Valkosuklainen kesäkurpitsakakku

Olen tehnyt kesäkurpitsasta vuosia sitten kaksi hieman erilaista kakkua. Muistin kakut vasta huomattuani jossain toisessa blogissa
kesäkurpitsakakun. Valitettavasti en enää muista kuka se oli, joten käsi
ylös jos joku tunnistaa itsensä! 🙂 Toisessa tekemässäni kakussa oli suklainen taikina ja toisessa kakussa ei. Muistan suklaisen version vieneen selvän voiton. Ohje on kuitenkin matkan varrella kadonnut johonkin. Koska asia jäi hieman kaivertamaan mieltä, kaivoin jääkaapista kaksi kesäkurpitsaa ja tein samantein kaksi hieman erilaista suklaata sisältävää kesäkurpitsakakkua. Pohjana ohjeissa käytin mehevää porkkanapiirakka-ohjettani.

Tällä kertaa aika ei ole kullannut muistoja, sillä molemmista kakuista tuli mielestäni parempia kuin vuosia sitten tekemäni. Tämä valkosuklainen versio oli todella kostea, hieman mutakakkumainen ja maku muistutti melko paljon porkkanapiirakkaa. Kesäkurpitsaa en maistanut lainkaan. Se vaan toi kakkuun lisäkosteutta.

Laitoin testimielessä päälle tuorejuusto-valkosuklaakuorrutuksen. Sen levittäminen oli suht hankalaa, sillä seos ehti jo hieman jämähtää ennen kuin pääsin levityspuuhiin. Maku oli miedon valkosuklainen, ei kuitenkaan liian makea. Kuitenkin, koska kakun maku toi selvästi mieleen porkkanapiirakan, olisi siihen ehkä sopinut paremmin samanlainen sulatejuustopohjainen kuorrutuskin kuin ko. piirakassa. Hyvää tämä silti oli 🙂

Päälle ripottelin mantelirouhetta. Meinasin ensin laittaa sitä vain reunoille, mutta koska kuorrutus oli jo hieman kovettunut, ei rouhe meinannut pysyä reunoille millään. Joten rouhe pääsi koristamaan kakkua kuvissa olevalla tavalla.

Toinen kesäkurpitsakakun ohje tulee perässä..

n.22 cm sydän-irtopohjavuokaan tai vastaavan kokoiseen pyöreään irtopohjavuokaan. 

Taikina:

2 kananmunaa
1.75 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
0.5 dl mantelijauhetta
1 rkl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 mm
suolaa
n. 250 g
kesäkurpitsaa raastettuna = n. 3 dl oikein hienoksi raastettua (=yksi pieni
kurpitsa melkein kokonaan)
100 g
valkosuklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä

Kuorrutus:
150 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Päälle:
Mantelirouhetta
Ohje:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää munavaahtoon varovasti käännellen. Lisää kesäkurpitsaraaste,
sulatettu suklaa ja öljy. Voitele n. 22 cm irtopohjavuoka ja kaada taikina
siihen. Vuokaa ei tarvitse jauhottaa, sillä kakku irtoaa kypsänä reunoilta itsestään.
Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia, kunnes keskelle törkätty tikku pysyy
puhtaana.
Tee kuorrutus. Vatkaa tuorejuustoa hetki kunnes se notkistuu. Lisää sulatettu
valkosuklaa voimakkaasti vatkaten. Levitä kuorrutus kakun päälle. Ripottele päälle vielä mantelirouhetta.

Avainsanat

Instagram

  • Suolainen piirakka onnistuu hienosti myös munattomana, eikä sitä huomaa valmiista piirakasta lainkaan. Tähän piirakkaan kätkeytyi reilusti kinkkua ja juusto sekä myös pekonia ja paprikaa. Piirakka katosi juhlissa yllättävän paljon väkimäärään nähden eli hyvää oli. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-pekonilla-munaton/ ja tuunaa piirakasta oman makusi mukainen. #suklaapossu #munaton #kinkku #juusto #pekoni #paprika #piirakka #eggless #pie #kotiliesiblogit
  • Punaherukat ❤️ Blogista löytyy nyt koottuna viisi mielestäni parasta punaherukkaleivonnaisohjetta. Siellä on mm. tämän jogurtti-punaherukkapiirakan ohje. Kurkkaa tämä ja muutkin ohjeet blogista. Ja leivo tänä vuonna vaikka jotain uutta :) https://kotiliesi.fi/suklaapossu/viisi-parasta-punaherukkaleivonnaista/
#punaherukka #leivonnaiset #yummy #redcurrant #pie #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Mein poika on aikamoinen lentokonefani ja teinkin hänelle 2-vuotiskakuksi tällaisen lentokonekakun. Kakussa oli sisällä mehevä munaton porkkanakakku. Tarkempi ohje ja enempi juttua blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarikakku-eli-lentokone-kakku/ #munaton #porkkanakakku #2vuotias #pojansynttärit #synttärikakku #suklaapossu #kotiliesiblogit #kotiliesi
  • Tykkäätkö sitruunasta ja pehmeistä kekseistä? Jos vastaus on kyllä, niin silloin taatusti rakastat näitä pehmeitä mantelijauholla mehevöitettyjä sitruunakeksejä! Keksiohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pehmeat-manteliset-sitruunakeksit/ #sitruuna #älynhyvät #sitruunakeksit #keksit #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Kristallipullat ovat kyllä parhaita pullia mitä on olemassa! Ainakin mein perheen mielestä. Jos näillä helteillä ei huvita leipoa, niin suosittelen ottamaan ohjeen talteen viileämpiä kelejä varten. Ohje löytyy täältä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pullista-parhaat-kristallipullat/ #pulla #kristallipulla #yummy #best #bun #kotiliesiblogit #suklaapossu
  • Valkosuklaapannacottaa passionilla ja mansikoilla, nams! Tätä herkkua tarjottiin lastemme synttäreillä ja se sai kehuja, muiltakin kuin itseltäni 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaapannacotta-mansikoilla-ja-passionilla/ #valkosuklaa #pannacotta #passion #mansikka #punaherukka #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Kirsikka-kaurapaistos 😋 Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun linnut jättivät meidän kirsikkasadon rauhaan ja sain marjoja niin paljon, että niistä sai tehtyä jotain. Ja se jokin oli tämä kaurapaistos, jota tehtiin heti seuraavana päivänä uudestaan. Ohje blogissa
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-kauramurupaistos/
#helppojanopea #kirsikka #kauramuru #suklaapossu #cherry #oatmeal #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Kesäkurpitsa tuo mukavasti mehevyyttä kakkuun! Ja valkosuklaakuorrutus maistuu aina =) Ihanaa herkkua!

Kiitos 🙂 Tuo on totta. Kesäkurpitsa toimii leivonnaisissa aika samalla tavalla kuin porkkanakin. Eli mehevöittää mukavasti, mutta se ei kuitenkaan maistu. Mulla on vielä hieman kesäkurpitsaa jäljellä, tekis mieli vielä leipoa jotain.. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.