Terveys Tilaajille

Munasarjasyöpä on usein alussa oireeton – Arjan, 68, syöpä löytyi rutiini­tarkastuksessa: "Olen päättänyt selviytyä"

Kun Arja Saarento, 68, kuuli sairastavansa munasarjasyöpää, hän päätti tehdä kaikkensa parantuakseen.

”Pari vuotta sitten joulukuussa kävin gynekologilla vuositarkastuksessa. Hän huomasi, että vasempaan munasarjaani oli ilmestynyt kysta ja kohdun ympärille vatsaonteloon nestettä. Ne olivat huonoja merkkejä. Hän päätti lähettää minut lisätutkimuksiin.

Itse en osannut vielä siinä vaiheessa olla kauhean huolestunut, vaan lähdin hyvillä mielin perheeni kanssa joulun viettoon Nizzaan. Reissun jälkeen jäin eläkkeelle.

Vuoden alussa kystaani tutkittiin aluesairaalassa lisää. Lääkäri otti muun muassa syöpämarkkerit eli syövän merkkiainetestit selvittääkseen, oliko kyseessä hyvän- vai pahanlaatuinen kasvain. Pian sain sairaalasta puhelun: minulla oli todettu munasarjasyöpä.

Olin todella yllättynyt, sillä suvussani ei ole juurikaan ollut syöpiä. Realistina aloin kuitenkin heti ajatella, että en jää suremaan asiaa, vaan teen kaikkeni parantuakseni.

Lue myös: Pitääkö vanhankin käydä gynekologilla? Erikoislääkäri vastaa 10+1 kysymykseen tärkeästä katsastuskäynnistä

Leikkausta ei voitu tehdä

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.