Paola Suhonen ihaili lapsena Coca Colaa ja jenkkifarkkuja – nyt hän on suunnittelija, jota ”muoti ei kiinnosta pennin vertaa”

Paola Suhonen on yksi Suomen tunnetuimmista vaatesuunnittelijoista, ja hän on saavuttanut urallaan enemmän kuin mistä moni voi unelmoida. Nykyään hänen suunnitteluaan ohjaa ennen kaikkea vimmainen rakkaus taiteeseen.

Teksti Anni Reenpää

Kuvat Anni Reenpää

Sokkeloisen 1970-luvun rakennuksen ulkoseinässä kiiltelevät kirjaimet: Ivana Helsinki. Itä-Helsingin Marjaniemessä sijaitseva ateljee on taiteilija Paola Suhoselle tärkeä työhuone, jonne hän matkaa kotoaan Kalliosta ja jossa hän saattaa työskennellä melkein kellon ympäri.

”Eilen taisin olla täällä kahteen asti yöllä, tänään tulin seitsemäksi ensimmäiseen palaveriin. Yrittäjän arkeen kuuluu olla ensimmäisenä paikalla ja viimeisenä poissa”, Paola kertoo.

Päivät ovat pitkiä, koska Paolalla on monta rautaa tulessa. Hän soittaa poikaystävänsä Olli Happosen kanssa bändissä, järjestää musiikki-, taide- ja elämysfestivaali Superwoodia ja ohjaa taide-elokuvia. Hän on myös kirjoittanut lastenkirjoja yhdessä siskonsa Pirjo Suhosen kanssa.

27.11.2021

X