Hyvinvointi

Itse tehty deodorantti – säästä selvää rahaa: vain 3 ainetta

Et halua lopettaa deodorantin käyttöä, mutta kaipaat luonnollista ja ympäristöystävällistä vaihtoehtoa? Itse tehty deodorantti valintasi, sillä diy-deodorantti on muoviton, alumiiniton ja halpa. Katso, kuinka kotitekoinen deodorantti tehdään!

Itse tehty deodorantti syntyy vain kolmella ainesosalla. Kaikki tarvittavat ainekset löytyvät todennäköisesti jo kotisi ruokakaapeista tai vähintään lähikaupasta.

Kotitekoisessa dödössä ruokasooda neutralisoi hajuja, kookosöljy hoitaa ihoa ja tekee deodorantista helposti levittyvän ja perunajauho imee kosteutta ja tekee deodorantin koostumuksesta kiinteän. Perunajauhojen tilalla voi kokeilla myös maissitärkkelystä.

Voit halutessasi lisätä deodoranttiin vielä tuoksua eteerisestä öljystä. Ilman eteeristä öljyä deodorantti tuoksuu kookokselle.

Jos kookoksen tuoksu häiritsee, etsi luontaistuotekaupoista tuoksuttomia kookosöljyjä.

Lue myös: Tee ihoa hellivä DIY-kuorintavoide itselle tai lahjaksi – kaikki ainekset löytyvät jo kaapistasi!

Diy-deodoranttiin tarvitset

Lue myös: Eteeriset öljyt auttavat moneen vaivaan – näin aloitat niiden käytön

Tee itse tehty deodorantti näin:

  1. Mittaa kulhoon ruokasooda ja perunajauhot. Sekoita lusikalla.
  2. Lisää kookosöljy jauhoihin ja nypi öljy ja jauhot sekaisin. Valmis deodorantti muistuttaa koostumukseltaan hammastahnaa. Voit laittaa kookosöljyä vähemmän, jos haluat tahnasta kiinteämpää tai lisätä enemmän kookosöljyä, jos haluat tahnasta juoksevampaa.
  3. Jos haluat, lisää seokseen muutama tippa mieleistäsi eteeristä öljyä. Eteeriset öljyt voivat tuoksua voimakkaasti, joten kannattaa lisätä ensin yksi tai kaksi tippaa ja tuoksutella, onko deodorantin tuoksu sopiva. Muista, että sitrusöljyt herkistävät ihoa auringonvalolle ja iho palaa helposti.
  4. Laita tahna lasipurkkiin ja lasipurkki yöksi jääkaappiin kovettumaan.
  5. Deodoranttia voi säilyttää kovettumisen jälkeen huoneenlämmössä. Itse tehty deodorantti kestää kuukauden tai pari.
  6. Levitä kotitekoista deodoranttia joko sormilla tai lusikalla puhtaisiin ja kuiviin kainaloihin.
diy-deodorantti on helppo tehdä itse

Lue myös: Diy-jalkakylpysuola – tee itse ihana hemmottelulahja jaloille itsellesi tai läheisellesi

Emäksinen ruokasooda voi ärsyttää herkkää ihoa, joten testaa deodoranttia pienelle alueelle ihoa ennen kuin laitat sen tositoimiin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Itse tehty deodorantti – säästä selvää rahaa: vain 3 ainetta

EA

Tämä on toiminut todella hyvin näillä heinäkuun helteillä, mitä nyt sulaa, kun lämpötila nousee yli 25 asteeseen. Mutta se on lyhytaikaista onneksi eikä vaikuta käyttöön juurikaan.
Kiitos ohjeesta!

Hanz

Tämä ohje oli itselle mainio DIY-dödön teon aloittamiseen. Itsellä parilla ensikokeilulla perunajauhoversiot olivat hieman paakkuisia ja siten hankalia käytössä, Maizena-maissitärkkelys-’rinnakkaistuotteeseen’ vaihtamalla sitten sainkin miellyttävän tasaisen ja käytössä toimivamman seoksen.
Muutamalla tipalla tuoksu oli mielestäni todella mieto, nostin määrää omissa seoksissani huomattavasti suuremmaksi (30+ tippaa; lueskeltuani muita vastaavia ohjeita). Riippunee tosin omista mieltymyksistä ja eri eteeristen öljyjen voimakkuudesta. Itselle valikoitui myyjän suosituksesta ’miehekkääksi’ tuoksuksi mustakuusi itse kaavailemieni katajan tai männyn sijaan.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.