Suhteet Tilaajille

Marjaana, 54, alkoi tapailla ystävänsä kanssa samaa miestä: ”En ole kertonut asiasta ystävälleni”

Marjaana ajautui keskelle kolmiodraamaa, ja tilanne tuntuu hämmentävältä. Marjaana ei haluaisi menettää ystäväänsä, mutta oltuaan pitkään yksin, deittailu tuntuu hyvältä. Miten hänen kannattaisi edetä?

”Minulla on ystävä, johon olen tutustunut työni kautta. Meillä on paljon yhteistä ja viihdymme toistemme kanssa töiden ulkopuolellakin. Ystäväni tapailee erästä miestä, ja satuin tapaamaan hänet ystäväni luona. Kuinka ollakaan, sovin miehen kanssa treffit. Nyt minäkin olen tapaillut miestä jonkin aikaa, mutta en ole kertonut asiasta ystävälleni. Meillä on siis menossa jonkinlainen kolmiodraama.

Haluaisin jatkaa miehen deittailua, mutta en haluaisi menettää ystävääni ja yhteistyökumppaniani. En tiedä miten pääsisin eteenpäin, sillä olen ymmälläni omista tunteistani. Olen ollut pitkään yksin, enkä haluaisi luopua mielenkiintoisesta ja mukavasta suhteesta, koska tunnistan miehessä paljon samankaltaisuutta itseni kanssa. Mitä minun kuuluisi tehdä? Voisinko edes jatkossa luottaa mieheen, joka nyt tapailee samaan aikaan kahta naista? Entä miten selitän tilanteen ystävättärelleni?” kysyy Marjaana, 54.

Mieti omia tarpeitasi, paripsykoterapeutti neuvoo

”Kyse on niin monitahoisesta tilanteesta, että tarkastelunäkökulmia on monia. Marjaanalla on kyllä paljon pohdittavanaan”, aloittaa perhe- ja paripsykoterapeutti, tanssi-liiketerapeutti, työnohjaaja Tanja Pihlaja.

Ensin Marjaanan pitäisi miettiä omia tarpeitaan. Mihin hän haluaa sitoutua ja mikä on hänelle merkityksellistä? Minkälainen tapa elää olisi sopivin kumppanuuden ja seurustelun näkökulmasta, mikä saa hänet elämässä tyytyväiseksi ja mistä hän ei ole valmis luopumaan? Tarpeita läpikäymällä Marjaanalle selkiytyy, mitä hän elämältään odottaa ja mistä hän haaveilee. Samalla hän saattaa tulla tietoiseksi uskomuksista tai peloista, jotka estävät haaveiden toteutumista.

Jokaisella on kaipuu tulla huomioiduksi ja saada osakseen rakkautta. Marjaana voisikin nyt puntaroida suhteitaan. Onko hän valmis luopumaan ystävyys- ja työsuhteestaan, jos tapailu miehen kanssa jatkuu?

Orastavaa suhdetta mieheen olisi syytä tarkastella mahdollisimman järjellisesti ja ilman romanttista sävyä, jos suhde on vielä epävakaalla pohjalla. Ollaanko tapailussa vielä harmittomassa ystävyyssuhteessa ja milloin se Marjaanan mielestä muuttuu vakavammaksi? Näitä kysymyksiä pohtimalla Marjaana pystyy hahmottamaan, mihin hän on valmis ryhtymään ja mihin taas ei.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.