Hyvinvointi

Testasimme 3 eri hintaista kosteuttavaa lappunaamiota – edullisin tehosi hintaansa nähden hyvin

Kasvonaamiotestissä vertailtiin kertakäyttöisiä kasvonaamioita kolmesta eri hintaluokasta. Korealainen luonnonkosmetiikkanaamio hurmasi tehollaan mutta tuoksui turhan tymäkälle.

Kosteuttava kasvonaamio tuo arkeenkin hippusen luksusta. Toimituspäällikkö Aino Loikkanen, 36, testasi kolme kertakäyttöistä kasvonaamioita eri hintaluokista. Ainolla on normaali, talvikuiva iho.

KOCOSTAR Polyglutamic Acid Happy Mask kosteuttava kasvonaamio.
© KOCOSTAR

Edullisin kosteuttava kasvonaamio ylsi vertailussa kakkoseksi

Testissä: KOCOSTAR Polyglutamic Acid Happy Mask, 3,90 e / kpl
Lupaus: Kangasnaamio sisältää tehokosteuttavista ominaisuuksistaan tunnettua polyglutamiinihappoa, manteliöljyä ja kasviperäistä kollageeniuutetta, jotka yhdessä lukitsevat kosteuden ihoon pitkäkestoisesti, tehden ihosta sileämmän ja täyteläisemmän.
Kokemus: Todella miellyttävä, hennon kukkainen tuoksu. Pussissa on paljon voidetta, ja jo kangasta kasvoille asetettaessa sitä saa käsiinsä enemmän kuin niihin saa hierottua. 20 minuutin vaikutusajan jälkeen iso osa aineesta on imeytynyt ihoon. Iho tuntuu kosteutetulta mutta valitettavan tahmealta. Kosteuttava vaikutus tuntuu kuitenkin vielä seuraavana päivänä. Pussissa kehotetaan levittämään kasvovesi ennen naamiota, mikä ihmetyttää.
Ostaisinko? Voisin ostaa, koska naamio on edullisimmasta päästä ja tuntui, että se kosteutti talvi-ihoa.
Pisteet: 3½/5

Lue myös: Kosmetologi listaa 5 asiaa, joita ei koskaan tekisi itse – nämä tavat myös sinun kannattaa hylätä heti!

NOBE Superfood Skincare Oat Wonder Hydrating Sheet Mask
© NOBE

Keskihintaisen kangasnaamion vaikutus jäi lyhytaikaiseksi

Testissä: NOBE Superfood Skincare Oat Wonder Hydrating Sheet Mask, 5,90 e / kpl
Lupaus: Superfoodeilla rikastettu, tehokosteuttava ja rauhoittava, kotimainen kangasnaamio. Sisältää kaurauutetta sekä aloe veraa, jotka yhdessä vähentävät ihoärsytystä ja kutinaa, antioksidanttisia mustikan ja vihreän teen uutteita sekä voimakkaasta kosteu­densitomiskyvystään tunnettua hyaluronihappoa.
Kokemus: Mieto vaniljajugurttia muistuttava tuoksu. Geelimäinen naamio on kostea mutta ei valu kasvoilla. Tuntuu viileältä ja mukavalta. 15 minuutin vaikutusajan jälkeen loppu aineesta hierotaan kasvoille, ja se imeytyykin ihoon hyvin. Seuraavana päivänä saan kuitenkin hieroa kosteusvoiteita entiseen tapaan, joten ohuen geelin kosteuttava vaikutus ei ole kovin pitkäaikainen.
Ostaisinko? Testin kolmikosta en valitsisi tätä naamiota lyhyen vaikutuksensa takia.
Pisteet: 3/5

Lue myös Anna.fi: Tässä on paras kasvonaamio – 7 tuotteen vertailuvoittaja teki kuivalle naamalle ihanuuksia: ”Ihoni hehkuu”

Whamisa Hydro Gel Mask Seeds kasvonaamio.
© Whamisa

Testin paras kosteuttava kasvonaamio: hyvä vaikutus, tymäkkä tuoksu

Testissä: Whamisa Hydro Gel Mask Seeds, 9,90 e / kpl
Lupaus: Rauhoittava, pehmentävä ja kirkastava hydrogeelinaamio kaikille ihotyypeille. Sisältää riisin, soijan ja kauran fermentoituja uutteita. Kiinteyttää sekä silottaa ihon juonteita tehden siitä pehmeän.
Kokemus: Erittäin voimakkaasti hajustettu naamio. Tuoksu tuo mieleen laventelin ja yrtit. Ei hajuherkille. Naamiossa on runsaasti geelimäistä ainetta, mutta se pysyy hyvin paikoillaan kasvoilla. 20 minuutin kuluttua ainetta on kasvoilla selvästi vähemmän. Loppu aine hierotaan kasvoille, ja iho tuntuu ihanan kosteutetulta. Puoliso huomauttaa poikkeuksellisen tymäkästä tuoksusta kasvoilla. Vaikutus tuntuu vielä seuraavanakin päivänä.
Ostaisinko? Vaikutus on testin paras mutta tuoksu huonoin. Voisin ostaa kuitenkin toistekin. Ohjeissa tosin kehotetaan käyttämään naamiota 2–3 kertaa viikossa neljän viikon ajan, mikä tulisi melko kalliiksi.
Pisteet: 4/5  

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 1/2024.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Testasimme 3 eri hintaista kosteuttavaa lappunaamiota – edullisin tehosi hintaansa nähden hyvin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.