Hyvinvointi Tilaajille

Elokuvaohjaaja Kaija Juurikkala sai aivohalvauksen ja menetti sanat –  Kaija ja Juha tietävät mitä rakkaudelle tapahtuu, kun toisen aivot vahingoittuvat

Elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Kaija Juurikkala sai kaksi ja puoli vuotta sitten aivohalvauksen ja menetti sanat. Miten se vaikutti intensiiviseen suhteeseen, joka perustui puhumiseen?

Aamulla mistään ei voinut arvata, että sinä päivänä Kaija ja Juha Juurikkalan elämä päättyisi sellaisena kuin he sen tunsivat. Oli tiistai 12. joulukuuta 2017. Juha lähti aikaisin kotoa Mäntyharjusta Mikkeliin hoitamaan asioita, ja Kaija jäi kotiin.

Juha lupasi tulla takaisin viimeistään kahdeltatoista, ja sitten he lähtisivät yhdessä pystyttämään Kaijan taidenäyttelyä galleriaan Mäntyharjun keskustaan. Oli uskomaton onni, että Juha ehti kotiin jo ennen yhtätoista. Hän oli juuri istunut työpöytänsä ääreen, kun Kaijan päänsärky alkoi.

Massiivinen kipu ei hellittänyt, vaikka Kaija meni sohvalle lepäämään. Kohta hän sanoi Juhalle, että näkö meni mosaiikiksi.

”Siitä tajusin, että tämä ei ole leikin asia. Laskin, että olemme nopeammin sairaalassa, jos ajan omalla autolla”, Juha sanoo.

Kun Kaija ponnisti pystyyn sohvalta, tasapaino petti. Hän ei tuntenut jalkojaan.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.