Ristiäiskakku pojalle nalleilla ja viireillä

Äitienpäivä mennä humpahti ohi eilen. Meillä sitä vietettiin mm. nautiskelemalla väsäämääni testikakkua pala ja toinenkin. Tai oikeastaan tuli tuhottua koko kakku miltei samantein, hups! Kakku toimi siis testikakkuna eräälle toiselle kakulle, enkä ottanut siitä kuvaa, sillä huomasin siitä ongelmia heti vuoasta poistamisen jälkeen. Kakussa oli muutama muukin pikkujuttu, johon en ollut tyytyväinen. Hioin ohjeesta vieläkin paremman ja tein kakun uudestaan heti eilen aamulla. Ihana äitienpäivä, kun sai pitkästä aikaa leipoa rauhassa 😉

Tuo hiottu kakku ei suinkaan ole tämä kuvissa näkyvä kakku, vaan eräs toinen, joka päätyy huomenna erääseen työpaikkaan. Tuosta kakusta lisää vielä myöhemmin tämän kuun aikana, mutta tässä vielä vanhaa kakkusatoa ristiäiskakun merkeissä..

Keväällä vietettiin pienen pojan ensimmäisiä juhlia ja sain pyynnön tehdä sinne kakun. Toiveena kakussa oli hempeä värimaailma, jossa olisi valkoista, sinistä ja ruskeaa, ja kakun toivottiin olevan kokonaisuudessaan hillitty. Pojan äiti ihastui Marsispossun upeisiin luomuksiin ja lähetti linkin kakkuun, jossa oli nalleja ja viiri. Sain muutoin kakun suhteen vapaat kädet, mutta päätin kokeilla vähän samantyyppistä kakkua. Tällainen siitä sitten tuli 🙂

Halusin kakun päällisestä täysin valkoisen, joten tein sen ihanan valkosuklaamassan sijasta kaulintamassasta. Testailin kakun kuorruttamista kaulintamassalla elämäni ensimmäistä ekaa kertaa ”Lauri kilpa-auto” -kakussa. Kuorrute uhkasi tuolloin haljeta, joten tällä kertaa heitin joukkoon myös kosteampaa sokerimassaa. Nyt kuorrute toimi oikein hyvin. Se oli tarpeeksi elastista ja kosteaa, jotta nostaminen ja muotoilu onnistui ilman repeämiä. Kaulitsemisvaiheessa massa meinasi tarttua pöytään, joten käytin apuna Confetista testiksi saamaani vadelman makuista makutomusokeria. Maistelin pienen palan ylijäänyttä massaa ja tomusokerista oli tullut siihen kiva lisämaku.

Sisältä löytyi jälleen iki-ihana Mielettömän mehevä suklaakakkupohja sekä sitruunaista mansikkamoussea.

Kakusta tuli mielestäni aika kiva. Ainut mikä jäi harmittamaan, on tuo lippurivi. Viimeistelin kakun krampaavan selkäni kanssa kakunhakuaamuna ja yritin saada liput ja narun edes suunnilleen paikoilleen. Massa oli todella pehmeää, ehkä malttanut kuivattaa sitä tarpeeksi. Viireihin jäikin vähän jälkiä, kun painelin sitä kakkuun kiinni.’

Nallet olin väsännyt jo aiemmin ottaen mallia Marsispossun muovailemista nalleista. En yltänyt samalle tasolle tuon taitavan kakuntekijän kanssa, mutta olen silti suht tyytyväinen nalleihin. Ja kakkuun muutenkin. Tässä vielä tarkempaa tietoa kakusta.

Pojan ristiäiskakku nalleilla ja viireillä

n. 28 cm vuokaan, n. 25 hlön kakku

Pohja:

1.66-kertainen annos Mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa

Täyte, mansikkamoussea:

525 g mansikoita soseutettuna (ennen keittämistä 550g + tippa vettä)

6 dl vispikermaa

600 g vanilja-tuorejuustoa

1 rkl vaniljasokeria

reilu 5 tl liivatejauhetta (TAI 10 liivatelehteä)

3 rkl sitruunan mehua

2 rkl vettä

Kuorrutus:

Kaulintamassa ja sokerimassa sekoitusta

Koristeet:

Kaulintamassaa

Ohje:

Tee suklaakakkupohja valmiiksi vuorokautta ennen kakun täyttämistä. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan.Tee mousse. Hurauta mansikat soseeksi vaikkapa sauvasekoittimella. Jos käytät ulkolaisia pakastemansikoita, keitä niitä vesitilkassa 2 minuuttia. Vatkaa kermat vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto ja lisää vaniljasokeri. Sekoita joukkoon myös mansikkasose.

Purista sitruunoista mehut talteen. Sekoita liivatejauhe, 3 rkl sitruunan mehua ja 2 rkl vettä keskenään. Anna liivateseoksen turvota n. muutama minuutti. Kun liivate on turvonnut, lämmitä sitä mikrossa n. 10 sekunnin pätkissä, kunnes se sulaa kokonaan. Tähän menee aikaa mikron tehoista riippuen n. 30 sekuntia.

Kaada liivateseos joukkoon ohuena nauhana samalla koko ajan voimakkaasti vatkaten. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.Täytä kakku laittamalla kevyesti voideltu (korkea) reunavuoka tarjoilulautaselle ja ensimmäinen suklaakakkupohja keskelle vuokaa. Kaada päälle moussea. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kun kakku on hyytynyt, irroita vuoan reunaosa. Vuoraa kakku kaulintamassalla. Koristele.

 

Kommentit (4)

Ihana kakku! Söpöjä nuo nallet . En ole vieläkään saanut aikaan testata valkosuklaamassaa, ehkä joskus! ?

Kiitos Tita 🙂 Itsekin olen tyytyväinen noihin nalleihin 🙂 Kannattaa ihmeessä testailla tuota valkosuklaamassaa, se on herkkua sellaisenaankin 😛 Vaikka eipä tämä kaulintamassakaan huonoa ole, varsinkaan kun pyöräyttää sen makutomusokerin kautta 🙂

Kommentoi juttua: Ristiäiskakku pojalle nalleilla ja viireillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat
  • Pienen prinsessan ristiäiskakuksi päätyi prinsessakakku reilulla vadelma- ja vaniljakiisselitäytteellä. Tätä oli ihana tehdä, ja vielä ihanempaa oli kuulla kehuja sekä kakun mausta että ulkonäöstä 💖 Ohje blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-tyton-ristiaiskakkuna-topposilla/ #suklaapossu #prinsessakakku #ristiäiskakku #vadelma #vaniljakiisseli #kotiliesiblogit #täytekakku #princess #cake #raspberry #vanilj
  • Aika suklaiselta näyttää Suklaapossun 9 tykätyintä instapostausta vuodelta 2018  Kiitos kaikille tykkäyksistä ja kommenteistanne 💖 Jatketaan samaan herkulliseen tapaan ensi vuonnakin 😘 #suklaapossu #kotiliesiblogit #2018bestnine #vuodenparhaat #leivontablogi
  • Testailin vihdoinkin rapeaa ja makeaa hunajakennoa. Se oli yllättävän helppo tehdä, kunhan vahti ettei sokeri päässyt kärvähtämään. Hunajakennolla saa kivaa tekstuuria esim. pehmeiden juustokakkujen koristeina tai sen voi esim. päällystää suklaalla. Kurkkaa kennon ohje blogin puolelta 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/hunajakenno/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #hunajakenno #honeycomb #makeatleivonnaiset
  • Ihanaa Joulua ja herkullista loppuvuotta 🎄💖☃️☺️ #suklaapossu #kotiliesiblogit #joulu2018
  • Pistaasi ja valkosuklaa ne yhteen soppii. Nämä helpot valkosuklaatryffelit sopivat tosi ihanasti vaikkapa lahjaksi, tai sitten omaan napaan vedettäväksi. Kurkkaa ohje blogin puolelta. Ps. Blogista löytyy myös muita suklaisia herkkuvinkkejä Jouluun! <3  https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaatryffelit-pistaasipahkinoilla-ja-lehtijuttua/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #pistaasi #pähkinä #valkosuklaa #tryffeli #chocolate #syötävälahja 
Kuvan on ottanut Pekka Holmström/Otavamedia

suklaapossu

X