Testipohja vaaleaksi kakkupohjaksi ja Nutella-trifle

 

Pojan ristiäiskakun kakkupohjaa miettiessäni mieleeni
juolahti testata, miten kostea piirakkataikina muovautuu kakkupohjaksi.
Halusin kakkupohjasta mehevän, mutta en aivan niin kosteaa ja rasvaista,
kuin blogista löytyvä Vaalea kakkupohja on. Muokkasin mehevää Omenapiirakan ohjettani
hieman ja paistoin sen vuoassa. Aika kivasti onnistui. Lopputulos oli
kostea, mehevä ja miedon makuinen. Ja sellainen, jonka kerrokset pysyivät hyvin koossa. Pohjan piti jopa päätyä kakkuun,
mutta leikkasin sen hätäpäissäni todella huolimattomasti ja pilallehan
se meni. Syytän jälleen väsymystä, sillä pojun syntymän jälkeen ote
leivontaan on muuttunut, ja keskittymiskyky (jep, se vähäinenkin) on häipyy helposti taivaan tuuliin.

Noh, meille oli tulossa vieraita, joten vatkasin vähän
kermaa ja heitin joukkoon nutellaa. Käytiin vielä tyttöin kaa poimissa
muutama vadelmakin. Ja lopputuloksena oli jälleen kerran, mikäs muu kuin
älyttömän helppotekoinen trifle! Trifle vain on niin kätevä tapa
hukuttaa (leikkaamisen takia) epäonnistunut tai jostain ylijäänyt
kakkupohja.

Aluksi ajattelin laittaa vadelmia myös kerrosten väliin,
mutta tytöt olivat päivällä ehtineet napostella miltei kaikki marjat
omiin suihinsa. Eipä siinä mitään, tämä maistui hyvin vieraille näinkin.
Erityisesti lapset olivat innoissaan ja lusikoivat lautasilleen
santsikierroksen 🙂

Tässä tapauksessa laitoin trifleen puolet tuosta pohjasta. Ja
toisen puolen hukutin pikaiseen mokkakakkuun 🙂

Nutella trifle vadelmilla

 

n. 23 cm irtopohjavuokaan

Aineet (trifleen valmiista pohjasta noin puolet):

 

4 kananmunaa

3 dl sokeria

1.5 dl öljyä

3.5 dl maitoa

6 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria



Lisäksi:
2 dl vispikermaa
1 dl suklaa-pähkinälevitettä
vadelmia

Ohje:

Riko kulhoon munat, lisää sokeri, öljy ja maito. Vatkaa nopeasti kunnolla sekaisin. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa sekaisin. Kaada taikina voideltuun n. 23 cm vuokaan.

Paista 170 asteessa, keskitasoa hieman alemmalla tasolla noin tunti, kunnes keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Anna pohjan jäähtyä hetki vuosta. Poista vuoan reunaosat ja peitä pohja hyvin esim. kelmulla. Jäähdytä kokonaan.

Leikkaa pohja tasaiseksi (jos pinta on kovera). Leikkaa kahteen osaan. Voit esim. pakastaa toisen osan, sillä trifleen tarvitaan vain toinen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös suklaa-pähkinälevite. Laita tarjoilukulhoon vuorotellen kakkupohjaa, nutellavaahtoa sekä vadelmia. Ja eikun syömään 🙂

Vinkki:

* Taikina on todella löysää. Testaa vuokasi vedenpitävyys ennen kuin kaadat taikinan siihen, niin vältyt uunin siivoamiselta.

* Voitele kakkuvuoka tarkasti, niin pohja lähtee siistimmin vuoasta irti.

Kommentit (2)

Aina ei onnista.. Onneksi kakkupohja ei kuitenkaan hukkaan mennyt! 🙂

Eipä onnista ei. Onneksi epäonnistumisestakin on usein jotain hyötyä, niin kuin tälläkin kertaa triflen ja mokkakakun muodossa 🙂

Kommentoi juttua: Testipohja vaaleaksi kakkupohjaksi ja Nutella-trifle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Pienen prinsessan ristiäiskakuksi päätyi prinsessakakku reilulla vadelma- ja vaniljakiisselitäytteellä. Tätä oli ihana tehdä, ja vielä ihanempaa oli kuulla kehuja sekä kakun mausta että ulkonäöstä 💖 Ohje blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-tyton-ristiaiskakkuna-topposilla/ #suklaapossu #prinsessakakku #ristiäiskakku #vadelma #vaniljakiisseli #kotiliesiblogit #täytekakku #princess #cake #raspberry #vanilj
  • Aika suklaiselta näyttää Suklaapossun 9 tykätyintä instapostausta vuodelta 2018  Kiitos kaikille tykkäyksistä ja kommenteistanne 💖 Jatketaan samaan herkulliseen tapaan ensi vuonnakin 😘 #suklaapossu #kotiliesiblogit #2018bestnine #vuodenparhaat #leivontablogi
  • Testailin vihdoinkin rapeaa ja makeaa hunajakennoa. Se oli yllättävän helppo tehdä, kunhan vahti ettei sokeri päässyt kärvähtämään. Hunajakennolla saa kivaa tekstuuria esim. pehmeiden juustokakkujen koristeina tai sen voi esim. päällystää suklaalla. Kurkkaa kennon ohje blogin puolelta 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/hunajakenno/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #hunajakenno #honeycomb #makeatleivonnaiset
  • Ihanaa Joulua ja herkullista loppuvuotta 🎄💖☃️☺️ #suklaapossu #kotiliesiblogit #joulu2018
  • Pistaasi ja valkosuklaa ne yhteen soppii. Nämä helpot valkosuklaatryffelit sopivat tosi ihanasti vaikkapa lahjaksi, tai sitten omaan napaan vedettäväksi. Kurkkaa ohje blogin puolelta. Ps. Blogista löytyy myös muita suklaisia herkkuvinkkejä Jouluun! <3  https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaatryffelit-pistaasipahkinoilla-ja-lehtijuttua/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #pistaasi #pähkinä #valkosuklaa #tryffeli #chocolate #syötävälahja 
Kuvan on ottanut Pekka Holmström/Otavamedia
  • Jouluun valmistautumista syötävien lahjojen parissa❤️ Äsken valmistui helppo kahden suklaan fudgemassa pähkinöillä 😋 Kurkkaa lisää suklaafudgeohjeita blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/joululahjavinkki-nro-ii-helpot-suklaafudget-appelsiinilla-ja-ilman/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #pähkinä #fudge #helppojanopea #yummy #chocolate #nut
  • Oletko jo kokeillut liivatteetonta piparkakkujuustokakkua? Kokosin tämän lisäksi muita ihania jouluun sopivia kakkuohjeita blogiin. Löytyisikö sieltä kakku teidän pöytäänne? Katso nopeat herkulliset ohjeet blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/joulun-herkulliset-kakut/ #piparkakku #juustokakku #liivatteeton #suklaapossu #kotiliesiblogit #yummy #gingerbread #cheesecake

suklaapossu

X