Suklaapossu

Viisi vinkkiä uunissa valmistuviin donitseihin

Helpot donitsit uunissa

Vappu lähestyy hurjaa vauhtia. Donitsien ja muiden Vappuherkkujen leipominen on jo alkanut. Maailman parhaat donitsit uunissa -postaus on yksi blogini suosituimmista ohjeista näin Vapun aikaan. Plarasin läpi Suklaapossun Vappuleivonnaisia ja huomasin, että miltei kaikkina Vappuina olen tehnyt noita samoja, helppoja ja nopeita donitseja. Eikä ihme. Ne nimittäin ovat maailman parhaita donitseja! Mitäpäs hyvää ohjetta muuttamaan. Tänäkin Vappuna aion taas leipoa noita samoja ihanuuksia, tosin hieman muokattuna. Siitä lisää sitten myöhemmin. Tässä tulee ens alkuun viisi erilaista ehdotusta erilaisiin donitseihin.

Vaikka donitsien taikinan ohje olisi aina sama, voi herkkujen makumaailmaa ja muotoa muokata aina hieman erilaiseksi. Laitankin tähän muutaman vinkin, miten muokkailla kaneli-sokerikuorrutettuja donitseja ja extrana löytyy myös suklaisesta taikinasta tehdyt herkkupalat.

Viime vuonna tein donitsini dippaamalla ne suolattuun, paahdettuun kinuskiin. Voi jummi jammi kun olivat ihania! Ensi kerralla tosin teen tuota kinuskia samantein tupla-annoksen, sillä sitä katoaa kummasti lusikka kerrallaan parempiin suihin jo ennen kuin kaikki donitsit on kuorrutettu. Nam nam!

Donitsit suolatulla kinuskilla

Donitsien tekeminen ei aina vaadi donitsivuokaa, vaan ne voi tehdä myös normaalikokoisella muffinssipellillä. Kun paiston jälkeen keskelle painaa omenaporalla reiän, näyttävät donitisit miltei kuin pellillä tehdyiltä. Vai mitä mieltä olet alla olevista, omenaporalla avustetuista herkkupaloista? 🙂  Jos reikä jää kovin röpelöiseksi, saa sitä tasoitettua erilaisilla kuorrutteilla.

Omenaporalla reikä donitseihin

Voi tehdä myös niin, että pitää Maailman parhaiden donitsien makumaailman samana, eli älyttömän herkullisena, mutta tekee donitsit minimuffinssivuoassa pyöreiksi pikkupalloiksi. Toki donitsi ei ole tällöin muotonsa puolesta donitsi, mutta se maku, se vietävän suussasulava maku säilyy. Näitä voi tehdä myös muun muotoisissa muffinssivuoissa. Itse olen tehnyt näitä mm. ystävänpäiväksi sydänvuoassa ja vienyt ystävälle lahjaksi. Sydämen muoto voisi olla Vappunakin tosi kiva.

Donitsin makuiset pallot

Vaikka yllä mainitut maailman parhaisiin lukeutuvat kardemummaiset ja pullantuoksuiset donitsit ovatkin ihania, niin niitä voi tehdä myös muun makuisina. Jos kaipaa donitseihin vaikka lisää suklaisuutta, niin silloin kannattaa kokeilla vaikka mielettömän meheviä suklaadonitseja. Nämä ovat todella pehmoisia. Donitsien päällä oleva suklaakuorrute on piste i:n päällä. Nams!

Suklaamuffinssit suklaakuorrutteella

 

Tekiskö mieli? 🙂

 

 

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Viisi vinkkiä uunissa valmistuviin donitseihin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *