Testipohja vaaleaksi kakkupohjaksi ja Nutella-trifle

 

Pojan ristiäiskakun kakkupohjaa miettiessäni mieleeni
juolahti testata, miten kostea piirakkataikina muovautuu kakkupohjaksi.
Halusin kakkupohjasta mehevän, mutta en aivan niin kosteaa ja rasvaista,
kuin blogista löytyvä Vaalea kakkupohja on. Muokkasin mehevää Omenapiirakan ohjettani
hieman ja paistoin sen vuoassa. Aika kivasti onnistui. Lopputulos oli
kostea, mehevä ja miedon makuinen. Ja sellainen, jonka kerrokset pysyivät hyvin koossa. Pohjan piti jopa päätyä kakkuun,
mutta leikkasin sen hätäpäissäni todella huolimattomasti ja pilallehan
se meni. Syytän jälleen väsymystä, sillä pojun syntymän jälkeen ote
leivontaan on muuttunut, ja keskittymiskyky (jep, se vähäinenkin) on häipyy helposti taivaan tuuliin.

Noh, meille oli tulossa vieraita, joten vatkasin vähän
kermaa ja heitin joukkoon nutellaa. Käytiin vielä tyttöin kaa poimissa
muutama vadelmakin. Ja lopputuloksena oli jälleen kerran, mikäs muu kuin
älyttömän helppotekoinen trifle! Trifle vain on niin kätevä tapa
hukuttaa (leikkaamisen takia) epäonnistunut tai jostain ylijäänyt
kakkupohja.

Aluksi ajattelin laittaa vadelmia myös kerrosten väliin,
mutta tytöt olivat päivällä ehtineet napostella miltei kaikki marjat
omiin suihinsa. Eipä siinä mitään, tämä maistui hyvin vieraille näinkin.
Erityisesti lapset olivat innoissaan ja lusikoivat lautasilleen
santsikierroksen 🙂

Tässä tapauksessa laitoin trifleen puolet tuosta pohjasta. Ja
toisen puolen hukutin pikaiseen mokkakakkuun 🙂

Nutella trifle vadelmilla

 

n. 23 cm irtopohjavuokaan

Aineet (trifleen valmiista pohjasta noin puolet):

 

4 kananmunaa

3 dl sokeria

1.5 dl öljyä

3.5 dl maitoa

6 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria



Lisäksi:
2 dl vispikermaa
1 dl suklaa-pähkinälevitettä
vadelmia

Ohje:

Riko kulhoon munat, lisää sokeri, öljy ja maito. Vatkaa nopeasti kunnolla sekaisin. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa sekaisin. Kaada taikina voideltuun n. 23 cm vuokaan.

Paista 170 asteessa, keskitasoa hieman alemmalla tasolla noin tunti, kunnes keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Anna pohjan jäähtyä hetki vuosta. Poista vuoan reunaosat ja peitä pohja hyvin esim. kelmulla. Jäähdytä kokonaan.

Leikkaa pohja tasaiseksi (jos pinta on kovera). Leikkaa kahteen osaan. Voit esim. pakastaa toisen osan, sillä trifleen tarvitaan vain toinen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös suklaa-pähkinälevite. Laita tarjoilukulhoon vuorotellen kakkupohjaa, nutellavaahtoa sekä vadelmia. Ja eikun syömään 🙂

Vinkki:

* Taikina on todella löysää. Testaa vuokasi vedenpitävyys ennen kuin kaadat taikinan siihen, niin vältyt uunin siivoamiselta.

* Voitele kakkuvuoka tarkasti, niin pohja lähtee siistimmin vuoasta irti.

Kommentit (2)

Aina ei onnista.. Onneksi kakkupohja ei kuitenkaan hukkaan mennyt! 🙂

Eipä onnista ei. Onneksi epäonnistumisestakin on usein jotain hyötyä, niin kuin tälläkin kertaa triflen ja mokkakakun muodossa 🙂

Kommentoi juttua: Testipohja vaaleaksi kakkupohjaksi ja Nutella-trifle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X