Loft-asunto riisuttiin remontissa kaikesta turhasta: pääosassa on nyt valo ja huikea 4,2 metrin huonekorkeus

Turun Littoisissa sijaitseva loft-asunto sai remontissa vanhaa tilaa kunnioittavan sisustuksen, joka kestää aikaa ja katseita. Seinään poimittiin sävy Verkatehtaan vanhoista punatiilistä.

Teksti Piia Kalliomäki

Kuvat Sameli Rantanen

”Meille kävi kuin sisustuslehdissä. Akuuttia asunnonvaihtoa ei ollut vireillä, mutta tätä tilaisuutta ei voinut päästää sormien läpi, muistelee Ville Pernaa asunnonhankintaa.

Jo vuosia sitten Verkatehtaalla muutamassa asuntonäytössä käyneet Ville ja Katri Pernaa sattuivat tällä kertaa osumaan kulmahuoneiston esittelyyn. Perhe näki heti ylimmän kerroksen loft-asunnon mahdollisuudet.

Visio oli selvä. Vaikka tilaan oli vuosien varrella tehty erilaisia muutoksia, saataisiin siitä kuorittua esiin sen hieno ja vahvan persoonallinen, vanhaa kunnioittava olemus.

19.09.2021

X