Suhteet

Lantionpohjan lihasten vahvistaminen kannattaa! Harjoitukset sormitestistä rypistykseen

Lantionpohjan lihaksia kannattaa treenata, sillä vahvat lihakset vahvistavat myös orgasmia ja lisäävät nautintoa. Listasimme harjoitukset tehokkaaseen treeniin!

Lantionpohjan lihasten vahvistaminen kannattaa. Lihakset kannattaa pitää hyvässä kunnossa, sillä kun ne ovat vahvat, myös orgasmi voi tuntua vahvempana. Vahvemmat lantionpohjan lihakset ovat myös tuntoherkemmät.

Lue myös: Tajunnanräjäyttävä orgasmi naiselle? Tämä helppo harjoitus saa ihmeitä aikaan

Koska orgasmi on keskeinen osa seksuaalisen mielihyvän kokemista, lantionpohjan lihakset kannattaa treenata kuntoon nautinnon varmistamiseksi. Vahvat lantionpohjan lihakset myös vähentävät virtsankarkailua ja parantavat ryhtiä.

Fysioterapeutti Piritta Hagman paljastaa seksuaaliterapeutti Marja Kilströmin kirjassa Iso O – Harjoituskirja (Kosmos 2019) parhaat harjoitukset, joilla lantionpohjan lihaksia voi ryhtyä vahvistamaan. Näillä helpoilla ohjeilla treenaat lantionpohjanlihakset vahvoiksi kotikonstein ja vahvistat orgasmiasi!

Aloita tunnistamalla lantionpohjan lihakset

Lantionpohjan lihastreeni saattaa mennä pahasti metsään, mikäli oikeat lihakset jäävät tunnistamatta. Ennen kuin alat tehdä lantionpohjaharjoituksia, varmista, että tiedät, mitä lihaksia pitää treenata.

Helppo sormitesti

Testi virtsatessa

Kokeile, pystytkö pysäyttämään virtsaamisen, kun olet vessassa. Tällä helpolla testillä saat selville, osaatko supistaa lantionpohjan lihaksia. Jos virtsaaminen keskeytyy, kun supistat lihaksilla, oikeat lihakset ovat löytyneet.

Lue myös: Mies, näin saat naisen syttymään – 4 vinkkiä tulikuumaan seksiin

Lantionpohjan lihakset kannattaa treenata kuntoon, vahvat lihakset voivat vahvistaa naisen orgasmia.

Lantionpohjan lihasten vahvistaminen helposti

Jo kolmen kuukauden säännöllinen treenaaminen vahvistaa lantionpohjanlihaksia huomattavasti. Harjoittelua kannattaa jatkaa tämänkin jälkeen päivittäin, jotta lihakset pysyvät vahvoina.

Harjoitukset kannattaa aloittaa makuuasennossa, jolloin lantionpohjanlihakset löytyvät helpoiten. Myöhemmin harjoitteita voi kuitenkin tehdä myös istuen tai seisten ja vaikka kävellessä. Nyrkkisääntönä voi pitää, että treenin ei pitäisi näkyä ulkopuolisille.

Kokeile esimerkiksi seuraavaa harjoitusta, jolla treenaat sekä lantionpohjan taka- että etuosaa.

Tee näin:

Kun harjoitus tuntuu kevyeltä, ja viimeinen supistus on helppo, voit lisätä treeniin kestovoimaharjoitteet. Ota ohje talteen alta.

Lue myös: Pinnallinen hengitys lisää stressiä ja haittaa palautumista – näin opit oikeaoppisen hengityksen

Jatka harjoittelua kestovoimaharjoitteella

Kestovoimaharjoitteessa lantionpohja ajatellaan kokonaisuutena.

Tee näin: 

Kun viiden sekuntin supistus tuntuu helpolta, voit lisätä sen aikaa pikkuhiljaa aina 20–30 sekuntiin asti.

Lähteet: Marja Kihlström: Iso O – Harjoituskirja (Kosmos 2019), Väestöliitto, Apteekki.fi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lantionpohjan lihasten vahvistaminen kannattaa! Harjoitukset sormitestistä rypistykseen

Kunto hyvä

Jos nämäkin öihaksesi ovat huonossa hapessa niin miten mahtaa olla muukin kuntosi.
Mikään salipumpjumppa silloin tällöin, ei koko kehoa kuntoon saa.
Ylös ulos ja lenkille ja päälle joka pvä muutakin arkiliikuntaa kuin autosta kävely ja sohvalta ylös nousu.

Venla Lahdesta

Olen seurannut koko kevään kotilieden nettikirjeitä. Milloin on kuukautisista ja nikseistä kuukautisveren käyttämisestä kukkalannoitteena, milloin mitäkin ”kiihoittavaa” niin naisille ja miehille ja sitä seksiä —keksiä. Kysynkin arvoisalta päätoimittajalta: seuraatko mitä lieveilmiöitä esiintyy entisen, arvokkaan kotia ja perhettä tukevan lehden kirjoituksissa? Mihin on kadonnut tavallinen arkea rakentava keskustelu ja jutut? Miksi luodaan kuva halpa-arvoisesta Nyyrikki/ seiska/ Kalle lehdistä?
Inhottavaa, uskallan sanoa suoraan. Kuka virkistyy näistä ihme orgasmi-seksijutuista? Tavallinen kehonhuolto ja siihen liittyvät termit riittää.
Siksi en enää tilaa Kotiliettä ollenkaan.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.