Hyvinvointi

Vaivaako kuiva päänahka? Testasimme 3 hiuspohjan kosteuttajaa – yöksi jätettävä tehohoito vei voiton

Kuivuuko hiuspohja? Testasimme kuivalle päänahalle kolmea kosteuttavaa tuotetta. Paras tuote oli hintavin mutta myös yllättävän riittoisa.

Hiuspohjan hoito kiinnostaa nyt monia – eikä ihme, kuiva päänahka on yleinen ongelma erityisesti talvikaudella. Kotilieden toimittaja Riikka Lehtovaara, 54, testasi kolmea hiusten ja hiuspohjan hoitoon tarkoitettua, kosteuttavaa tuotetta eri hintaluokista. Riikan hiukset ovat helposti rasvoittuvat ja päänahka päivittäisten pesujen kuivattama.

Edullinen hiusnaamio sopii päivittäiseen käyttöön hoitoaineeksi

Hiusten ja hiuspohjan hoito. XZ Kauraöljy -hiusnaamio.
© XZ

Testissä: XZ Kauraöljy -hiusnaamio, 250 ml / 5 e
Lupaus: Kauraöljyn keramidit, mitä ne ikinä ovatkaan, lupaavat hemmotella hiuksia ja tehdä niistä vähemmän huokoiset, terveet, hoidetut ja kiiltävät. Luonnolliseen lopputulokseen päästään ilman silikoneja. Naamio myös tehokosteuttaa hiuspohjaa.
Kokemus: Riittoisaan purkkiin pakattu hoitoaine on, no hoitoainetta. Se imeytyy pyyhekuiviin hiuksiin ja poistaa pörröisyyden mutta jättää toisaalta hiukset hiukan raskaiksi ja latteiksi. Päänahassa en havaitse suurta vaikutusta, mutta tuoksu on miellyttävän luonnollinen.
Ostaisinko? Tuotteessa on hyvä hinta-laatusuhde, joten ostaisin ehdottomasti päivittäiseen käyttöön hoitoaineeksi itselleni tai pitkähiuksiselle tyttärelleni. Iso plussa kotimaisuudesta.
Pisteet: 3½/5

Lue myös: Miksi päänahka kutisee ja pukkaa finnejä? Syy saattaa löytyä tavasta, jolla peset hiuksesi

Vaikutukset vakuuttavat, mutta tuubi hupenee nopeasti

Hiuspohjan hoito. Maria Nila Head & Hair Heal Booster.
© Maria Nila

Testissä: Maria Nila Head & Hair Heal Booster, 50 ml / 9,90 e
Lupaus: E-vitamiinia ja aloe veraa sisältävä viimeistelyhoito kosteuttaa ja rauhoittaa hiuspohjaa sekä tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät vain kolmessa minuutissa. Korvaa hiusnaamion ja hoitoaineen ja suojaa värjättyjen hiusten väriä.
Kokemus: Voidetuubi on pieni, joten kovin moneen käyttökertaan se ei riitä. Toisaalta se on helppo siepata mukaan matkalle. Lupausten mukainen allergeenivapaa tuoksu on mieto ja miellyttävän vaniljainen. Tuote on helppo levittää päänahkaan ja hiuksiin. Se huuhtoutuu helposti, eikä jätä hiuksia raskaiksi tai rasvaisen oloisiksi. Hiukset tosiaan kiiltävät ja päänahan kutinakin lievittyy.
Ostaisinko? Ostan varmasti jatkossa tuubin silloin tällöin, jos haluan erityistä hemmottelua, mutta säännölliseen käyttöön pienikokoinen tuote on hiukan arvokas.
Pisteet: 4½/5

Lue myös Anna.fi: Päänahan oireilu voi johtua niin kuivuudesta, tulehduksesta kuin herkistymisestäkin – tunnista syy ja hoida hiuspohja kuntoon

Riittoisa tehotuote tuntuu ihanalta ja helpottaa päänahan kutinaa

Hiusten ja hiuspohjan hoitoaine Neal´s Yard Remedies Rosemary & Cedarwood Hair Treatment.
© Neal´s Yard Remedies


Tuote: Neal´s Yard Remedies Rosemary & Cedarwood Hair Treatment, 50 g / 15 e
Lupaus: Tehohoito lupaa stimuloida hiuspohjaa ja antaa elinvoimaa kiillottomille ja värjäysten, kloorin tai sääolojen rasittamille hiuksille.
Kokemus: Toisin kuin nestemäisissä tuotteissa, hoitoaine tavallaan vuollaan purkista ja lämmitellään käsien välissä öljymäiseksi. Pidän voimakkaasta tuoksusta. Päänahassa tuote tuntuu ihanalta, kutina helpottaa jo muutaman hoitokerran jälkeen. Tuotetta pidetään päässä vähintään puoli tuntia, mutta pidän erityisesti siitä, että sen voi jättää päänahkaan koko yöksi ja huuhdella aamulla. Hiukset tuntuvat ilmavilta ja päänahka levänneeltä.
Ostaisinko? Vaikka purkki on pieni, tuote on todella riittoisaa. Ehdottomasti ostaisin, sillä tämä kestää pitkään.
Pisteet: 5/5

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 1/2024.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaivaako kuiva päänahka? Testasimme 3 hiuspohjan kosteuttajaa – yöksi jätettävä tehohoito vei voiton

Sinun täytyy kommentoidaksesi.