Suhteet

Toiveissa kumppani? Tässä linkit ja vinkit, miten aloitat nettideittailun kypsällä iällä

Uusien ihmisten tapaaminen voi tuntua vaikealta arjen pyörteissä. Internetin treffipalstat tarjoavatkin iästä riippumatta loistavan mahdollisuuden uusien tuttavuuksien luomiseksi.

Nettideittailu ei ole vain nuorten harrastus, vaan erilaiset treffipalstat houkuttelevat myös varttuneempia käyttäjiä. Vaikka valtaosa käyttäjistä on liikkeellä avoimin mielin ja tositarkoituksella, joukkoon mahtuu aina muutama mätämuna, joka käyttää treffipalstaa vilpillisesti. Ennen kirjautumista kannattaa siis tutustua muutamaan vinkkiin, joiden avulla nettideittailu sujuu turvallisesti ja hyvässä hengessä.

Etsi itsellesi sopiva deittisivusto

Treffipalstojen tarjonta on laaja ja itselleen sopivimman ympäristön löytää oikeastaan vain kokeilemalla. Useimpien suosittujen sivustojen täydestä käyttökokemuksesta täytyy maksaa, vaikka myös ilmaisia treffipalstoja löytyy. Käyttäjän kannalta kuukausimaksu ei välttämättä ole täysin huono ajatus, sillä se tarkoittaa useimpien käyttäjien kohdalla sitä, että deittailuun sitoudutaan tosissaan.

Varttuneempaa väkeä löytyy esimerkiksi 50plusmatch-, Suomi24 Treffit-, E-kontakti– sekä Eliittikumppani-sivustoilta. Osta vaikka kuukauden kokeilujakso ja vertaile palveluita toisiinsa. Kuka tietää, vaikka kipinä iskisi piankin netin välityksellä?

Panosta omaan treffiprofiiliin

Varttunut nainen tutkii tietokonetta

”Kuva ois kiva” – nettideittiprofiilissa suorastaan pakollinen. Kuvalliset profiilit keräävät huomattavasti enemmän katselukertoja kuin kuvattomat. Hyvä profiilikuva on kauniissa valossa kuvattu puolivartalokuva, jossa näytät itseltäsi. Jos sinulla on vaikeuksia kuvan siirtämisessä kamerasta tietokoneelle, ystävä- tai perhepiiristä löytyy varmasti apua.

Kuvauksessa kannattaa olla rehellinen: kerro, kuka olet ja mitä etsit. Ei kuitenkaan kannata olla liian runollinen tai suurieleinen, sillä kumppaniehdokkaat eivät tunnista itseään pitkistä vaatimuslistoista. Jos oman kuvauksen kirjoittaminen tuntuu liian vaikealta, pyydä ystävältä apua. On tavallista, että nettiprofiileissa liioitellaan omia hyviä puolia, mutta suoranaisesta valehtelusta jää nopeasti kiinni.

Älä luota ainoastaan oman profiilisi voimaan, vaan ole aktiivinen ja lähesty muita treffaajia rohkeasti. Sillä ei ole väliä, kuka tekee aloitteen keskustelulle, kunhan joku sen tekee.

Jos joku vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, hän todennäköisesti myös on sitä. Hälytyskellojen täytyy soida, jos joku pyytää sinulta rahaa tai henkilötietoja. Tällaiset häiriköt kannattaa ilmiantaa palstan ylläpidolle, jotta heistä päästään eroon.

Lähde rohkeasti treffeille

Netissä tutustuminen voi olla vaikeaa, sillä itsestään voi antaa aivan erilaisen kuvan kirjoittamalla kuin luonnossa. Joskus kipinät sinkoilevat viesteissä, mutta kasvokkain kemiat eivät kohtaakaan. Toki sama voi tapahtua myös toisinpäin: kaikki nettideittaajat eivät ole varsinaisia runoniekkoja, mutta saattavat yllättää positiivisesti tavatessa. Siispä potentiaaliset kumppaniehdokkaat kannattaakin tavata mahdollisimman pian viestittelyn alettua väärinkäsitysten välttämiseksi. Muutamasta kielioppivirheestä ei tule ottaa nokkiinsa, sillä nipottamalla voi evätä itseltään monta mukavaa kohtaamista.

Kun olet tavannut mukavanoloisen kumppaniehdokkaan ja olet sopimassa treffejä, järjestä tapaaminen aina julkiselle paikalle ja kerro mielellään ystävällesi, mihin olet menossa. Tapaamasi henkilö on luultavasti liikkeellä vilpittömästi samoin aikein kuin sinäkin, mutta on parempi sortua liialliseen varovaisuuteen kuin katua jälkeenpäin. Julkiselta paikalta on myös helpompi poistua kuin yrittää häätää epämieluisa vieras omasta kodista.

Ensimmäinen treffikumppani ei luultavasti ole tuleva puolisosi, mutta nettideittailussa enemmän on enemmän. Mitä useammilla treffeillä käyt, sen paremmaksi deittailijaksi kehityt, ja sitä hauskempaa sinulla tulee olemaan. Myös huonot treffikokemukset kääntyvät ajan myötä voitoksi, sillä ne naurattavat taatusti jälkeenpäin ystäväporukassa.

Lue lisää treffailusta:

Näin aloitat seurustelun aikuisiässä – 8 vinkkiä 7 vinkkiä: luo unohtumaton ensivaikutelma Treffeillä käymisestä yllättäviä hyötyjä

Kommentoi

Kommentoi juttua: Toiveissa kumppani? Tässä linkit ja vinkit, miten aloitat nettideittailun kypsällä iällä

polosenn

Hyvä deittisivusto – http://2track.info/I4AH Liittyminen on ilmaista ja suurinta osaa sivuston ominaisuuksista pääsee käyttämään ilmaiseksi. Täysjäsenyys ei ole ehkä ihan markkinoiden edullisin, mutta seuranhaussa laadusta kannattaa maksaa.

Maiju

Nettitreffit kannattaa aloittaa kotimaisen treffipalstan kautta. Näitä ovat esim. E-Kontakti ja Eliittikmppani. Lisätietoa löydät osoitteesta: https://treffideitti.com/

Sinun täytyy kommentoidaksesi.