Toffeepullia ja kanelipullia rahkapullataikinasta (munaton)

Kerroin pari päivää sitten rahkapullataikinasta, jolla saa todella pehmeitä pullia vähemmällä rasvamäärällä. Koska taikina on tavallista kevyempi, voi hyvällä omalla tunnolla sisään tietenkin hukuttaa kunnolla rasvaa, eikö? 😉 No ei vaines. Vaikka rasva tekeekin pullista mehevämpiä, ei sillä toki tarvitse liiotellakaan. Ainakin näiden rahkapullataikinasta tehtyjen pullien maku ja koostumus olivat tosi hyvät, vaikka pullien sisältä löytyi aivan sitä samaa, mitä olisi löytynyt tavallista pullataikinaa tehdessänikin.

Muotoilin rahkapullataikinasta kolmenlaisia pullia. Puoleen taikinasta pistin toffeetäytettä. Niistä tuli aikas herkullisia, suosittelen kokeilemaan! 🙂 Harjoittelin toffeeversioiden kanssa korvapuustien tekemistä, sillä viime kerralla tekemäni puustit olivat yhtä puustia lukuunottamatta kallelleen kellastuneita epämääräisiä kasoja. Nyt puusteista suurin osa osui jo hieman lähemmäksi aidon näköistä versioita. Osasta taikinaa tein perus kaneli-sokeripullia (kuva alla).

Lopputaikinasta pyörittelin vielä pyöreitä peruspullia. Maukkaita olivat kaikki! Ja pehmeitä. En näimmä malta olla mainostamatta tuota pehmeyttä. Sillä sellaisia ne tosiaan olivat. 🙂

Kanelipulliin laitoin rasvaa, tummaa ruokokidesokeria ja kanelia. Ruokosokeria antoi pullaan mietoa kinuskista makua, mutta tavallinenkin sokeri käy ihan yhtä hyvin. Kukin voi itse päättää rasvan, sokerin ja kanelin määrän, joten en laita kanelipullien ohjetta tähän erikseen. Tässä sen sijaan ohje tuohon hieman erilaiseen toffeetäytteeseen.

Toffeepullat rahkapullataikinasta
n. 36 korvapuustia

Pullataikina:
1 annos rahkapullataikinaa

Täyte:
150 g fariinisokeria
150 g pehmeää voita
80 g Milletin vaniljakreemijauhetta

Ohje:
Tee rahkapullataikina erillisen ohjeen mukaan. Nostata taikina kaksinkertaiseksi. Jaa kahteen osaan.Kaulitse taikinanpalat jauhotetulla alustalla ohuiksi (n. 25 cm x 60 cm) levyiksi. Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi, fariinisokeri ja vaniljakreemijauhe kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä tahnaa pullataikinalevyjen päälle ohut
kerros, rullaa ja leikkaa n. 3-4 sentin siivuiksi. Painele keskeltä korvapuustin malliseksi. Kannattaa painaa ihan loppuun, miltei pöytään asti, niin pulla pysyy paremmin muodossaan myös uunissa. Anna puustien kohota vielä lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi.Voitele pullat munalla, tai jos haluat munattomia pullia, niin voitele
silloin vaikka maito-sokeri- tai vesi-siirappi -seoksella. Jos haluat,
ripottele pintaan hieman raesokeria. Paista pullat 225 asteessa n.11 minuuttia.

Kommentit (10)

Nyt oli aivan uus juttu meikäläiselle nuo rahkapullat…hyvältä näyttää! Yllättävän helposti kananmunan voi korvata näköjään!

Aivan uusi juttu oli mullekin ennen kuin sain jostain päähäni googlettaa rahkan ja pullan yhdessä. Taikina oli tosi hyvän tuntuista ja toimi hienosti ilman munaakin. Tavallisesta pullataikinastakin voi munan jättää pois, pysyy pullat kuulemma kauemmin mehevinä ilman munaa.

Samalla täyteohjeella olen tehnyt toffeepullaa ja se on kyllä hyvää 🙂 Mukavaa vaihtelua perusjuttuihin 🙂
http://taikakakut.blogspot.fi/2014/04/pullaa-toffeetaytteella.html

No mä olen ottanut ohjeen Sinikalta (linkki löytyy tuosta jutusta). Oot voinut nähdä sen sielläkin 🙂

No niimpäs onkin, sama ohje 🙂 En yhtään muista mistä olen tuon täytteen pongannut. Siitä on niin paljon aikaa ja olin jostain syystä merkinnyt vain määrät ylös, en lähdettä. Ei yhtään mun tapaista, argh! Muistankin sun tehneen toffeepullia. Voi olla, että tarttui juuri sun blogista mukaan 🙂

Kävin vielä katsomassa ja Sinikalla oli sen verran tutun näköinen kuva, että olen taatusti olen piipahtanut sielläkin aiemmin 🙂 Jatkossa kyllä pitää olla vieläkin huolellisempi noiden mahdollisten lähteiden kanssa 😐

Kiitos taas todella herkullisesta ohjeesta! Tein toffee täytteisen bostonpullan (rahkataikinasta) ja siitä tuli täyttä Herkkua. Linkitin ohjeesi blogiini. Toivottavasti ei haittaa. Käy kurkistamassa, jos kiinnostaa. http://lomakodinkomistus.blogspot.fi/ t.Hanna

Todella mukava kuulla, että pullat maistuivat! Ja blogini voi mielihyvin linkittää 🙂 Kiitos vielä, että tulit kertomaan kokemuksesi. Nämä palautteet ovat todella tärkeitä, niin tietää miten ohjeet toimivat muiden keittiössä ja mikäs sen mukavempaa kuin huomata ne toimiviksi 😉 Tulen pian blogiisi katsomaan 🙂

Jos käyttää Sallisen vaniljakreemijauhetta niin kuinka paljon sitä suunnilleen tarvitsee?

Sallisen vaniljakreemijauhe on hieman tymäkämpää kuin Milletin eli yleensä sitä tarvitaan hieman vähemmän. Vähän hankala antaa tarkkaa ohjetta näin testaamatta, mutta arviolta laittaisin ehkä sellaiset 60g ja maistaisin täytettä sen jälkeen. Vaniljakreemijauheen vähetessä myös maku laimistuu, joten voi olla että mukaan kannattaa heittää lisäksi hieman vaniljasokeria. Toki eipä siitä varmaan haittaakaan ole, vaikka laittaa Sallisenkin jauhetta tuon 80g. Jos täyte menee liian tintuksi levitettäväksi, voi sekaan vatkata hieman maitoa tai vettä 🙂

Kommentoi juttua: Toffeepullia ja kanelipullia rahkapullataikinasta (munaton)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X