Virpi Hämeen-Anttila ajatteli pitkään, että vain hoikka voi olla onnellinen – sitten hän tapasi miehen, joka muutti kaiken

Nuorena ylipainoinen Virpi Hämeen-Anttila ajatteli pitkään, että vain hoikka ihminen oli olla menestynyt, haluttava ja onnellinen. Muiden kommenteista hän päätteli, että vartalo pitää piilottaa näkyviltä. Suhde kehoon muuttui vasta, kun hän tapasi viisaan miehen.

Teksti Else Turunen

Kuvat Mirva Kakko

Paino on rytännyt kirjailija tutkija Virpi Hämeen-Anttilaa kasaan vuosikausia. Välillä kyse on ollut myös fyysisestä painosta, mutta ennen kaikkea häntä on litistänyt henkinen paino: kalvava pelko ja stressi.

Sen juuret ovat lapsuudessa ja nuoruudessa. Raivoava isä, alistuva äiti, selkävamma ja lääkärien ajattelemattomuus sysäsivät Virpin jo lapsuudessa ensin syömään tunteisiinsa ja sitten kurittamaan kehoaan niin, että suhde ruokaan vääristyi.

Aikanaan monenlaiset laihdutuskuurit läpikäynyt Virpi tietää nyt, ­että kenenkään ei pitäisi hurahtaa laihdutuskuureihin. Yleensä ne tähtäävät vain lyhytaikaiseen painon pudotukseen, eivät terveyteen tai hyvään elämään.

28.05.2020

X