Hyvinvointi

Yksi tapa tehdä poninhäntä on ylitse muiden – konkarikampaaja paljastaa videolla mahtavan kampauskikan

Helppo ”kiepautusponnari” syntyy kahdella pinnillä ja yhdellä hiuslenkillä. Pitkän linjan kampaaja kertoo, miksi juuri tämä tapa sitoa hiukset on kaikista ystävällisin hiuksille.

Poninhäntä on helppo kampaus, joka syntyy monelta käden käänteessä. Täydellinen poninhäntä pysyy koko päivän siistinä paikoillaan eikä liu’u pois tai kiristä ikävästi.

Vaikka ponnarin voi sitoa monella eri välineellä, ihan mitä tahansa hiuslenkkiä ei kannattaisi käyttää. Jotkin hiuslenkit voivat aiheuttaa jopa vahinkoa hiuksille.

Pitkään kampaajia kouluttanut ja omaa kampaamoa pitävä Esa Kokko kertoo, millainen on hyvä hiuslenkki. Lisäksi hän näyttää videolla, miten hiukset saa sidottua kauniille ja kestävälle poninhännälle hiuksia vahingoittamatta.

Lue myös: Älä tee näitä karhunpalveluksia hiuksillesi! Asiantuntija listaa yleisimmät mokat hiustenhoidossa – ja jakaa parhaat vinkkinsä

Kaunis, hiusystävällinen ponnari on helppo purkaa vetämällä pari pinniä irti hiuksista.
Kaunis, hiusystävällinen ponnari on helppo purkaa vetämällä pari pinniä irti hiuksista.

Erilaisia hiuslenkkejä – hiusdonitsit hiusystävällisimpiä

Huonoimpia hiuslenkkejä ovat sellaiset, joissa on teräviä osia. Esimerkiksi puhelinjohtoponnareiden kopiot, joissa on teräviä liitoskohtia voivat repiä hiuksia, kun hiuslenkin vetää pois. Tämä on vaarana etenkin silloin, jos hiukset ovat heikossa kunnossa tai vaalennetut.

”Tärkeintä hiustenhoidossa on, ettei hiuksia vaurioita terävällä eli että kammat ja harjat ovat laadukkaita”, Kokko sanoo.

Tavallinen kuminauhaponnari voi olla etenkin paksuille hiuksille liian heppoinen. Se saattaa takertua solmuun varsinkin huonokuntoisiin hiuksiin.

Hiuksille hellävaraisimpia ovat hiusdonitsit, joissa kuminauha on päällystetty pehmeällä kankaalla. Hiusdonitseissa ongelma on kuitenkin se, että ne liukuvat päivän aikana pois hiuksista. Siksi hiusdonitsit toimivat lähinnä koristeina jämäkän hiuslenkin päällä.

Lue myös: Hiusten rasvoittuminen kuriin: 7 vinkkiä, joiden avulla hiukset pysyvät pidempään raikkaina

Paras poninhäntä on hiusystävällinen ”kiepautusponnari” – näin teet sen!

Esa Kokko vinkkaa yhdestä ponnarikampauksesta, joka pysyy tukevasti paikoillaan koko päivän eikä vahingoita hiuksia.

Kiepautusponnarin juju on siinä, että sen voi purkaa vetämällä pari pinniä irti hiuksista, minkä jälkeen hiukset avautuvat kuin itsestään. Hiuslenkkiä ei tarvitse liu’uttaa missään vaiheessa poninhännän ylitse, jolloin hiukset säästyvät turhalta hankaukselta.

Kiepautusponnari syntyy yhdellä tai kahdella hiuslenkillä ja kahdella hiuspinnillä.
Kiepautusponnarin voi tehdä joko yhdellä tai kahdella hiuslenkillä. Ylempi vaihtoehto sopii ohuempiin ja normaalipaksuisiin hiuksiin. Alempi sopii hyvin paksuihin hiuksiin.

Tarvitset ponnarin tekemiseen kaksi pinniä ja yhden hiuslenkin. Jos sinulla on kovin paksut hiukset, saatat tarvita kaksi hiuslenkkiä. Varmista että pinnit ovat hyvässä kunnossa. Näkyvät metalliosat voivat vaurioittaa hiuksia.

Kiepautusponnarista voi tehdä kaksi eri versiota. Yksinkertainen versio sopii arkeen, juhlavammassa versiossa hiussuortuva kierretään lopussa ponnarin ympärille.

Katso ohjeet kiepautusponnarin tekoon videolta:

Kommentoi

Kommentoi juttua: Yksi tapa tehdä poninhäntä on ylitse muiden – konkarikampaaja paljastaa videolla mahtavan kampauskikan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.