Haasteena minikeittiö – lue, kuinka otat tilasta kaiken irti

Pieneen tilaan suunniteltavassa keittiössä on painotettava tärkeimpiä toimintoja ja panostettava muunneltavuuteen.

Teksti Dekon toimitus

Kuvat Agneta Land-Koskinen, Aleksi Niemelä, Krista Keltanen

Minikeittiön suunnittelu alkaa omien tarpeiden listaamisesta. Mikä kaikki on ehdottoman tarpeellista keittiössä, mikä voidaan jättää pois? Esimerkiksi, jos keittiössä on tiskikone, voidaanko työskentelytilaa lisätä valitsemalla vain pieni allas? Tai valitaanko integroitava vai vapaasti seisova jääkaappi?

Onko kaikki paistinpannut, veitset saatava laatikoihin vai voisiko kaappeihin ja laatikoihin vapauttaa tilaa asettelemalla keittiötarvikkeita naulakoihin? Tarvitaanko erikseen mikro ja uuni vai pärjätäänkö vain toisella tai näiden yhdistelmällä? Valinnat riippuvat muun muassa siitä, kuinka paljon keittiössä laitetaan ruokaa.

Kevytrakenteinen taso keittiön edessä toimii ruokapöytänä ja lisätyötasona, mutta ei tuki näkymää.
Kevytrakenteinen taso keittiön edessä toimii ruokapöytänä ja lisätyötasona, mutta ei tuki näkymää. Kuva: Aleksi Niemelä

04.06.2020

X