Unelmaratkaisu löytyi asuntomessualueelta: Kati perheineen ja hänen tätinsä rakennuttivat yhdessä tuplaharjakattoisen paritalon

Pikkulapsiperhe, eläkkeellä oleva täti ja yhteinen talohanke. Lähes kolme vuotta kestäneen projektin aikana Aila Tynell sekä Sami ja Kati-Annika Aalto ovat haaveilleet, hermostuneet ja liikuttuneet.

Teksti Else Turunen

Kuvat Mirva Kakko

Eräänä iltana taulukko-ohjelman riveille muodostui laskelma. Kati-Annika Aalto, 41, ja Sami Aalto, 42, olivat saaneet Katin tädiltä Aila Tynelliltä ehdotuksen: muutetaan yhteiseen paritaloon. Sami innostui hahmottelemaan, mitä rakennuttaminen maksaisi. Kerrostalossa asuva pariskunta ei ­ollut kuvitellut ryhtyvänsä rakennuspuuhiin. Heillä oli juuri juoksemaan oppinut taapero ja vauva. Rakentaminen olisi aivan liian stressaavaa.

Aila, 67, taas asui omakotitalossa Tuusulassa. Hänellä oli viisi huonetta, keittiö ja iso puutarha. Aila oli aikaa sitten eronnut miehestään, ja lapset olivat aikuistuneet. Tuntui turhalta siivota huoneita, joita hän ei käyttänyt.

Ailakaan ei ajatellut olevansa rakentaja, mutta hän oli huomannut, että uuden asuntomessualueen ­sijainti Tuusulassa oli kiva. Niinpä hän päätti tuolloin, vuonna 2017, osallistua Asuntomessujen infotilaisuuteen. Ajatuksena oli löytää sopiva valmis asunto. Kävi kuitenkin niin, että molemmat perheet ryhtyivät miettimään rakennushanketta.

31.07.2020

X