Suhteet

Parempi parisuhde pienillä teoilla: 10 arkista tapaa, jotka pelastavat paljon

Yhteiset kävelylenkit ja hyvän yön toivottaminen kumppanille kuulostavat pieniltä asioilta. Nämä arkiset tavat ovat kuitenkin suuria rakkaudenosoituksia, jotka lujittavat suhdetta ja ehkäisevät kriisejä. Lue lisää!

Yllättävän pienet tavat, kuten aamukahvin keittäminen puolisolle, voimistavat rakkautta. Arkisten huomionosoitusten laiminlyöminen taas voi aiheuttaa eripuraa ja viileyttä.

Listasimme 10 pientä tapaa, jotka ehkäisevät riitoja ja tuovat romantiikkaa arkeen:

1. Käykää yhdessä kävelyllä

Yhteiset kävelyretket tekevät hyvää kunnolle ja parisuhteelle. Liikunta saa mielihyvähormonit hyrräämään ja lievittää stressiä. Kun päästelette höyryjä lenkkipolulla, jaksatte kohdella toisianne kauniisti ja kärsivällisesti.

Luonnon äänet ja tuoksut rauhoittavat, ja lenkillä on helpompi jutella vaikeista asioista kuin pöydän ääressä. Luonnon tarkastelu antaa myös jutun juurta parille, jolle puhuminen on vaikeaa.

2. Keittäkää toisillenne aamukahvit

Tapa, jolla aloitamme aamun, määrittää koko päivän tunnelmaa. Kumppanille kannattaa huikata hyvät huomenet kiireisenäkin aamuna. Pieni suukko tai halaus lämmittää mieltä pitkään.

Aamukahvi on suomalaisille pyhä asia. On ihanaa herätä kahvintuoksuun ja kävellä valmiiseen pöytään. Kahvin keittäminen kumppanille osoittaa, että haluat tuottaa hänelle mielihyvää jopa unenpöpperössä.

3. Tehkää toisillenne palveluksia

Aamukahvin lisäksi parin kannattaa hemmotella toisiaan muilla pienillä palveluksilla. Pane sauna lämpiämään, kun kumppanisi on lenkillä tai imuroi auto, kun hän on lähdössä tien päälle.

Palvelukset ovat konkreettinen ja helppo tapa osoittaa rakkauttaan. Välittämistä ilmaisevat teot sopivat hyvin ihmisille, joita tunteista avautuminen ujostuttaa.

Lue myös: Tiesitkö, että on olemassa 5 erilaista rakkauden kieltä? Näppärä testi kertoo, mitä niistä sinä puhut

arkiset teot pitävät parisuhteen tuoreena

4. Kokatkaa yhdessä

Ruoanlaiton ei tarvitse tuntua pakolliselta rutiinilta. Yhteinen kokkailuhetki voi olla hauska, ja joudutte puhaltamaan yhteen hiileen, kun valmistelette ateriaa.

Päivän tapahtumia ja mieltä painavia asioita on helppo käydä läpi ruoanlaiton lomassa. Herkulliset tuoksut ja värit virittävät mielenne aistilliselle tuulelle, ja voitte nauttia romanttisen jälkiruoan.

5. Katsokaa yhdessä televisiota

Televisiota syytetään usein suhteen aikavarkaaksi. Yhteinen televisiohetki voi kuitenkin olla paria yhteen hitsaava rituaali. Tv-ohjelma voi jopa murtaa jään, jos olette riidoissa tai puhuminen on teille vaikeaa.

Pysytte kartalla toistenne mielipiteistä ja arvoista, kun katsotte uutisia ja ajankohtaisohjelmia ja keskustelette niistä. Komediat saavat teidät nauramaan, ja naurulla on rentouttava ja mielihyvää lisäävä vaikutus.

Lue myös: Nyt ei katsottava lopu hetkeen! Kotilieden lukijat vinkkaavat yli 30 tv-sarjaa, jotka juuri nyt kannattaa katsoa

6. Viestitelkää päivän aikana

Olkaa toisiinne yhteydessä päivän aikana osoittaaksenne, että ajattelette toisianne. Viesteissä ei tarvitse olla erityistä asiaa. Riittää, kun kerrot, että sinulla on rakastasi ikävä tai ilahdutat häntä hauskalla kuvalla.

Voit jättää myös kirjeen kumppanisi taskuun tai hänen kannettavan tietokoneensa väliin. Pieni yllätys piristää, ja sydämen piirtäminen riittää, jos runosuonesi ei kuki.

7. Kiittäkää toisianne

Kumppanille pitäisi sanoa kiitos vähintään kerran päivässä. Tämä pieni sana ilmaisee, että huomioit hänen vaivannäkönsä. Sano kiitos, kun toinen vie roskat, hakee lehden postilaatikosta tai tyhjentää pesukoneen.

8. Kehukaa toisianne

Kehuminen osoittaa, että arvostat kumppaniasi. Sinun ei tarvitse pitää vuolaita ylistyspuheita, vaan riittää, kun annat rakkaallesi tunnustusta arkisista teoista.

Kehaise kumppaniasi, kun hän navigoi sujuvasti iltapäiväruuhkassa tai kilpailuttaa sähkösopimuksenne.

Lue myös: Asiantuntija kertoo, mikä on suomalaisten parisuhteiden isoin pulma – ja listaa 9 tapaa, joilla teet suhteestasi entistä paremman

9. Kosketelkaa muulloinkin kuin rakastellessanne

Koskettelu lisää mielihyvähormonien erittymistä ja vahvistaa kiintymystä. Hellikää siis toisianne muulloinkin kuin seksin aikana. Koskettelun ei tarvitse johtaa aina rakasteluun, sillä tarvitsemme välillä pelkkää läheisyyttä.

Koskettelusta voi tehdä intiimin leikin, jolla ilmaisette kiintymystänne myös muiden aikana. Hipaise kumppanisi selkää kassajonossa ja ota häntä kädestä kiinni keskellä katua.

10. Toivottakaa toisillenne hyvää yötä

Tapa, jolla päätätte päivän, on yhtä tärkeä kuin aamurutiinit. Jos menette riidoissa nukkumaan, ikävät ajatukset häiritsevät unta ja olette aamulla pahemmalla tuulella.

Vaikka ette saisi selvitettyä riitaanne illalla, toivottakaa toisillenne hyvää yötä. Se ilmaisee toisen arvostusta ja huomiointia, vaikka olisitte erimielisiä. Hyvänyöntoivotus keventää mieltä, ja riidan selvittäminen on aamulla helpompaa.

Lähteet: Huffington Post, Lifehack, Loop, Psych Central

Kommentoi

Kommentoi juttua: Parempi parisuhde pienillä teoilla: 10 arkista tapaa, jotka pelastavat paljon

Anneli115

Näinhän se on. Kaikkein ihanin välittämisen osoitus yhteiselämässämme oli, kun mieheni oli poiminut lemmikkejä mökirannasta ja ojensi ne, kun nousin merestä aamu-uinilta ja sanoi: ”Hyvää ensimmästä lomapäivää!” Kannan kiitollisena muistoa sydämessäni. Anneli Kuukka

Viiru

Ihan hyviä juttuja, mutta jos vain toinen puolisoista keittää aamukahvit, patistaa yhteisille lenkeille, katselee televisiota ja tekee pikku palveluksia, niin ankeata on. Toiselle puoliskolle nämä ovat jo niin itsestäänselvyyksiä, ettei edes huomaa saavansa mitään ylimääräistä. Vaikea on tässä tilanteessa enäö kovin helläksi heittäytyä.

akka

Kun itse vuosia tekee isompia ja pienempiä tekoja yhteiseksi hyväksi ja toisen puolesta,lopulta myös toiselle kuuluvia töitä omien lisäksi saaden palkaksi pelkkää haukkumista niin kyllä siinä rakkaus hiipuu. Kun toinen vain valittaa ja ruikuttaa ja jättää pienetkin työt tekemättä niin ei huvita enää mutta erotakaan ei viitsi.

Leena

Leena.
Olen olut mieheeni rakastunut,mutta kun jäi eläkkeelle,niin en osaa tehdä mitään,jos teen hän käy ”nyppimässä”ja katsoo onko hyvin.tuntuu että en jaksa .Avioliittoa 34v

Onneton

Eipä noista mikään auttanut kun tuli toinen nainen kuvioihin.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.