Hyvinvointi

Testissä jalkavoide marketista, apteekista ja hoitolamerkiltä – suosikkivoiteen hinta-laatusuhde vakuutti

Testasimme jalkavoiteet kolmesta hintaluokasta. Parhaat pisteet sai keskihintainen jalkavoide, joka pehmittää kantapäät urean avulla.

Kotilieden toimittaja Iina Alanko, 57, kokeili talven kuivattamiin jalkateriinsä ja karheisiin kantapäihinsä kolmea jalkavoidetta eri hintaluokista. Testin paras jalkavoide löytyi tällä kertaa apteekin hyllyltä.

Taika Kosteuttava jalkavoide.
© Taika

Marketin edullinen jalkavoide imeytyy nopeasti

Testissä: Taika Kosteuttava jalkavoide 60 ml / 6,20 e
Lupaus: Kevyt, nopeasti imeytyvä koostumus, joka hoitaa ja pehmentää kuivia jalkapohjia tehokkaasti ja pitkäkestoisesti. Sisältää koivunmahlaa, ksylitolia ja glyserolia.
Kokemus: Ohut, kosteusvoidemainen koostumus. Tuoksu on hyvin mieto ja tunnistamaton, mukana häivähdys minttua. Imeytyy nopeasti ja virkistää ihoa. Kosteuttaa mutta ei kummemmin pehmennä. Söpö vaaleanvihreä tuubi henkii ekologisuutta.
Ostaisinko? Edullinen tuote, toiminee jalkoihin, jotka eivät ole niin kuivat kuin omani. Vaatisi ehkä pidempiaikaista ja säännöllistä käyttöä.
Pisteet: 3/5

Jalkavoide Babe Foot Repairing Cream.
© Babe

Apteekin jalkavoide pehmittää jalkapohjat urean avulla

Testissä: Babe Foot Repairing Cream, 100 ml / 14,50 e
Lupaus: Espanjalaisen apteekkikosmetiikkasarjan jalkavoide kuiville jaloille ja halkeileville kantapäille. Poistaa jaloista karheutta tehden niistä pehmeämmät. Sopii erityisen hyvin diabeetikoiden jalkojen hoitoon. Sisältää 10 prosenttia ureaa sekä muun muassa karitevoita ja glyserolia.
Kokemus: Miellyttävä, mieto ja puhdas tuoksu. Emulsiomainen voide jättää ihon sen verran öljyiseksi, että sukat on hyvä vetää jalkaan käytön jälkeen. Pehmitti kuivia kohtia, jotka oli helppo raspata sileäksi parin, kolmen käsittelyn jälkeen. Pakkauksen ulkonäkö asiallisen apteekkimainen ja ihan tyylikäs.
Ostaisinko? Hyvä hinta-laatusuhde, joten ostaisin. Tämän voisi antaa myös lahjaksi.
Pisteet: 4,5/5

Lue myös: 10 kosmetiikkalöytöä marketista: näissä tuotteissa on hinta ja tehoaineet kohdallaan

Jalkavoide Exuviance Exfoliating & Conditioning Foot Balm.
© Exuviance

Ylellinen voide jättää jalat silkinpehmeiksi, mutta hinta kirpaisee

Testissä: Exuviance Exfoliating & Conditioning Foot Balm, 50 ml/ 35 e
Lupaus: Hoitoloissakin käytettävän sarjan jalkavoide kuorii ja kosteuttaa intensiivisesti ihoa. Sisältää jopa 20 prosenttia AHA- ja PHA-happoja, jotka edistävät ihon luontaista uusiutumisprosessia sekä E-vitamiinia, joka hoitaa ihoa. Sopii myös käsien ja kyynärpäiden ihon hoitoon. Ei sisällä lisättyä tuoksua.
Kokemus: Hieman happamalta tuoksahtava, koostumukseltaan ylellisen tuntuinen voide imeytyy nopeasti ja saa jalat tuntumaan silkinpehmeiltä. Toimii myös kuiviin kyynärpäihin.
Ostaisinko? Jalkavoiteeksi kallis, joten jäisi minulta hyllyyn, vaikka pehmittikin kantapäitä tehokkaasti. Tähän hintaan olisin kaivannut jo vähän luksusta myös tuoksussa ja tuubin ulkonäössä.
Pisteet: 4/5

Kommentoi

Kommentoi juttua: Testissä jalkavoide marketista, apteekista ja hoitolamerkiltä – suosikkivoiteen hinta-laatusuhde vakuutti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.