Valkosuklainen kesäkurpitsakakku

Olen tehnyt kesäkurpitsasta vuosia sitten kaksi hieman erilaista kakkua. Muistin kakut vasta huomattuani jossain toisessa blogissa
kesäkurpitsakakun. Valitettavasti en enää muista kuka se oli, joten käsi
ylös jos joku tunnistaa itsensä! 🙂 Toisessa tekemässäni kakussa oli suklainen taikina ja toisessa kakussa ei. Muistan suklaisen version vieneen selvän voiton. Ohje on kuitenkin matkan varrella kadonnut johonkin. Koska asia jäi hieman kaivertamaan mieltä, kaivoin jääkaapista kaksi kesäkurpitsaa ja tein samantein kaksi hieman erilaista suklaata sisältävää kesäkurpitsakakkua. Pohjana ohjeissa käytin mehevää porkkanapiirakka-ohjettani.

Tällä kertaa aika ei ole kullannut muistoja, sillä molemmista kakuista tuli mielestäni parempia kuin vuosia sitten tekemäni. Tämä valkosuklainen versio oli todella kostea, hieman mutakakkumainen ja maku muistutti melko paljon porkkanapiirakkaa. Kesäkurpitsaa en maistanut lainkaan. Se vaan toi kakkuun lisäkosteutta.

Laitoin testimielessä päälle tuorejuusto-valkosuklaakuorrutuksen. Sen levittäminen oli suht hankalaa, sillä seos ehti jo hieman jämähtää ennen kuin pääsin levityspuuhiin. Maku oli miedon valkosuklainen, ei kuitenkaan liian makea. Kuitenkin, koska kakun maku toi selvästi mieleen porkkanapiirakan, olisi siihen ehkä sopinut paremmin samanlainen sulatejuustopohjainen kuorrutuskin kuin ko. piirakassa. Hyvää tämä silti oli 🙂

Päälle ripottelin mantelirouhetta. Meinasin ensin laittaa sitä vain reunoille, mutta koska kuorrutus oli jo hieman kovettunut, ei rouhe meinannut pysyä reunoille millään. Joten rouhe pääsi koristamaan kakkua kuvissa olevalla tavalla.

Toinen kesäkurpitsakakun ohje tulee perässä..

n.22 cm sydän-irtopohjavuokaan tai vastaavan kokoiseen pyöreään irtopohjavuokaan. 

Taikina:

2 kananmunaa
1.75 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja

0.5 dl mantelijauhetta
1 rkl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria

2 tl kanelia
1 mm
suolaa
n. 250 g
kesäkurpitsaa raastettuna = n. 3 dl oikein hienoksi raastettua (=yksi pieni
kurpitsa melkein kokonaan)
100 g
valkosuklaata sulatettuna

1 dl rypsiöljyä

Kuorrutus:

150 g valkosuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa


Päälle:
Mantelirouhetta

Ohje:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää munavaahtoon varovasti käännellen. Lisää kesäkurpitsaraaste,
sulatettu suklaa ja öljy. Voitele n. 22 cm irtopohjavuoka ja kaada taikina
siihen. Vuokaa ei tarvitse jauhottaa, sillä kakku irtoaa kypsänä reunoilta itsestään.
Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia, kunnes keskelle törkätty tikku pysyy
puhtaana.

Tee kuorrutus. Vatkaa tuorejuustoa hetki kunnes se notkistuu. Lisää sulatettu
valkosuklaa voimakkaasti vatkaten. Levitä kuorrutus kakun päälle. Ripottele päälle vielä mantelirouhetta.

Kommentit (2)

Kesäkurpitsa tuo mukavasti mehevyyttä kakkuun! Ja valkosuklaakuorrutus maistuu aina =) Ihanaa herkkua!

Kiitos 🙂 Tuo on totta. Kesäkurpitsa toimii leivonnaisissa aika samalla tavalla kuin porkkanakin. Eli mehevöittää mukavasti, mutta se ei kuitenkaan maistu. Mulla on vielä hieman kesäkurpitsaa jäljellä, tekis mieli vielä leipoa jotain.. 🙂

Kommentoi juttua: Valkosuklainen kesäkurpitsakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Oikein Ihanaa ja Herkullista Ystävänpäivää! ❤️ Pst. Nämä donitsin makuiset muffinssit ehtii vielä hyvin leipomaan. Kurkkaa ohje blogista
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-ihanat-donitsin-makuiset-muffinit/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #donitsit #muffinssit #ystävänpäivä #ystävänpäivä2019 #valentinesday
  • Supersuklaiset browniespalat sammuttavat pahimman suklaanälän jo yhdellä pienellä palalla. Vaikka kyllähän se toinenkin vielä menee hienosti, nams... Katso helppo ohje tahmean kosteisiin browniespaloihin blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supersuklainen-brownies/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #chocolate #brownies #makeatleivonnaiset
  • Herkullista Runebergin päivän iltaa! Meillä maisteltiin tänä vuonna viimevuotista epäonnen Runebergin kakkua hieman muokattuna ja nyt onnistui, jipii! Ohje löytyy blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/runebergin-kakku-munaton/ #Runeberginkakku #Runeberginpäivä #Suklaapossu #Kotiliesiblogit
  • Kaipasin alkuvuoden juhlapöytään jotain kevyempää ja testailin smoothiekakkua. Tästä versiosta tuli trooppisen makuinen ja koostumus oli kivan pehmoinen. Kakkua tehdessä pohdin myös liivatteiden eroja. Kurkkaa ohje ja liivatehölpötykset blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/trooppinen-smoothiekakku-ja-juttua-liivatteista/ #trooppinen #smoothiekakku #banaani #mango #lime #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Churrot ❤️ Ihastuin näihin rapeisiin pötköihin viime vuonna ulkomaanreissullamme ja nyt kokeilin niiden tekoa itsekin, ilman kananmunaa. Nam, ihania olivat itsekin tehtyinä! Kurkkaa ohje blogista ja nauti vaikka kuuman kaakaon kera talvisen ulkoilun jälkeen
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/churrot-eli-munkkitangot/ #ilmankananmunaa #munaton #churro #churros #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat

suklaapossu

X