Suhteet

Tiesitkö, että on olemassa 5 erilaista rakkauden kieltä? Näppärä testi kertoo, mitä niistä sinä puhut

Rakkauden kieli kertoo, millaiset teot ja sanat sinä koet osoituksena rakkaudesta. Kotilieden testi kertoo, mitä rakkauden kielistä puhut!

Pelkkä rakkaus ei aina riitä onnelliseen parisuhteeseen. Ihmiset osoittavat rakkauttaan eri tavoin ja toivovat eri asioita myös kumppaniltaan. Erään teorian mukaan meillä jokaisella on oma rakkauden kieli. Se kertoo, millaiset asiat kukin kokee rakkaudenosoituksina.

Kirjailija ja pariterapeutti Gary Chapmanin kehittämän teorian mukaan rakkauden kieliä on viisi. Chapmanin mukaan jokaisella on ainakin yksi rakkauden ”pääkieli”, mutta sen lisäksi myös muut kielet voivat näkyä elämässä.

Miksi oma ja kumppanin rakkauden kieli olisi hyvä tuntea? Teorian ytimessä on toisen ymmärtäminen ja erilaisuuden hyväksyminen – kaikki rakastavat ja kaipaavat rakkautta eri tavoilla. Jos ymmärtää, etteivät kaikki kaipaa rakkaudessa samoja asioita, ihmissuhteiden ylläpitäminen voi olla helpompaa.

Lue myös: Leskeksi jääneen Maaritin rakkaustarina: ”Eteisessä saatan edelleen huutaa ’huhuu’”

Mikä rakkauden kieli on sinulle ominaisin?

Se, mitä rakkauden kieltä puhut, kertoo siitä, minkä koet rakastavaksi eleeksi. Kumppanin rakkauden kieli puolestaan paljastaa, millaiset eleet hän kokee rakkaudenosoituksiksi. Väestöliitto kertoo, että pariskunnat puhuvat harvoin täysin samaa rakkauden kieltä.

Mitä rakkauden kieltä sinä puhut? Tee testi ja selvitä!

Rakkauden kieli: Mitkä ovat viisi rakkauden kieltä?

1. Sanojen kieli

Kauniiden sanojen kieltä puhuva uskoo siihen, että sanat tekevät hyvää. Teot eivät aina puhu sanoja voimakkaammin – lempeät ja kannustavat sanat voivat tukea itsetuntoa ja vahvistaa kokemusta siitä, että on erityinen.

Jos kauniiden sanojen kieli on sinulle tärkein rakkauden kieli, päiväsi piristyy kehuista ja kiitoksista. Aamupuuhien lomassa kuiskattu ”minä rakastan sinua” lämmittää mieltäsi vielä pitkälle iltaan. Vastaavasti ikävät sanat voivat tuntua musertavilta. Ne voivat jäädä kummittelemaan mieleesi pitkiksi ajoiksi.

2. Tekojen kieli

Uskotko, että tiskivuoren raivaaminen tai imurointi on rakkaudenosoitus? Saatat puhua tekojen kieltä. Tekojen kieltä puhuva tietää, että arkiseltakin tuntuvat mutta omaa työmäärää helpottavat eleet voivat olla juuri niitä merkityksellisimpiä.

Rakkaudenosoitus voi olla tekojen kieltä puhuvalle siivoaminen tai vaikkapa matkan varaaminen. Laiskuus, lupausten rikkominen ja toisen työmäärän kasvattaminen voivat loukata syvästi.

3. Lahjojen kieli

Lahjojen kieltä ei pidä sekoittaa materialismiin. Lahjan hinnalla tai suurudella ei välttämättä ole merkitystä. Tärkeää on, että lahjan saajaa on ajateltu, kun lahjaa on valittu. Pohjimmiltaan lahja viestii, että kumppani on ollut lahjan antajan mielessä.

Lahjojen kieltä puhuvalle tulee huolella valitusta lahjasta ymmärretty, huomioitu ja rakastettu olo. Unohdettu syntymäpäivä tai ajattelematon lahja välittyy lahjojen kieltä puhuvalle välinpitämättömyytenä ja kylmyytenä. ”Rakastaako hän edes minua, jos hän ei koskaan muista minua vuosipäivänämme?”

Lue lisää: Mitä sait kumppaniltasi lahjaksi? Tämän se kertoo parisuhteestanne

4. Laatuajan kieli

Laatuajan kieltä puhuvalle yhdessä vietetty aika huutaa rakkautta kovempaa kuin yksikään ääneen lausuttu rakkaudenosoitus. Laske siis puhelin alas, sulje televisio ja todella keskity olemaan läsnä laatuajan kieltä puhuvan kanssa. Kuuntele, osoita kiinnostusta ja keskustele.

Arkiaskareiden hoitaminen ja sovittujen treffien siirteleminen loukkaavat laatuajan kieltä puhuvaa, koska hänelle tärkeintä olisi saada kumppanin kanssa kahdenkeskistä aikaa.

5. Kosketuksen kieli

Fyysinen rakkauden kieli ei suinkaan tapahdu vain makuuhuoneessa. Kosketuksen kieltä puhuva nauttii kaikenlaisista kosketuksista: halauksista, suudelmista ja käsien pitelystä. Kevyestä kosketuksesta ruoanlaiton lomassa ja selälle lasketusta kädestä.

Kosketus tuo sen kieltä puhuvalle rakastetun, turvallisen ja yhteenkuuluvan olon. Fyysisesti liian etäinen kumppani istuttaa mieleen epävarmuuden, joka pahimmillaan johtaa siihen, ettei kosketuksen kieltä puhuva koe olevansa lainkaan rakastettu.

Lähteet: The 5 Love LanguagesVäestöliitto

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tiesitkö, että on olemassa 5 erilaista rakkauden kieltä? Näppärä testi kertoo, mitä niistä sinä puhut

Mysteeri raiskaaja

Rakkauden mies

Kpi

Sanojen kieltä

Kpi

Sanojen kieltä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.