Suklaapossu

Se parempi raparperi-kaurapaistos

Raparperikaurapaistos on yksi kesän herkullisimmista ja helpoimmista herkuista.

Oijjoi, mitä herkkua tästä tulikaan! Yksi parhaimmista raparperi”leivonnaisista”, joita olen tähän mennessä tehnyt. Kirpeää ja makeaa, pehmeää ja rapeaa, helppoa ja nopeaa. Siis niin hyvää ettei tosikaan! Olen aiemminkin tehnyt raparperikaurapaistoksia (muun muassa banaanisen version ja myslisen version) pariin otteeseen, mutta nyt kyllä mentiin napakymppiin.

© Irina Lisinen

Muutin tekotapaa aiemmista versioista hieman lisäämällä raparperien joukkoon maissitärkkelysjauhoja. Yhdessä raparperista irtoavan nesteen ja fariinisokerin kanssa maissitärkkelysjauhot luovat kaurapaistoksen pohjalle herkullisen kerroksen ihanaa kinuskimaista kastiketta, joka on juuri sopivan paksuista.

Ihan täydellinen herkkua, ainakin tähän raparperin nälkäiseen hetkeen. Nam!

© Irina Lisinen

Kuvista tuli mitä sattuu, mutta toivottavasti niistä erottuu ainakin osittain myös tuo ihana kinuskinen kastike.

Koska paistoksessa oli jo valmiina kastike, ei se välttämättä kaivannut rinnalleen vaniljakastiketta. Mutta vaikkei paistos sinänsä kaivannut vaniljaista lisuketta, niin maitotuotteita kannattaa joka tapauksessa nauttia samaan aikaan raparperin oksaalihapon takia. Eli kyllä pallo tai pari vaniljajäätelö paistoksen kylkeen olisi tosi jees.

© Irina Lisinen

Viime kesänä istuttamani raparperit kasvavat kovaa tahtia ja puska on jo niin tuuhea, että tulossa on todennäköisesti muitakin raparperiherkkuja tälle keväälle ja kesälle. Mutta tässä näin ensimmäisenä kauramurupaistoksen ohje, olkaa hyvät.

Se parempi raparperi-kaurapaistos

Noin 4-5 annosta

Raparperit:

500 g (= 1 litra) raparperia pilkottuna

2 rkl maissitärkkelysjauhoja

1 dl fariinisokeria tiukasti mittaan paineltuna (= noin 90g)

Kauramuru:

100 g voita

1 dl fariinisokeria tiukasti mittaan paineltuna (= 90 g)

3 dl kaurahiutaleita

1 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

(ripaus suolaa, jos käytössä suolaton voi)

Ohje:

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.

Pilko raparperit pienemmiksi paloiksi. Sekoita joukkoon maissitärkkelysjauho ja 1 dl fariinisokeria tiukasti mittaan pakattuna. Kippaa raparit uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi.

© Irina Lisinen

Sulata kauramuruseoksen voi. Sekoita joukkoon loput aineet. Lusikoi kauramuruseos raparperinpalojen päälle. Tasoita.

© Irina Lisinen

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes muruseos alkaa saamaan väriä pintaansa ja raparperit ovat kypsyneet. Anna jäähtyä vähintään 10 minuuttia ennen nauttimista, sillä pohjalle kertynyt kastike paksuuntuu jäähtyessään. Ja eikun nauttimaan!

Vinkki:

* Mausta halutessasi raparperit tai kauramuruseos lisäämällä joukkoon 2 tl kanelia tai 1 tl kardemummaa.

© Irina Lisinen

    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Se parempi raparperi-kaurapaistos

Öleipova mummi

Kiitos reseptistä. Tätä tehdään ja maistuu.

Irina Lisinen

Kiva, että innostuit Öleipova mummi! 🙂

Tuide

Kun on kyse raparperista ja kaurasta, niin vaniljakastike tai jäätelö on oikein hyvä oksaalihapon takiakin. Kauramurupaistos on ihanaa. 😋

Irina Lisinen

Moi Tuide! Ja totta! Mietin tuon tiedon lisäämistä postauksen kirjoittamisen jälkeen, kun pyörin sängyssä illalla unettomana. En jaksanut silloin enää nousta sängystä ulos ja aamuun mennessä olikin unohtanut koko jutun. Mutta hyvä kun muistutit siitä, pitääpi lisätä se nyt mukaan 🙂

Jelisa

Moikka, voiko maissitärkkelyksellä korvata jollain, esim. perunajauhoilla?

Irina Lisinen

Moikka Jelisa! En ole kokeillut perunajauhoilla, mutta niillä onnistunee myös 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *