Valkosuklaa-raparperimuffinit

Juhannuksen aikaan tuli tehtyä jotain, mitä en juuri koskaan tee. Nimittäin leivoin toistamiseen samalla tutulla ohjeella. Mieleni teki tehdä raparperista jotain helppoa, mihin tulisi myös valkosuklaata. Muistin vuosia sitten tekemäni herkulliset valkosuklaa-raparperimuffinit. Ajattelin, että ehkä makuni on niistä päivistä muuttunut, ja
halusin kokeilla pitkästä aikaa niitä. Ja kyllä maistuivat
edelleen, aivan ihania!
Tai no ei tämäkään ole ihan prikulleen identtinen edellisen kanssa (vanha ohje löytyy täältä.). Testailin muutama vuosi sitten useampaakin samankaltaista ohjetta ja tämä jäi helppoudessaan ja maukkaudessaan mieleeni.

 

Muffinit ovat tosi meheviä, sillä taikinaan upotetut valkosuklaan palaset tuovat raparperin lisäksi muffiniin
ihanaa kosteutta. Kirpeä raparperi ja makea valkosuklaa sopivat tunnetusti muutenkin yhteen mielettömän hyvin.

 

Kuten usein, myös näissä raparperin kirpsakkuus on voimakkaimmillaan heti tuoreena ja se tasaantuu seuraavaan päivään mennessä. Siis jos näitä vain on enää silloin jäljellä 😉 Kirpeitä nämä eivät kuitenkaan ole, vaan enemmänkin makeita, ihanan valkosuklaisia.

 

 

Muffinit ovat kaiken lisäksi todella helppoja tehdä, sillä taikinaa varten ei tarvita vatkainta. Aineet vain nopeasti sekaisin
ja uuniin. 
Valkosuklaa-raparperimuffinit
n. 16 kpl
Aineet:
2 munaa
1.5 dl sokeria
1.25 dl piimää
0.75 dl juoksevaa rasvaa
3.25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
3 dl (n. 150 g) pieniä raparperin paloja Ohje:
Pilko suklaa reilun puolen sentin kokoisiksi paloiksi. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla. Sekoita joukkoon sula rasva ja piimän kanssa. Lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa taikinaa. Kääntele joukkoon raparperin palaset
ja rouhittu suklaa. Jaa taikina muffinssivuokiin
ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa n. 15-20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Koita kypsyys esim. hammastikulla. Jos tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, on muffinit kypsiä. Anna jäähtyä. Voi halutessasi ripotella hieman tomusokeria pinnalle koristeeksi.Vinkki:
* Kokeile korvata raparperi muilla kirpeillä marjoilla. Esimerkiksi puolukoilla, punaherukoilla tai vadelmilla.

 

Ulkona oli kuvaushetkellä pitkästä aikaa hieman aurinkoista, joten siirryin sinne kuvailemaan. Oli tosi kiva kuvailla, kun valoa oli joka puolella. Montaa kuvaa en ehtinyt kuitenkaan nappaamaan pienten sormien tullessa pöytään hakemaan omiaan.. 🙂

 

 

Osa suklaanpaloista suli taikinan joukkoon, ja osa jäi herkullisiksi makeiksi sattumiksi. Muffinien vaniljainen tuoksukin oli niin herkullinen, että ensimmäinen kuvausta varten halkaistu muffini katosi nopsaan parempiin suihin ja tästä viisastuneena nappasin seuraavat kuvat äkkiä ennen katoamista.

 

 

 

Instagram

  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Taivaallisen kuulloiset maut. 🙂

Kiitos ssiiri 🙂 Joka vuosi on pakko tehdä edes yksi leivonnainen jossa yhdistää raparperi ja valkosuklaa, niin hyviä ne ovat yhdessä!

Ihana resepti! Yksinkertainen ja kuulostaakin tosi maukkaalta – valkosuklaa ja raparperi! Testiin menee.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Helppoja ja tosi tosi hyviä! 😀

Tein näitä, vaihdoin vain raparperin vadelmaan – tuli ihanan meheviä ja kosteita muffineja 🙂 ja valmistuivat nopeasti!

Kiitos Jenna kommentistasi 🙂 Hienoa kuulla, että muffinit onnistuivat myös vadelmista 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.