Hyvinvointi

Hörppy janoiselle hipiälle! Toimitus testasi kolmea kasvovettä

Kasvovesi kosteuttaa ja auttaa muiden hoitotuotteiden imeytymistä. Kotilieden toimitus testasi kolmea erilaista tuotetta.

Kun luontaisesti hieman happaman kasvojen ihon pesee emäksisellä hanavedellä, ihon suojavaippa saattaa ärtyä. Kasvovettä suositellaankin iholle, joka kiristää tai tuntuu kuivalta kasvojenpuhdistuksen jälkeen.

Kasvovedet sisältävät yleensä veden lisäksi erilaisia suojaavia, hoitavia ja puhdistavia raaka-aineita, usein myös etanolia ihon puhdistamiseen.

Kuiva- tai herkkäihoisen kannattaa välttää alkoholia sisältäviä ihovesiä. Tällöin puhdistavan kasvoveden sijaan kannattaa ostaa kosteuttava kasvovesi.

Tyypillisesti kasvovettä levitetään kasvojen ja kaulan iholle vanulapulla, eikä huuhdella sen jälkeen pois. Tarjolla on myös suihkutettavia vesiä ja matkalle mukaan otettavia kasvovesilappuja.

Kasvovesiä on kehitetty monenlaisiin tarkoituksiin, ne voivat virkistää, vaalentaa tummentumia, ruskettaa, kirkastaa tai vaikka kuivattaa näppylöitä.

Kasvovettä on kehuttu ihonhoidon tehostajaksi, sillä kosteuttamisen lisäksi se auttaa muiden hoitotuotteiden imeytymistä.

Lue myös: Haaveiletko heleästä ihosta? Lue ammattilaisen ohjeet kasvojen ja vartalon kuorintaan

1. Kukkasia tulehduksiin, Frantsila Calendula Face Mist 21,30 e

Frantsila Calendula Face Mist
Frantsila Calendula Face Mist Kuva: Valmistaja

Antioksidanttinen kasvovesi lupaa rauhoittaa tulehtunutta ihoa. Se sisältää ihosoluja uudistavia kartenoideja. Tuotetta suihkutetaan suoraan kasvoille.

Vesi imeytyy ihoon nopeasti, joten sitä sopii suihkutella pitkin päivää, mutta erityisesti sitä suositellaan käytettäväksi ennen kosteusvoidetta. Ainesosat ovat varsin kukkaisia: luomukehäkukan uute ja hydrolaatti eli kehäkukan kukkaisvesi.

Tuoksu on voimakas ja makea. Kasvovedessä on myös keto-orvokkia ja ratamoa. Niiden luomuyrttiuutokset pehmentävät ja uudistavat ihoa. Tuote on vegaaninen ja kaikille ihotyypeille sopiva.

2. Hyvästit maksaläiskille, Ole Henriksen Glow20H Dark Spot Toner, 27,50 e

Ole Henriksen Glow20H Dark Spot Toner
Ole Henriksen Glow20H Dark Spot Toner Kuva: Valmistaja

Tämä on kehitetty erityisesti maksaläiskien, ryppyjen ja juonteiden torjumiseen. Koostumus kuulostaa herkulliselta: sitruunaa, lakritsijuuriuutetta, sokeriruokoa, kamomillaa ja santelipuu-uutetta.

Kasvoveden AHA-hapot kuorivat ihoa, joten tätä käytettäessä kannattaa käyttää myös hyvää aurinkosuojaa. Kasvovettä suositellaan käytettäväksi vain iltaisin, kenties juuri kuorivan vaikutuksen vuoksi.

Tuoksu on sitruunaisen raikas. Iholla kasvovesi pistelee ja kirveltää. Iho näyttää jo muutaman päivän käytön jälkeen kuulaalta ja puhtaalta.

Lue myös: Hoitovesi on ihonhoidon uusi hitti – katso, mitkä tuotteet menestyivät testissä

3. Herkän hellijä, Madara Comforting Toner, 19,90 e

Madara Comforting Toner
Madara Comforting Toner Kuva: Valmistaja

Kuivalle, kiristävälle ja herkälle iholle suunniteltu kasvovesi on hyvin miedon tuoksuinen. Se sisältää rauhoittavia ainesosia: kamomillauutetta, melissaa ja ruiskaunokkivesiä.

Kasvovesi tuntuu kevyeltä, se katoaa vauhdilla ihoon. Tämä tuntuu erittäin miedolta. Rauhoittava kasvovesi pehmentää ihoa ja vähentää ihoärsytystä.

Kasvoveden luvataan myös lisäävän ihon sileyttä ja tasapainoa sekä tehostavan muiden tuotteiden imeytymistä. Tuote on vegaaninen ja pullo kierrätysmuovia.

Lue myös Anna.fi: Kasvovesi viimeistelee ihon puhdistuksen – kosmetologi kertoo, miten kasvovettä tulisi oikeaoppisesti käyttää

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 11/2021.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hörppy janoiselle hipiälle! Toimitus testasi kolmea kasvovettä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.