Tiramisu a´la Leila Lindholm

Muutama viikko sitten Leila Leipoo-ohjelmassa Leila teki omien sanojensa mukaan maailman parasta tiramisua. Kyseinen tiramisu poikkesi aiemmin tekemästäni (ja parhaaksi toteamastani) niin paljon, että sitä piti heti päästä kokeilemaan. Mm. Amaretto vaihtui Marsalaan ja se lisättiin suoraan mascarponevaahtoon..

 

Marsalaviini on eräänlainen jälkiruokaviini, joka joidenkin koulukuntien mukaan on ainoa oikea tiramisussa käytettävä alkoholi. Marsalaviini maistui vaahdossa miedosti. Nämä ovat toki makuasioita, mutta itse mieluummin juon Marsalan suoraan
pullosta ja säästän Amaretton Tiramisuun, niin molempien parhaat puolet tulee hyödynnettyä 🙂 Tässä tiramisussa Marsalan (= viinan) maku tuli liian selvästi esille. Lisäsokeri olisi saattanut hieman tasoittaa makua. Täältä löytyvä ohje siis säilytti selkeän ykkösasemansa tiramisukokkailuissani. Toisaalta tästä marsala-versiosta voisi lainata idean laittaa amarettoa suoraan mascarponevaahtoon…

Tämä tiramisu oli ehdottomasti parhaimmillaan n. 2-4 tunnin kuluttua valmistamisesta. Pidemmän säilytyksen jälkeen viini(?) alkoi erottua vaahdosta. Kulhon pohjalle siis kertyi lientä ja päällimmäisenä oli hieman kokkareisen oloista mascarponevaahtoa.

Käytin kekseinä itsetehtyjä tiramisukeksejä
Ne toimivat tiramisussa mielestäni liki yhtä hyvin kuin kaupan valmiit
keksit. Keksien koostumus oli ehkä hieman rouheisempi, mutta johtunee
siitä, etten siivilöinyt taikinaan tulevia mantelijauhoja.. Tässä tulee ohje:

Tiramisu a´la Leila Lindholm

3-4 annosta

Aineet:

 

2 keltuaista

2 rkl sokeria

0.5 dl marsala-viiniä

250 g mascarponea

2 valkuaista

1 mm suolaa

Lisäksi:

n. 6-8 (omatekoista) savoiardikeksiä

1 dl espressoa (1 dl vettä, reilu 1 tl espresso-pikakahvijauhetta purkista)

Pinnalle:

tummaa kaakaojauhetta

Ohje:

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää marsala-viini ja mascarpone. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa vaahdoksi. Lisää keltuais-mascarpone-seos joukkoon. Laita vaahtoa neljän jälkiruokakipon pohjalle. Kasta keksejä n. sekunti kahvissa ja laita vaahdon päälle. Lisää loppu vaahto keksien päälle. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Sihtaa päälle vielä kaakaojauhetta ennen tarjoilua. Tämä tiramisu kannattaa tarjota 2-4 tunnin kuluessa sen teosta. Omani ainakin oli tuolloin parhaimmillaan. Seuraavana päivänä tiramisun vaahto oli muuttunut ”kokkareiseksi”.

 

Kommentit (2)

Näyttää hyvältä, itse teen aina tiramisun ilman alkoholia ja laitan paljon kahvia. 😉

Kiitos 🙂 Ja kiitos vinkistä, että tiramisun voi tehdä ilman alkoholiakin 🙂 Tämä oli mulle vasta toinen "aito" tiramisukokeiluni, mutta varmasti tulee joskus koitettua vielä alkoholitontakin versiota lisäkahvilla 🙂

Kommentoi juttua: Tiramisu a´la Leila Lindholm

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat
  • Pienen prinsessan ristiäiskakuksi päätyi prinsessakakku reilulla vadelma- ja vaniljakiisselitäytteellä. Tätä oli ihana tehdä, ja vielä ihanempaa oli kuulla kehuja sekä kakun mausta että ulkonäöstä 💖 Ohje blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-tyton-ristiaiskakkuna-topposilla/ #suklaapossu #prinsessakakku #ristiäiskakku #vadelma #vaniljakiisseli #kotiliesiblogit #täytekakku #princess #cake #raspberry #vanilj
  • Aika suklaiselta näyttää Suklaapossun 9 tykätyintä instapostausta vuodelta 2018  Kiitos kaikille tykkäyksistä ja kommenteistanne 💖 Jatketaan samaan herkulliseen tapaan ensi vuonnakin 😘 #suklaapossu #kotiliesiblogit #2018bestnine #vuodenparhaat #leivontablogi
  • Testailin vihdoinkin rapeaa ja makeaa hunajakennoa. Se oli yllättävän helppo tehdä, kunhan vahti ettei sokeri päässyt kärvähtämään. Hunajakennolla saa kivaa tekstuuria esim. pehmeiden juustokakkujen koristeina tai sen voi esim. päällystää suklaalla. Kurkkaa kennon ohje blogin puolelta 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/hunajakenno/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #hunajakenno #honeycomb #makeatleivonnaiset
  • Ihanaa Joulua ja herkullista loppuvuotta 🎄💖☃️☺️ #suklaapossu #kotiliesiblogit #joulu2018
  • Pistaasi ja valkosuklaa ne yhteen soppii. Nämä helpot valkosuklaatryffelit sopivat tosi ihanasti vaikkapa lahjaksi, tai sitten omaan napaan vedettäväksi. Kurkkaa ohje blogin puolelta. Ps. Blogista löytyy myös muita suklaisia herkkuvinkkejä Jouluun! <3  https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaatryffelit-pistaasipahkinoilla-ja-lehtijuttua/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #pistaasi #pähkinä #valkosuklaa #tryffeli #chocolate #syötävälahja 
Kuvan on ottanut Pekka Holmström/Otavamedia

suklaapossu

X