
Tonnikalapiirakka

Meillä tehdään usein on tonnikalapiirakka, jos se pitää saada nopeasti tehtyä kaapeista löytyvistä aineksista vaikkapa yllätysvieraille. Tällä kertaa piirakkaan pääsi tonnikalan lisäksi mielestäni hyvin yhteen sopiva punasipuli sekä loppupurkki raejuustoa. Helppoa, nopeaa ja hyvää.
Tonnikalapiirakka
n. 35 x 11 cm TAI pyöreään 24 cm vuokaan
Pohja:
1/2 annosta kermaviili-voitaikinaa suolalisällä
(Jauhoina käytin 1dl ruisjauhoja, 1 dl täysjyvävehnäjauhoja ja loput tavallisia vehnäjauhoja)
Täyte:
2 prk tonnikalaa öljyssä
1 punasipuli hienonnettuna
1 dl ranskankermaa
1 dl raejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0.5 tl valkosipulijauhetta
n. 0.5 tl suolaa
Ohje:
Tee pohjataikina erillisen ohjeen mukaan. Kaulitse taikina piirakkavuoan päälle. Töki taikinaan haarukalla reikiä. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Tee täyte sekoittamalla täytteen aineet keskenään sekaisin. Maista ja tarvittaessa mauta lisää. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista n. 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Piirakka maistuu myös kylmänä.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tonnikalapiirakka
Nam! Kuulostaa hyvältä! En muista koska olisin viimeksi tehnyt tonnikalapiirakkaa. Minä ja tyttö siitä tykätään, mies syö jos muuta ei oo tarjolla 🙂
Kiitos 🙂 Meiltä löytyy kaapista aina tonnikalaa, siitä on tosi helppo väsätä piirakoita. Meillä mies on eniten tonnikalan perään, mutta hyvin tämä meille muillekin maistui 🙂
Tykkään tykkään =) Tuo piirakkavuoka on kyllä ihana…vaihtelua pyöreisiin vuokiin. Täytyykin kaivaa vuoka esiin laatikosta ja tehdä vaikka tätä piirakkaa 🙂
Kiitos Kirsi 🙂 Tykkään kans tuosta vuoasta todella paljon ja oonkin tainnut tehdä kaikki piirakat siihen viime aikoina. Musta piirakat maistuvatkin kummasti erilaiselta erimalliseen vuokaan tehtyinä. Testailepas ihmeessä, tuletkos kertomaan kun pääset maistelemaan 🙂
Moi! Tätä täytyy kokeilla ensi viikonloppuna 🙂 Onko ainesten määrä mitoitettu tuollaiseen yhteen pitkulaiseen piirakkavuokaan? Minkä kokoinen se on?
Kiva juttu 🙂 Herkullista viikonloppua Hemppo! 😀
Jes jes, sen kokoinen vuoka löytyykin juuri sopivasti 🙂 Kiitos! Taitaa muuten mennä saman tien kokeiluun myös Makean kirpeät sitruunaneliötkin! 😛 Makoisaa viikkoa!
Moikka Hemppo! 🙂 Ainekset on mitoitettu yhteen vuokaan. Olen näimmä epähuomiossa jättänyt vuoan koon mainitsematta, lisääkin sen samalla myös suoraan ohjeeseen. Eli tuo suorakaiteen muotoinen vuoka oli 35 x 11 cm vuoka eli suunnilleen samankokoinen kuin pyöreä 24 cm vuoka 🙂 Toivottavasti piirakka maistuu! Mukavaa alkavaa viikkoa!