Suklaapossu

Suklaakakku nutellamoussella ja mansikoilla

Nakukakkutyylinen nutellamoussetäytteinen munaton suklaakakku saa kesäistä raikkautta tuoreista mansikoista.

Mein pojan (7v) ja vanhemman tytön (14v) yhteissynttäreitä yritettiin viettää pariin otteeseen toukokuun ja kesäkuun taitteessa. Lapset kuitenkin sairastelivat vuoronperään, jolloin juhlat jouduttiin lopulta perumaan. Olin ennen juhlia tehnyt pakkaseen valmiiksi vegaanisen kakkupohjan, jonka päätin lopultakin täyttää ja koristella tytön varsinaisena synttäripäivänä. Ja tällainen siitä tuli: nutellamoussetäytteinen suklaakakku mansikoilla.

© Irina Lisinen

Kahden aineen nutellamousse, josta puhun tässä postauksessa myös nimellä nutellavaahto, on tosi helppo ja nopea tehdä. Vain kerman vatkaus ja nutella lisäys. Sitä maistellessa mietinkin, että siitä saisi nopeat jälkkäriannokset vaikka lasiin pursotettuna. Päälle vielä mansikoita, vadelmia tai jotain muita kesäisiä marjoja.

© Irina Lisinen

Miltäs kakku sitten maistuikaan? Noh, se maistui pääosion suklaalta ja mansikoilta. Nutellavaahdon maku oli melko mieto, mikä oikeastaan oli hyvä, sillä silloin kakku olisi voinut olla liiankin makea. Nyt tuoreet mansikat raikastivat kokonaisuutta ja toivat suklaisuuteen herkullisen ulottuvuuden.

Kakkupohja oli tuttuun tapaan mehevä, eikä se kaivannut kostuttamista. Kakun huonona puolena oli se, ettei siitä saanut leikattua kovin siistejä paloja, vaan pehmeät kakkupohjat tuppasivat murskaantumaan leikkausvaiheessa. Osasyynä taisi olla myös liian tylsä kakkulapio, ja uskoisinkin, että terävällä veitsellä olisi saanut paloista hieman siistimmät. Tässä muuten syy, miksi kakusta ei tullut otettua palakuvaa; ensimmäisen syöntikierroksen jälkeen lautasella oli epämääräisen näköinen pala kakkua…

© Irina Lisinen

Suklaakakku nutellamoussella ja mansikoilla

Noin 18 cm vuokaan. Noin 8-10 syöjälle.

Pohja 1 annos Munatonta ja maidotonta suklaakakkupohjaa eli:

3.5 dl vehnäjauhoja

2.75 dl sokeria

1.5 dl hyvää, tummaa kaakaojauhetta

0.75 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

0.75 tl ruokasoodaa

1 rkl (omenaviini)etikkaa

1 dl öljyä

3 dl vettä

Täytteenä Nutellavaahto:

4 dl vispikermaa

2.5 dl Nutellaa (tai muuta suklaa-pähkinälevitettä)

mansikoita

Koristeluun esimerkiksi:

mansikoita

syötäviä kukkia

sitruunamelissan lehtiä

Ohje:

Tee kakkupohja. Laita uuni lämpeämään 165 asteeseen. Voitele kaksi halkaisijaltaan noin 18 cm vuoan sisäpuolet kevyesti esim. vuokaspraylla.

Sekoita vesi, öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita sen verran, että kaikki aineet ovat juuri ja juuri sekoittuneet yhteen.

Kaada taikina kahteen kevyesti voideltuun noin 18 cm irtopohjavuokaan.

Paista 165 asteessa noin 40 minuuttia, tai kunnes pohjat kypsiä. Kokeile kypsyys koittamalla ensin painamalla sormella kevyesti keskeltä kakkua. Jos se tuntuu pehmeältä, mutta kiinteältä, on pohja todennäköisesti kypsä. Testaa halutessasi kypsyys vielä tökkäämällä tikku keskelle pohjaa. Jos siihen ei tartu raakaa taikinaa, on pohja valmis. Nosta pohja jäätymään. Irroita hetken päästä vuoan reunaosa ja anna jäähtyä kokonaan liinan alla peitettynä. Leikkaa jäähtyneet pohjan kahteen osaan.

Tee nutellavaahto vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää lopuksi Nutellaa makusi mukaan ja vatkaa hyvin sekaisin.

Leikkaa mansikat noin 1 sentin paksuisiksi tai sitä pienemmiksi siivuiksi tai paloiksi. Huom! Nutellavaahtoa tulee vain noin 1 sentin paksuinen kerros kuhunkin väliin, joten älä jätä mansikoita liian paksuiksi, jotta kakkuun ei jää ”ilmareikiä”.

Jos täyte on kovin löysää, kokoa kakku irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle. Laita yksi kakkupohjista tarjoilulautaselle, levitä päälle reilu neljännes nutellavaahdosta ja sen päälle mansikoita.

© Irina Lisinen

Nosta päälle toinen kakkupohjan pala ja paina kevyesti alaspäin, jotta mahdolliset ilmaraot tiivistyvät. Jatka täyttämistä samaan tapaan. Päällimmäiseksi tulee kerros nutellavaahtoa ilman mansikoita. Nosta kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

© Irina Lisinen

Lisää valmiin kakun päälle vielä mansikan siivuja ja koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi syötävillä kukilla ja sitruunamelissan lehdillä.

© Irina Lisinen

    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaakakku nutellamoussella ja mansikoilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *