Hyvinvointi

Kiharat ilman lämpöä: Testasimme, toimiiko somessa hehkutettu vyökikka ihan oikeasti – katso kuvat!

Miltä näyttävät kylpytakin narulla taiotut kiharat? Upealta, jos uskoo sosiaalisen median vallanneita kuvia! Testasimme, onko lopputulos yhtä ihana oikeassa elämässä.

Viime viikkoina sosiaalisen median on vallannut uusi tapa taikoa hiuksiin kiharat ilman lämpöä: kylpytakin vyöllä! Kauneusvloggaajien käsissä kylpytakin vyö luo hiuksiin mitä upeimmat kiehkurat. Esimerkiksi tällaiset:

Toimiiko kiharakikka ihan kotioloissa? Millaiset kiharat sen avulla voi hiuksiinsa taikoa? Testasimme!

Lue myös: Apua hiusongelmiin – katso, mitkä shampoot ja hoitoaineet menestyivät testissä

Kiharat ilman lämpöä – testasimme vyökikan

Kylpytakkikiharoista on yhtä monta variaatiota kuin on tekijääkin. Alkuperäisessä ohjeessa hiuksia kieputetaan narun ympärille hieman ranskalaista lettiä muistuttavalla tyylillä.

Suurin osa ilman lämpöä syntyvistä kiharoista tehdään kosteisiin hiuksiin, mutta kylpytakkikiharat voi tehdä myös kuiviin hiuksiin. Kuivat hiukset eivät pörröönny yöllä tyynyä vasten samalla tavalla kuin kosteat, mutta hieman kosteisiin hiuksiin tehdyt kiharat pysyvät yleensä paremmin.

Kylpytakin vyön sijasta kiharoihin voi myös käyttää esimerkiksi huivia. Mitä paksumpi naru, sitä isommat kiharat.

Lue myös Anna.fi: Miten käy, kun kasvoja hoidetaan pelkällä vedellä viikon ajan? Testasimme ihopaastoa

Tee kylpytakkikiharat näin:

  1. Jaa hiukset kahteen yhtä paksuun osaan molemmille puolille päätä. Tarkista, että jakaus on suorassa. Aseta kylpytakin vyö pään päälle niin, että molemmille puolille päätä jää yhtä pitkät pätkät vyötä. 
  2. Kieputa ensin toinen puoli hiuksista. Ota kaistale jakauksen lähellä olevia hiuksia ja kierrä ne kerran kylpytakin vyön ympärille. Ota sen jälkeen ensimmäisen osion alapuolelta toinen yhtä paksu osio ja yhdistä se ensimmäiseen osioon. Pyöräytä hiukset samaan tapaan kylpytakin vyön ympärille.
  3. Jatka, kunnes pääset latvoihin saakka. Kiinnitä latvat ponnarilla tai kuminauhalla. 
  4. Voit jättää letit roikkumaan naruiksi molemmille puolille kasvoja. Jos haluat kiharamman lopputuloksen, voit kieputtaa pötkön vielä nutturaksi korvan kohdalle. Kiinnitä nuttura esimerkiksi pehmeällä hiusdonitsilla.
  5. Toista sama toiselle puolelle hiuksia. Nuku kampauksen kanssa yön yli.
  6. Avaa kampaus aamulla. Haro kiharoita varovasti auki sormin tai harvahampaisella kammalla. Lisää halutessasi hiuslakkaa.

Näin onnistuivat kiharat ilman lämpöä – kylpytakkikikka toimii!

Puran aamulla varovasti yöllä hieman levähtäneen kylpytakkikampauksen. Mutta mitä paljastuukaan epämääräisen sotkun alta? Mitä ihanimmat Hollywood-kiharat!

Tältä näyttävät kylpytakin vyöllä taiotut kiharat!
Tältä näyttävät kylpytakin vyöllä taiotut kiharat!

Harjaan kiharoita varovasti auki ja suihkutan päälle kevyesti hiuslakkaa.

Kiharat koristavat hiuksiani vielä päivän päätteeksikin. Nehän pysyvät hiuksissa jopa paremmin kuin kihartimella kiharretut kikkurat! Hykertelen illalla kotona suihkuun mennessäni. Taidanpa kieputtaa kylpytakin vyön päähäni myös ensi yönä.

Kiharoita voi käyttää pohjana erilaisiin kampauksiin.
Kiharoita voi käyttää pohjana erilaisiin kampauksiin.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kiharat ilman lämpöä: Testasimme, toimiiko somessa hehkutettu vyökikka ihan oikeasti – katso kuvat!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.