Tähtikakku II

Tämä kakku pääsi saman pojan 5-v juhlapöytään, kuin tekemäni keksi”muffinit”. Pojan veljelle tein viime syksynä tähtikakun ja tälläkin kertaa toiveissa oli jotain samanhenkistä. Pojan lempiväri on turkoosi, joten tein jälleen sen värisen tähtikakun. Täytteeksi haluttiin samaa perustäytettä (mansikkaa, banaani, vaniljakermaa) kuin edelliskerralla, mutta otin pienen vapauden ja muokkailin vaniljamoussen ohjetta vieläkin paremmaksi. Kakku maistui jälleen tosi hyvin. Ulkonäöstäkin tuli mielestäni aika kiva 🙂

Tähtiä siellä, tähtiä täällä… 🙂

Täyte on jälleen liivatteeton. Se on hyydytetty vaniljakreemijauheella. Käytin Milletin kreemijauhetta, mutta täytteeseen voi toki käyttää Sallisenkin vastaavaa. Annostus on muistaakseni hieman erilainen, ja Sallisen tarvitaan jonkin verran vähemmän. Itse tykkään käyttää tuota Milletin jauhetta, sillä se sisältää aitoa vaniljaa, kun taas Sallisen vaniljakreemijauheesta löytyy nimestään huolimatta vain vanilja-aromia. Makukin jää usein hieman valjummaksi Sallisella, mutta itse ainakin lisäilen tällöin hieman aitoa vaniljaa joukkoon tuomaan lisävaniljaisuutta. Sallisen kreemijauhetta löytyy useimmista kaupoista, mutta tuota toista saa välillä etsiä urakalla. No mutta tässä lisätietoa täytteestä ja kakusta muutenkin.

Tähtikakku

n. 23 cm vuokaan, n. 18 hlön kakku.

Pohja:

6 munan sokerikakkupohja

Kostutus:

2 rkl sitruunamehua

2 tl vaniljasokeria

n. 1.7 dl vettä

Täyte:

5 banaania

1/2 sitruunan mehu (banaanin viipaleiden päälle)

300 g mansikkaa haarukalla survottuna

1 rkl sokeria

Lisäksi vaniljavaahtoa:

1 prk (á 2.5 dl) Flora Vanillaa – vatkattavaa vaniljakastiketta

1 prk (á 2.5 dl) Flora Kuohua

1 prk (á 250 g) maitorahkaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

3 rkl sitruunamehua

reilu 0.5 dl sokeria

0.5 tl vaniljajauhetta

0.75 dl Milletin vaniljakreemijauhetta (Sallisen tarvitaan vähemmän)

Päällinen + koristeet:

Kuorrutukseen valkosuklaamassaa 400 g:sta suklaata

Turkoosia pastaväriä 

Valkoisiin tähtiin Valkosuklaamassaa 50 g:sta suklaasta

Wiltonin valkaisuainetta

Ohje:

Tee kakkupohja edellisenä päivänä. Halkaise se kolmeen osaan. Kostuta
pohjat sitruunamehu-vaniljasokeri-vesi-seoksella. Kostuta alinta pohjaa
vähiten ja kakun kanneksi tulevaa osaa eniten, sillä alin ja
keskimmäisen pohja kostuu joka tapauksessa eniten täytteen ansiosta.

Tee täyte. Vatkaa Flora Vanilla ja Kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon
maitorahka. Sekoita sitruunan mehu notkistetun tuorejuuston joukkoon ja
lisää vaahtoon. Mausta sokerilla ja vaniljajauheella sekä lisää
vaniljakreemijauhetta.

Survo mansikoita ja lisää joukkoon hieman (n. 1 rkl) sokeria. Laita alin
kakkulevy tarjoilulautaselle reunavuoan sisään. Laita reunoilla
leivinpaperin suikaleet tai reunakalvo. Näin reunavuoka on helpompi
poistaa kakun ympäriltä. Täyte on sen verran tymäkkää, että voit myös
koota kakun halutessasi ilman reunavuokaa.

Levitä puolet survoksesta pohjan päälle. Viipaloi 2.5 banaania ja lado
mansikkasoseen päälle. Levitä päälle liki puolet vaniljavaahdosta. Tee
toinen kerros samalla tavalla. Säästä hieman vaniljavaahtoa kakun
”kannen” päälle. Laita kakku jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään. Nappasin täytteestä kuvan vielä ennen kuorruttamista:

Tee valkosuklaamassa valmiiksi. Kuorruta kakku massalla seuraavana päivänä. Koristele tähdillä ja sokerinonparelleilla.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Tähtikakku II

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X