Tomaatti-vuohenjuustosalaatti

Kaiken makean ja toki myös suolaisen leivonnan keskellä on hyvä nauttia myös ruoasta, ja välillä ehkä jopa jostain kevyemmästä. Koska ruokaa tulee syötyä ja usein myös tehtyä joka päivä, ajattelin alkaa jakaa blogin puolella pari kertaa kuukaudessa myös helppoja ja nopeita arkiruokia sekä teille vinkiksi että itselleni talteen. Toivottavasti saat näistä arkiruokaohjeista vinkkejä omiin ruokavalintoihinne 🙂
Aloitetaanpa arkiruokavinkit tällä tomaatti-vuohenjuustosalaatilla. Ihastuin vuohenjuusto-tomaatti-rukola-hunaja -yhdistelmää jokunen vuosi sitten käydessäni Naantalin eräässä ravintolassa syömässä. Sen jälkeen tuota yhdistelmää on tullu käytettyä milloin missäkin. Viime Jouluna kokeilin noista aineksista puolilämmintä salaattia, jossa lautasella olevan salaattisekoituksen päälle aseteltiin lasten kanssa uunissa pehmennetyt vuohenjuustot ja tomaatit. Päälle vielä reilusti pinjansiemeniä ja muutama loraus juoksevaa hunajaa ja avot, herkullinen salaatti oli valmis. Hunajaa saa olla ihan kunnolla, sillä se toimii salaatissa ikäänkuin kastikkeena ja vastapainona suolaiselle vuohenjuustolle. Määrällä ei kuitenkaan tarvitse alkaa hulluttelemaan, sillä viinirypäleet tuovat salaattiin myös makeutta.
Tein tätä taas tässä eräänä etäpäivänä, kun piti saada jotain nopeaa syötävää. Käytössä oli yksi vuohenjuustopötkö ja kolme tomaattia, joten niillä mentiin. Laitoin kuitenkin ohjeeseen vaihtoehdoksi tuplamäärät molempia, sillä mitä enemmän niitä on suhteessa vihreään, sitä tuhdimpi ja herkullisempi kokonaisuus 😛
Tässäpä tulee ohje.
Tomaatti-vuohenjuustosalaatti
n. 4 hengelle kevyeksi lounaaksi esim. leivän kera
Aineet:
3-6 isoa tomaattia
1-2 pötköä vuohenjuustoa
iso kourallinen pinjansiemeniä
mustapippuria
n. 125 g salaattisekoitusta
1/2 nippua rucolaa
pari kourallista viinirypäleitä puolitettuina
juoksevaa hunajaa
Ohje:
Pilko vuohenjuusto reilun sentin paksuisiksi siivuiksi, yhdestä pötköstä tulee noin 12-15 siivua. Pilko tomaatteista yhtä monta siivua kuin vuohenjuustosta tuli. Nosta tomaatin siivut leivinpaperin päälle uunipellille ja laita vuohenjuustosiivut tomaattien päälle. Ripottele päälle pinjansiemeniä. Mausta parilla rouhaisulla mustapippuria. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarkkaile, etteivät pinjansiemenet palat. Tarkkaile erityisesti pellillä olevia siemeniä, ne palat helpommin, kuin vuohenjuuston päälle ripotellut siemenet.
Valmistele tällä välin salaattipeti. Itse käytin valmista salaattisekoitusta, joka nopeutti salaatin valmistusta hurjasti. Pese salaatti ja rucolan lehdet, valuta ylimääräinen vesi pois ja levitä ne tarjoiluastialle. Ripottele pinnalle viinirypäleitä.
Nosta uunikuumat tomaatit, vuohenjuustot ja pinjansiemenet salaattipedille. Liruttele komeuden päälle vielä juoksevaa hunajaa makusi mukaan. Hunaja toimii salaatissa tavallaan kastikkeena.
Nauti salaatti vaikka rapeiden sämpylöiden kanssa.
Vinkki:
* Pinjansiemenet kannattaa paahtaa, sillä niistä tulee salaattiin ihana pähkinäinen maku.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaatti-vuohenjuustosalaatti