Yhteinen 80-vuotiskakku työkavereille

Töissä vietettiin kesäkuun loppupuolella
kahden tasavuosia täyttävän naishenkilön yhteisiä kahdeksankymppisiä.
Sain kauniin pyynnön tehdä juhlakahville kakun. Toiveena oli suklainen
sisältö pinkillä mousseraidalla, paljon eri pinkin värisiä ruusuja,
helminauhaa ja hailakan roosan värinen kuorrutus. Sellainen 80-vuotiaan
kakku siis 🙂 Ja tällainen siitä tuli.

Harjoittelin kakun makumaailmaa jo Ariel-kakun
kanssa. Se oli niin lähellä täydellisyyttä, että muokkasin ohjetta
oikeastaan vain suklaan prosentteja nostamalla. Kakku sai siis
sisuksiinsa mielettömän mehevän suklaakakkupohjan, kerroksen tummasta
suklaasta tehtyä suklaaganachea sekä raikkaan sitruunaisen
mansikkamoussen. Kakun sisustasta tuli kokonaan
laktoositon (tosin sillä varauksella, että pohjaan tulleen 50% suklaan
paketin kyljestä mainittiin, että tuote saattaa sisältää maitoa).

Kuorrutus jälleen itsetehtyä
valkosuklaamassaa. Tuon kuorrutteen pinnan kanssa meinasi käytä hieman
köpelösti, sillä laitoin pintaan pinkkiä kimallespraytä. Sprayn suutin
oli ilmeisesti hieman tukossa, tai sitä oli liian vähän, sillä suutin
ruiskautti kakun yhteen kohtaan kunnon pinkin kasan. Onneksi kukilla tai
hyvin hämättyä, eikä tuota oikein huomannut 🙂

Kakku sai tilaajiltaan kiitokset sekä paljon kehuja muilta juhlijoilta. Kiva kiva, se tuntuu aina vain yhtä ihanalta saada palautetta tekemistään kakuista 🙂

Tässä vielä kakun yksityiskohtaisemmat tiedot:

Yhteinen 80-vuotiskakku työkavereille

Pohja:

1.66 -kertainen annos mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa 28 cm irtopohjavuokaan


Väliin:
250 g tummaa (75%) suklaata
1.75 dl (vispi)kermaa
n. 1 rkl vaaleaa siirappia

Täyte mansikka-sitruunamousse:

500 g mansikoita

  5.25 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g sitruuna tuorejuustoa

200 g ranskankermaa

n. 1 dl sokeria (maun mukaan)

1.5 rkl vaniljasokeria

5.5 tl liivatejauhetta

  6 rkl (n. 2 pienen) sitruunan mehua

2 pienen sitruunan kuori hienoksi raastettuna
Rose-väristä pastaväriä

Päällinen:

Itsetehtyä valkosuklaamassaa (käytin massaan 600 g valkosuklaata, siitä riitti vähän liiankin hyvin eli 400-450 g valkosuklaata olisi voinut riittää)
Värjätty Wiltonin vaalennusaineella ja parilla tipalla rose-sävyistä pastaväriä

Koristelu:

Kukat kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta. Massojen värjäys pastaväreillä.

Luku 80 ja alareunaa kiertävä helminauha kaulintamassaa, tehty silikonisella helmimuotilla

Ohje:

Tee mielettömän mehevä suklaakakkupohja valmiiksi päivää ennen täyttämistä.

Halkaise
jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Pilko suklaa mikron kestävään kulhoon ja
kaada joukkoon kerma. Kuumenna mikrossa välillä sekoitellen
kunnes suklaa sulaa. Sekoita joukkoon vaalea siirappi. Anna jäähtyä
hetki. Levitä seos kakkupohjien pinnalle.

Tee täyte. Soseuta
mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistetut
tuorejuustot, ranskankerma sekä soseutetut mansikat, vaniljasokeri sekä
makusi mukaan sokeria. Raasta sitruunasta kuori hienolla terällä. Lisää
muun täytteen joukkoon.

Liuota liivatejauhe
sitruunamehuun ja
anna turvota. Kuumenna turvonnut liivateseos mikrossa n. 30 sekuntia,
kunnes liivate sulaa. Vatkaa liivateseos vaahdotetun kerman joukkoon
ohueana nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Täytä kakku suoraan tarjoilulautaselle irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle ja hyydytä
jääkaapissa
vähintään 4-5 tuntia tai yön yli.

Tee valkosuklaamassa valmiiksi päivää ennen kuorruttamista. Värjää massa vaalean roosan väriseksi. Kaulitse ohuehkoksi levyksi. Nosta levy hyytyneen kakun päälle ja silitä sileäksi. Poista ylimääräiset reunat.

 Muotoile kukkia ja koristele kakku niillä, helmillä ja kaulintamassasta tehdystä luvulla 80.

ONNEA VIELÄ KERRAN N JA S ! 😀

Kommentit (4)

Tosi kaunis ja naisellinen kakku! Ja kakku on niin upea väreineen sisältäkin, ettei olisi välttämättä tarvinnut lainkaan kuorrutetta ;D

Kiitos Taru 🙂 Tuosta täytteestä tuli tosiaan aikas herkullisen värinen ja näköinen pienellä määrällä pastaväriä 🙂 Ja tosiaankin, toimisi nude-kakkuna mainiosti ;D

Jos käytän pakastemansikoita täytteeseen, tulisiko tämä jotenkin huomioida? Esim. vaikuttaako täytteen koostumukseen ja onko mansikoiden määrä sama.

Täyte onnistuu ilman ohjeen muokkausta sekä pakastemansikoista että tuoreista 🙂

Kommentoi juttua: Yhteinen 80-vuotiskakku työkavereille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X