Tiramisu a´la Leila Lindholm

Muutama viikko sitten Leila Leipoo-ohjelmassa Leila teki omien sanojensa mukaan maailman parasta tiramisua. Kyseinen tiramisu poikkesi aiemmin tekemästäni (ja parhaaksi toteamastani) niin paljon, että sitä piti heti päästä kokeilemaan. Mm. Amaretto vaihtui Marsalaan ja se lisättiin suoraan mascarponevaahtoon..

 

Marsalaviini on eräänlainen jälkiruokaviini, joka joidenkin koulukuntien mukaan on ainoa oikea tiramisussa käytettävä alkoholi. Marsalaviini maistui vaahdossa miedosti. Nämä ovat toki makuasioita, mutta itse mieluummin juon Marsalan suoraan
pullosta ja säästän Amaretton Tiramisuun, niin molempien parhaat puolet tulee hyödynnettyä 🙂 Tässä tiramisussa Marsalan (= viinan) maku tuli liian selvästi esille. Lisäsokeri olisi saattanut hieman tasoittaa makua. Täältä löytyvä ohje siis säilytti selkeän ykkösasemansa tiramisukokkailuissani. Toisaalta tästä marsala-versiosta voisi lainata idean laittaa amarettoa suoraan mascarponevaahtoon…

Tämä tiramisu oli ehdottomasti parhaimmillaan n. 2-4 tunnin kuluttua valmistamisesta. Pidemmän säilytyksen jälkeen viini(?) alkoi erottua vaahdosta. Kulhon pohjalle siis kertyi lientä ja päällimmäisenä oli hieman kokkareisen oloista mascarponevaahtoa.

Käytin kekseinä itsetehtyjä tiramisukeksejä
Ne toimivat tiramisussa mielestäni liki yhtä hyvin kuin kaupan valmiit
keksit. Keksien koostumus oli ehkä hieman rouheisempi, mutta johtunee
siitä, etten siivilöinyt taikinaan tulevia mantelijauhoja.. Tässä tulee ohje:

Tiramisu a´la Leila Lindholm

3-4 annosta

Aineet:

 

2 keltuaista

2 rkl sokeria

0.5 dl marsala-viiniä

250 g mascarponea

2 valkuaista

1 mm suolaa

Lisäksi:

n. 6-8 (omatekoista) savoiardikeksiä

1 dl espressoa (1 dl vettä, reilu 1 tl espresso-pikakahvijauhetta purkista)

Pinnalle:

tummaa kaakaojauhetta

Ohje:

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää marsala-viini ja mascarpone. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa vaahdoksi. Lisää keltuais-mascarpone-seos joukkoon. Laita vaahtoa neljän jälkiruokakipon pohjalle. Kasta keksejä n. sekunti kahvissa ja laita vaahdon päälle. Lisää loppu vaahto keksien päälle. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Sihtaa päälle vielä kaakaojauhetta ennen tarjoilua. Tämä tiramisu kannattaa tarjota 2-4 tunnin kuluessa sen teosta. Omani ainakin oli tuolloin parhaimmillaan. Seuraavana päivänä tiramisun vaahto oli muuttunut ”kokkareiseksi”.

 

Kommentit (2)

Näyttää hyvältä, itse teen aina tiramisun ilman alkoholia ja laitan paljon kahvia. 😉

Kiitos 🙂 Ja kiitos vinkistä, että tiramisun voi tehdä ilman alkoholiakin 🙂 Tämä oli mulle vasta toinen "aito" tiramisukokeiluni, mutta varmasti tulee joskus koitettua vielä alkoholitontakin versiota lisäkahvilla 🙂

Kommentoi juttua: Tiramisu a´la Leila Lindholm

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Testasin vegaanisen "mädin" tekemistä juhliin ja meni täydestä kuin väärä raha, erityisesti ulkonäkönsä puolesta. Juhlijat hämmästyivät siitä, ettei kyseessä ollutkaan aito mäti. Vilkaise helppo ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/ #suklaapossu #vegaaninen #mäti #kotiliesiblogit
  • Pehmeä, liivatteeton suklaamousse, munaton suklaakakkupohja ja voimakkaan suklainen suklaakuorrutus. Oli muuten aikas hyvä paketti 😋 Lue tarkempi ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/
#suklaapossu #munaton #suklaakakku #liivatteeton #ilmanliivatetta #suklaamousse #suklaakuorrute  #chocolate #cake #withoutgelatine #kotiliesiblogit
  • Tein tytön synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tuulihattukakun. Tuulihattulevyjen sisältä oli superherkullinen savulohitäyte ❤️ Kakku maistui myös tytöille, ja seuraavana päivänä ne tappelivatkin kakun jämistä. Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suolainen-tuulihattukakku-savulohitaytteella/
#tuulihattu #kakku #herkullinen #savulohi #yummu #profiteroles #salmon #cake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat, hieman sitkeät kaura-suklaapalat päätyivät tyttömme 6-vuotisjuhlapöytään. Juhlien jälkeen tarjoilukiposta löytyi onneksi vielä pari keksiä seuraavan päivän jälkkäriksi.
Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-sitkeat-kaura-suklaapalat/ #tytönsynttärit #suklaa #kaurakeksi #yummy #chocolate #oatmeal #cookies #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Elämäni ensimmäinen prinsessakakku! Onkohan ikä tehnyt tehtävänsä, mutta tässä myös marsipaani maistui ihmeen hyvältä. Vai olikohan kakku vaan niin älyttömän hyvää muuten.. Kakku päätyi mein pikkuprinsessan synttärikakuksi. Ohje löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-suklaapossun-tyyliin-nro-1/ #suklaapossu #prinsessakakku #vadelma #vaniljakiisseli #kakku #6vuotias #tyttö #synttärit #birthday #cake #girl #6yearsold #suklaapossublogit
  • Tällaiset tohtorinhatun malliset suklaafudge-lakupalat pääsivät tuttavani väitöksen jälkeiseen kahvipöytään ja katosivat sieltä aika haipakkaa. Näitä oli tosi kiva tehdä, ja syödä 😋 Kurkkaa kuvalliset ohjeet blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tohtorinhattu-suklaafudget-lakritsilla/ #suklaapossu #väitös #pikkumakea #suklaafudge #kick #chocolate #fudge #kotiliesiblogit
  • Nämä kahden aineet suklaafudget on mun lemppariohje kiireisiin leipomistilanteisiin. Ja kyllähän nämä fudget myös maistuvat ihan älyn hyville. Niitä on myös helppo muuttaa lisäämällä joukkoon esim. pähkinöitä ja lakun paloja, nams! Kurkkaa ohje blogista ja tee vimeistään joululahjaksi (ensin pitää tietty harjoitella ja maistella eri variaatioita 😉 ) ! https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-nopeat-kahden-aineen-suklaafudget/ #suklaapossu #suklaafudget #helppojanopea #easy #chocolate #fudge #kotiliesiblogit

suklaapossu

X