtokarkki-kakku n. 20 cm x 20 cm vuokaan

Aineet: n. 250 g vaahtokarkkeja 50 g voita n. 11 dl riisimuroja (ks. vinkkiosio alempaa) n. 1.5 dl + n.1.5 dl suklaanappeja (tai esim. mini Smarties-karkkeja) 100 g suklaata (käytin 75 g tummaa (50%) ja 25 g maitosuklaata)

Ohje: Laita vaahtokarkit ja pienemmäksi pilkottu huoneenlämpöinen voi mikron kestävään kulhoon. Lämmitä mikrossa, kunnes vaahtokarkit ja voi sulaa. Sekoita joukkoon riisimurot. Sekoita joukkoon myös suklaanappeja n. 1.5 dl. Toki voit sekoittaa nappeja massaan enemmänkin, ja jättää päälle tulevat napit vähemmälle.

Painele seos hyvin öljytyn vuokaan. Itse käytin n.20 x 20 cm vuokaa, mutta muunkin kokoiset käy. Isommassa vuoassa tulee vain matalampi kakku ja pienemmässä vuoassa korkeampi. Tässä vaiheessa massa näyttää hieman erilaiselta kuin alla olevassa kuvassa, mikäli sekoitit massaa joukkoon suklaanappeja. Itse heitin napit vuoan pohjalle siinä toivossa, että ne tarttuisivat massan kiinni, mutta suurin osa ropisi pois. Suoraan massaan sekoittamalla napit pysyvät paremmin paikoillaan. Ja tuovat kivasti purutuntumaa.

Painele pinnalle vielä lisää (n. 1dl) suklaanappeja ja painele kiinni. Nyt napit pysyvät pinnalla, sillä päälle tulee vielä suklaakerros, joka sitoo ne kiinni.

Sulata suklaa mikrossa varovasti välillä sekoitellen. Liruttele suklaata kakun pinnalle.

Koristele kakku vielä suklaanapeilla.

Anna suklaan vielä hieman jähmettyä. Nyt kakku on valmis nautittavaksi.

Vinkki:

* Vaahtokarkeissa on eroja. Huomaa, että joidenkin vaahtokarkkien kohdalla riisimurojen määrää on hyvä kasvattaa jopa neljänneksellä. Tämän huomaa siitä, että riisimuromassassa näkyy vaahtokarkkien ja riisimurojen sekoittamisen jälkeen vielä selvästi vaahtokarkkia, joiden joukkoon ei ole sekoittunut riisimuroja.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Riisimuro-vaahtokarkki-kakku

tiikeritaikina

Oikea ilopillerikakku 🙂

Suklaapossu

Kiitti tiikeritaikina 🙂 Nuo värikkäät suklaanapit ovat olleet tosi kivoja monissa leivonnaisissa, tuovat maun lisäksi ihanasti väriä 🙂

Taru

Ihanat värit! Juuri sopiva herkku uuteen vuoteen! 😀

Suklaapossu

Kiitoksia Taru! 🙂 Noin minäkin ajattelin, että sopii värien puolesta tosi kivasti uuteen vuoteen. Vähän kuin raketit räiskyisivät 😉 Eikä makukaan yhtään huonompi ollut 😉

Hilu

Näyttääpä hyvältä ja vähän erilaisemta ☺

Leipoo sukkasillaan

Noin herkulliset värit tuovat ihanaa piristystä tähän aikaan vuodesta. Ilo silmälle ja varmaan oikein herkullista :). Riisimuromassaa on kyllä hauska tehdä ja muotoilla.

Suklaapossu

Kiitos 🙂 Väriä tosiaan kaivataan näillä keleillä, huh. Onneksi sitä on helppo saada ainakin näin leivonnaisten muodossa 🙂 Ja kun makukin oli kohdillaan. Suklaa ja riisimuromassa on tosi kiva yhdistelmä 🙂 Riisimuromassaa on tosi jännä käsitellä. Se venyy ja välillä muotoutuu hieman oman tahtonsa mukaankin. Mutta on kyllä ehdottomasti paikallaan erityisesti isommissa koristeissa, tai sitten vaikkapa näin syötynä 🙂

Anonyymi

Oi, miten herkullisen näköistä 😛 Pitääpä kokeilla 😉

Suklaapossu

Kiitos 🙂 Kannattaa kokeilla 🙂 On hieman erilainen herkku, mutta meidän tyttö ainakin tykkäsi ja kovin 🙂 Pienenä vinkkinä: Vaahtokarkeiksi kannattaa valita sellaisia, joissa on makua jo itsessään. Osa kaupan vaahtokarkeista (yleensä ne valkoiset), ovat melko mauttomia ja riisimuromassakin jää hieman mauttomaksi. Mutta eikun kokeilemaan 😉

Mari

Voitko vinkata, että mitkä vaahtokarkit ovat sellaisia jotka ovat hyvänmakuisia?

Suklaapossu

Me ainakin tyttöjen kanssa ollaa tykätty eniten Lidlin vaahtokarkeita (niistä missä erimallisia, kelta-puna-sävyisiä vaahtiksia) sekä pelkiltään että tässä riisimuromassassa 🙂 Nämä ovat toki makuasioita, mutta itse suosittelisin niitä 🙂

Sinun täytyy kommentoidaksesi.